Откаzа от градина поради несложени ваксини наруШава основен zакон,който е по силен в случая.
Боже, за какви закони говорите, в градината за която се борим и мъжа ми се реди от 1 през нощта и не сме класирани, защото хората са се редили от 5 следобяд и сме в резервите и се молим някое дете да се откаже наесен след като започне да боледува, за 54 места са подадени 470 молби! Изобщо и дума не може да става за дете без изряден (и проверен) картон!
Точно преди 3 дни се върнах от друга градина, където съвсем откровено предложих спонсорство 1000 лв лично на директорката, за която имам информация, че е подкупна и ми каза, че е късно и не може да вземе детето ми и по този начин. Там от 3г не е приемано изобщо дете в детската градина, направо ясленските групи попълват всичко и никой не се отказва. Каза ми и че за догодина нямало смисъл да се редим, ако ще 3 нощи да спим пред заведението.
При това положение изобщо не си и помиослям, че някой може да допусне дете без ваксини - абсурд.
От глобите се оплакват много родители, че ги преследват постоянно и им пращат "призовки" ли са, незнам точно - да си плащат. Мен не биха ме притеснили ни най-малко. В състояние съм да дам 2000 лв за всичките ваксини като глоби, толкова ги сметнах, само че ако това решаваше проблема с градините. Не желая жена да ми гледа детето в къщи, държа да ходи на градина. Проблема е, че ако си платя глобите, пак няма да го вземат.
Устно на практика съм отказвала ваксини в смисъл отлагам ги с по 6 месеца и повече, последния път не дадог да сложат полио заедно с ДТК-то, обещах да се явя след месец, ще ме видят след 2-3 и така. Но това е само отлагане.
Илиана, в последната година и нещо имаше няколко теми, в които специално търсим аз и други автори педиатър с "гъвкаво мислене", може и срещу заплащане, с координати и име на лични и до сега нито един такъв не ми бе подшушнат, нито на мен, нито на останалите пускащи теми, с които непременно се свързвам на ЛС.

Не е ли необходимо да те информират в родилния дом какво ще правят на детето ти?