Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 398
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 615
Доверието между пациента и лекаря не се базира на научни факти.
Научните факти са си за лекаря...

# 616
  • Пловдив
Искам да попитам тази проба Манту опасна ли е по някакъв начин, може ли да навреди на детето, има ли странични нежелани реакции? И какви? Има ли начин да не я правим, ако е опасна?  Thinking
Децата ми са с АД, появил се почти веднага след раждането / в родилното/. Дъщеря ми е в по - тежко състояние, имат всички задължителни ваксини до момента, сега тя е на 7г. и й предстои ваксинация - проба Манту, евентуално БЦЖ, полио и ДТК. 
Джипито ни притиска да правим ваксините, че били задължителни и АД не бил предпоставка да се отменят. Ваксините ще гледаме да ги отложим максимално, но това Манту....Пропускам вече втора дата - то са заръки на съседки, звънене по тел. от джипито...сега датата ни е 11.09....Какво бихте направили на наше място?  Peace

# 617
Манту то отдавна е отречено като метод zа установяване на каквото и да било.
ИzлиШно натоварване и риск.Сьдьржа фенол и други отрови...
Преz трупа ми Ще сложат манту на децата ми. Peace

# 618

За съжаление е така. Толкова много пъти в последните години СЛЕД оздравяването на детето са ми казвали "Ако беше мое дете, и аз така бих постъпил(а), но нямах право да ти го препоръчвам". Намирането на информация и треперенето дали правя правилния избор са били (и все още са) изцяло за моя сметка.

А не би трябвало да е така. Би трябвало лекарите да са свободни да споделят информацията, която имат, и да я дискутират с пациентите.

# 619
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=202363.msg4323822#msg4323822 Zaradi по- голямо манту изкараха дьщеря ми туберкулозна.Давах и известно време Изонид по препорька на лекуващият пулмолог,но впоследствие се замислих-защо си тровя детето?Само заради едно манту?Заради лек.,които и изписваше пулмолога за аст.бронхит,тя беше няколко мес. с тикове.Е,прецених,че по-добре да вярвам на себе си.

# 620
  • Пловдив
А има ли някакъв друг метод, който да замести Манту? И ако има дали биха го признали за валиден и заместващ Мантуто  /джипито и в училището/ или пак биха настоявали за Манту? Ако има някой инфо...Благодаря! Peace

# 621
Децата ми са с АД, появил се почти веднага след раждането / в родилното/.

A някаква връзка да има, т.е. някой да е направил, между БЦЖто в родилното и появилия се тогава АД?

# 622
  • Пловдив
Да! И при двамата АД се появи след слагане на ваксините в родилното, но според лекарите тогава, едното нямало нищо общо с другото... Thinking и сега това ми разправя и джипито!  Crossing Arms

# 623

За съжаление е така. Толкова много пъти в последните години СЛЕД оздравяването на детето са ми казвали "Ако беше мое дете, и аз така бих постъпил(а), но нямах право да ти го препоръчвам". Намирането на информация и треперенето дали правя правилния избор са били (и все още са) изцяло за моя сметка.

А не би трябвало да е така. Би трябвало лекарите да са свободни да споделят информацията, която имат, и да я дискутират с пациентите.
Няма такова "раздвояване" на морала -което ще дадеш за твоето дете, ще го дадеш и за другото. Няма такъв манталитет...

# 624
Няма такова "раздвояване" на морала -което ще дадеш за твоето дете, ще го дадеш и за другото. Няма такъв манталитет...

Аз пък съм чувала, че доста лекари, които рутинно ваксинират чуждите деца, си го спестяват на своите...

# 625

Има, има. Както при нас, така и в Западна Европа. Странно, как е заобиколило Гърция. Thinking

# 626
Цитат
А има ли някакъв друг метод, който да замести Манту? И ако има дали биха го признали за валиден и заместващ Мантуто  /джипито и в училището/ или пак биха настоявали за Манту? Ако има някой инфо...Благодаря
Да,има.Направете посявка нь гьрлен секрет.Той ясно може да покаже дали детето има ТБ или не.И това е най сигурният и беzвреден метод.Но не трябва да каzвате,че мантуто ви плаШи и тн...Искайте просто иzследване на секрет "zа по сигурно" Wink
Условието zа градина и уЩе е детето да не е болно от ТБ,а не да е имунно среЩу ТБ.Последното никой не може да иzиска,zаЩото е невьzможно практически.Тоzи тест (секрет) Ще покаже ясно дали е болна или не.
При поzитивни реzултати направете поне в оЩе 3 лаборатории нови иzследвания беz да давате информация zа предиШните реzултати и името на лабораторията. Peace

Цитат
Да! И при двамата АД се появи след слагане на ваксините в родилното, но според лекарите тогава, едното нямало нищо общо с другото...  и сега това ми разправя и джипито
Ти какво Ще направиШ,ако те го приzнаят zа причина? Много добре zнаят какво би последвало,ако има приzнание.И не само zа тях,а zа цялата мед.система,която Ще рухне zа дни.Затова се паzи кожата на всички на гьрба на останалите.
Много колеги НЕ ваксинират децата си.Много.
Има статистика на хората,които НЕ ваксинират.Голям процент (над 55%) са хора с академично обраzование (висШисти),които не ваксинират децата си и себе си.
Масата,хората от ниските слоеве,с ниско обраzование,с оскьден достьп до информация,медии/литература са zастраШени от манипулации zа полzата на ваксините и биват лесно подльгвани в една посока.Те обикновено са и гореЩи zаЩитници на ваксини и си личат от самото начало какво раzбират от ваксини и какво им е наложено да мислят.Не носят вина такива хора.

Има и други,които zнаят zа какво става дума,но ги е страх от zагуба на финансовото положение и тн...и zатова предпочитат да се покланят на Индустрията,която ги храни.Много лекари са така.Пове4ето всьЩност.Една педиатрична практика не може да се иzдьржа беz да ваксинира.Това е статистиката на МЗ zа ЕС. Peace

Има и други,на които им е доШло до гуШа от льжа и лицемерие.Такьв сьм аz. Peace

# 627
  • Пловдив
Как да убедя джипито, че е нужно да направим гърлен секрет? "За по- сигурно" - не знам това ще мине ли...мисля че няма...а имаме дата - трета поред / на предишните все мислех някви извинения/ за това Манту...Как да я убедя, че не ни плаши...като ме плаши в действителност? И ако отида без нейно знание в частна лаборатория и си платя за гърления секрет и й занеса резултата ще го зачете ли за валиден и изключващ Манту? Има ли право да не го зачете и да настоява за Манту?  Peace

# 628
Няма какво да я убеждаваШ....Ако не иска (по принцип е дльжна) направете сами беz направление или искайте направление zа пулмолог,той по вероятно може да даде zа такьв секрет направление...
Теста не иzключва Манту,а ТБ,което е много по силно от Мантуто като тест,който няма и 50% ефективност.
Никой не може да налага на някого да се иzследва zа неЩо.Това е против zакона.

# 629
Има ли право да не го зачете и да настоява за Манту?  Peace

Тя може за всичко да настоява, но право да кажеш да или не имаш ти. Ако трябва се подпиши. Когато сина ми си удари и разцепи брадата  и трябваше да го шият в Пирогов един лекар и една сестра искаха да му сложат ваксина за тетанус. Когато отказах последва лекция, която повече клонеше към тормоз /то видите ли бактерията я имало дори във въздуха и от нея оцялял още нямало/. Бях на границата да си взема детето и да си ходя. Накрая се подписах върху отказ и всичко приключи.
Аз също не смятам да слагам манту на дъщеря си лятото, нищо предстоящите реваксинации.

Общи условия

Активация на акаунт