Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 319
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 630
А защо е нужно да убеждаваш джипи-то каквото и да било?
Просто откажи и толкова.

# 631
  • Пловдив
А защо е нужно да убеждаваш джипи-то каквото и да било?
Просто откажи и толкова.
Защото дъщеря ми е първокласничка и на 14.09 от училището искат всички деца на мед. преглед със здравна профилактична карта от личния лекар с нанесени всички задължителни имунизации.. Thinking Затова, защото все пак трябва да тръгне на училище!  Naughty
Много е лесно да се говори, когато не си се сблъсквал с това! / Илиана, не се заяждам, просто е ужасно трудно да откажеш, когато те притискат и нямаш избор/ Нека някой, ако има практически опит как да откажа имунизациите без да има проблем дъщеря ми в училище, да пише...може и на лични.. Praynig  А това с гърления секрет вместо Манту ще пробвам да го направя, дано да мине... Praynig
Аз не искам да й слагам и другите задължителни ваксини - полио и ДТК! Страх ме е!  Ако не стане, ще се доверя на хомеопатичката ни, според която, ако дам изписаното хомеопатично лекарство за целта, непосредствено след поставянето на ваксината, ще се неутрализира до голяма степен вредата от ваксината. И ще се моля всичко да е наред, наистина... Peace    Благодаря на всички за помощта!   bouquet

# 632
"...Ако не стане, ще се доверя на хомеопатичката ни, според която, ако дам изписаното хомеопатично лекарство за целта, непосредствено след поставянето на ваксината, ще се неутрализира до голяма степен вредата от ваксината."
->Моля да не позволяваме да ни вземат "за мезе", за "аборигени". Що за профани са тези, дето ги говорят тези неща. От какво да Ви е страх? Вземете "Тетраксим" и "Приорикс" и си ваксинирайте детето...

# 633
Birdie, май ти ни взимаш за аборигени. Да твърдиш, че ваксините, въпреки рисковете, имат ред предимства и предотвратяват много болести, е едно. Да ни разправяш как няма ама абсолютно никаква опасност, особено ако си купим от по-скъпите ваксини, извинявай, ама се питам кой е профанът в случая? Чак почвам да се съмнявам в лекарската ти практика, след като нито, ама нито веднъж не си се сблъсквал с нежелани реакции от ваксините. Колко пациента си имал досега? Според статистиките, реакции има в определен % от случаите. 1-2% да са, но ги има. Сто деца да са минали досега през теб, все едно пък трябваше да има някакви оплаквания. Май нещо ни вземаш "за мезе"...

# 634
Защото дъщеря ми е първокласничка и на 14.09 от училището искат всички деца на мед. преглед със здравна профилактична карта от личния лекар с нанесени всички задължителни имунизации.. Thinking Затова, защото все пак трябва да тръгне на училище!  Naughty
Много е лесно да се говори, когато не си се сблъсквал с това! / Илиана, не се заяждам, просто е ужасно трудно да откажеш, когато те притискат и нямаш избор/ Нека някой, ако има практически опит как да откажа имунизациите без да има проблем дъщеря ми в училище, да пише...може и на лични..

Ако детето е болно, примерно - Т с неизяснен произход, няма как да се сложат ваксините, докато не оздравее. Но от училище няма да го спрат, нали? Така ще спечелиш седмица-две, докато се успокоиш и решиш за себе си. Ако си твърдо убедена, че ваксините ще навредят на детето ти, начин ще намериш. Иначе - давай хомеопатично за туширане на ефекта, няма лошо.

# 635
Не съм се сблъскала още с това, но училището не е здравна институция. Те искат имунизациония паспорт, а не да са направени всички имунизации по календара /не са ХЕИ или друга подобна институция/. Нанасят се тези, които има. Никъде не е казано, че дете с непоставени /по различни причини / имунизации се спира от училище.   

# 636
bendji2710, пиша с най-добри намерения и от позицията на моя опит.

Коментирали сме, че законът за задължителното образование е много силен. Не вярвам да не запишат дете в първи клас, защото има пропуснати имунизации.
Говори с хомеопатичката ви дали не може да ви насочи към джи пи, което да впише имунизациите в картона (често хомеопатите разполагат с координати на такива лекари).
В краен случай може да подпишеш отказ от имунизации. Но и това няма как да те накарат да направиш - по-добре би било само устно да откажеш.

Да, хомеопатичното лекарство ще неутрализира лошите последици от ваксините. Все пак най-добре би било тежките метали изобщо да не попадат в организма на детето.

Birdie, не знам кой кого взима за аборигени. Надявам се, не смяташ сериозно, че слагайки "Тетраксим" или "Приорикс", всякакви рискове от нежелани ефекти и реакции изчезват... На теб май ти е голяма слабост да показваш отношението си към хомеопатията...Не виждам с какво основание го правиш при положение, че очевидно нямаш никакви познания или опит с тази наука.

# 637
Много е лесно да се говори, когато не си се сблъсквал с това! / Илиана, не се заяждам, просто е ужасно трудно да откажеш, когато те притискат и нямаш избор/ Нека някой, ако има практически опит как да откажа имунизациите без да има проблем дъщеря ми в училище, да пише...може и на лични.. Praynig

Всички сме се сблъсквали с това да ти кажа, малко или много. Що си мислиш, че само на теб ти е трудно? Изискването за ваксините е още за прием в ясла  Crazy Вариантите сме ги обсъждали много пъти, прочети малко по-назад в темата. Свеждат се до два. Първият е легалният, при който взимаш картона на детето с направените ваксини, представяш го така, както е, и АКО възникнат въпроси (както ти е казала zazi, може и изобщо да не възникнат), си търсиш правата по официален ред. Вторият е да се договориш с джи пи то да нанесе в картона на детето всички изискуеми ваксини и да убедиш гузната си съвест (ако имаш такава), че това е разрешено при положение, че го правиш, за да предпазиш детето си от сериозни проблеми. Това е. Няма какво да се пише...

# 638
Не съм се сблъскала още с това, но училището не е здравна институция. Те искат имунизациония паспорт, а не да са направени всички имунизации по календара /не са ХЕИ или друга подобна институция/. Нанасят се тези, които има. Никъде не е казано, че дете с непоставени /по различни причини / имунизации се спира от училище.   
newsm10
Ако те питат в у-ще защо няма Манту, защото има Т от неиязнен произход! Така докато забравят! Все пак отдавна няма лекари в у-щата.

# 639
"Противогрипните ваксини са безопасни. .... Локални реакции на мястото на инжектиране: зачервяване, подуване, уплътняване, болезненост, болка, посиняване. Системни реакции:
Стомашночревно нарушения – диария, гадене
Централни нарушения – астения, умора, неразположение, температура, втрисане
Скелетно-мускулни нарушения и нарушения в съединителните тъкани – болки в ставите, болка в мускулите
Смущения на нервната система – световъртеж, главоболие
Респираторни смущения
От време на време са докладвани грипоподобни симптоми, състоящи се от няколко симптома, споменати в различен клас органна система..." от тук: http://www.gripbg.com/QAInflexal_V.html#2

# 640
Обьрнете внимание,че всички теzи реакции,не са описани колко време продьлжават и дали някои от тях не остават zавинаги.

# 641
виждам че си попитала и бърди ще го оставя да обясни. по принцип разликите - пневмо 23 е по стара, по груба, аз не бих ч сложил до 6г ако имам избор. превнар е по нова , по безопасна, до 6 г е добре да се ползва тя. ако обаче се намери. ако си от софия можеш да попиташ в центъра по заразни и паразитни болести.

# 642
Превенар е ваксината.
http://www.whale.to/v/prevnar.htm

# 643
  • СОФИЯ, по празниците в Разлог
Има ли някъде в темата информация за всички търговски марки ваксини за ДТК и полио с повече или по-малко странични ефекти! с две думи : Някой може ли да направи класация за най-доброто, в т.ч. и колко струват????? newsm78

# 644
Намерих филмче, точно за ваксинационните програми и цялата история около ваксините. Вярвам, ще ви хареса:
ВАКСИНАТА НА СТРАХА
Субтитрите са тук

Общи условия

Активация на акаунт