Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 511
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 345
Много ти благодаря twins_mama Hug !!!

# 346
  • София
Здравейте,имам следния въпрос.Става въпрос за Инфанрикс.Знам,че между два приема трябва да има месец разлика.Проблем ли е,ако ваксинациата се направи 3 дни след като е минал месеца?Да не би да трябва да се сложи точно на деня когато се навършва месец от предното поставяне?

# 347
Не,няма проблем да се иzмести с 3 дни.

# 348
  • Пловдив
Извинявам се,ако не пиша там където трябва,но много съм изплашена с тия ваксини и не знам какво да правя!
Синът ми е на 7 години,трябва да му правят полиомелид -какво да правя?дайте ми съвет,видях увредено дете и направо откачих ,тая ваксина опасна ли е?Какво да педприема?
И на нас ни предстои тази ваксина, и ние сме уплашени! Освен това дъщеря ми е  с  АД! Ако някой има информация как може да се избегне ваксинирането да помогне. Благодаря!

# 349
Здравеите.Мин.сед. беше направено манту на дьщеря ми,защото често боледува и от днес е диспансеризирана -астма с преобладаващ алергичен компонент.снимката на дробовете е добра,крьвна картина сьщо,но мантуто е 1,9.Лекуващият специалист има сьмнения за туберколоза и и изписа Изонид и невробекс.детето сега е здраво и няма никакви оплаквания.Наистина ли може да има туберколоза.Никога не е изхрачвала крьв и т.н.Моля за сьвет.

# 350
Картината на туберкулоzа е с много Широк спектьр и не допира само до храчене на крьв.
Неzнам дали zнаете,но да се твьрди,само zаради едно манту,че човек има Тбц е престьпно и е лекарска греШка.

И как така иzписва лекарства насновата на едно манту от 1,9 (см?) .
От кога има астма и иzобЩо сигурно ли е ,че е астма?

# 351
  • София
Имам въпроси - хилядаааа - може и да не е тук точното място но ако можете ми помогнете - направиха манту на дъщеря ми - резултата бил свръх и затова я вкараха в болница - детска белодробна клиника - където казаха че има туберкулоза на вътрегръдни лимфни възли и предписали лечение /без да ме уведомят и без да ми съобщят диагноза/.
Искам да направя консултация и с други специалисти, но от болницата не ми дават ренгеновите снимки на детето и кръвните изследвания /които не са правени там/. Може ли така - не са ли длъжни да ми ги дадат???
Дайте съвет за добър белодробен специалист???

# 352
Алергични и спастични бронхити-да,но аз самата не мисля,че има астма.Вярно ,че често боледува.Но не се е задьхвала,не е имала затруднено дишана.имаме коте.Сега детето ми е здраво и сьс сигурност котето не предизвикла някакви проблеми.Лекаря я лекува от доста време.Ако имаше и наи-мальк повод би трябвало да забележи.

# 353
момичета,имам следния въпрос-синът ми е на 11 месеца и досега живяхме в австрия и там му беше сложена 6-валентна ваксина против хепатит б,детски паралич,тетанус,дифтерит,коклюш и инфлуенца б.вече,обаче,живеем в българия и педиатърът тук ми каза,че трябва да сложим туберкулозната ваксина преди детето да е станало на годинка.първо,обаче,трябва да направим манту.искам да знам опасна ли е ваксината,наложителна ли е,това манту честно казано доста ме притеснява.а ако ги нямаме,нямало да го приемат на детска градина.пишете при вас как беше и как решихте въпроса.

# 354
susu,
В целия ЕС ваксината zа Тбц е отре4ена.В Австрия специално от 1989 година.Моят брат по4ина от нея.
Мантуто сьЩо може да даде тежка реакция.
Кажете,4е детето се води по австрйиска схема и не желаете да се натоварва с остарялата бьлгарска такава.
Или както пожелаете.

Диони,
Дльжни са преди всяко ле4ение и диагностика да се иска раzре6ение.Снимките сьЩо са дльжни да ви дадат или най малкото да ги пратят на друг лекар,който иzберете да го лекува (ако иzобЩо е болно детето).Теzи проиzволия както ги описвате са престьпни на4инания.

Елбоси,
Да,и аz това си помислих,4е имате поредната гре6на диагноzа zа астма.Радвам се,4е детето ви е добре сега.

# 355
  • София
Диони,
Дльжни са преди всяко ле4ение и диагностика да се иска раzре6ение.Снимките сьЩо са дльжни да ви дадат или най малкото да ги пратят на друг лекар,който иzберете да го лекува (ако иzобЩо е болно детето).Теzи проиzволия както ги описвате са престьпни на4инания.
Днес проф. Минчев - завеждащ отделение отказа среща и разговор - разкрещя се и каза че детето си има лекуващ лекар и това е.
Лекуващият лекар - отказа снимките и изследванията.
Как сатава изписването от болница "По мое желание" и на какви нормативни документи мога да се позова - искам писменно да си поискам резултатите и снимките от лекуващият лекар /с копие до МЗ/, за да не се налага пак да облъчват детето. За престоя и там са и направени още 3 бр. ренгенови снимки - и ние занесох ме три бр.  #Crazy
Вчера след ходенето ми там - с а спрели лечението на детето и не са й давали никакви лекарства  #Crazy

# 356
благодаря ти за съвета,кристиян.точно така ще направя и няма да ваксинирам сина ни.съжалявам много за брат ти.сега още повече разбирам защо си така настроен към ваксините.надявам се,че мога да се обръщам към теб ако имам други въпроси,защото ти следиш отблизо и австрийското здравеопазване и винаги даваш адекватни съвети.лек ден!  bouquet

# 357
  • Виена
Диони, обади се на горещата линия в здравната каса и там ще ти дадат тел. на отдела, който се занимава с нарушенията от страна на лекари и другия болничен персонал, както и с нарушенията правата на пациентите. Ефект има доста бързо, аз съм го пробвала няколко пъти! Аман от олигофрени, които си позволяват да се държат с хората като с досадни помиари! Успех и бързо възстановяване на детенцето!

# 358
Диони,
Цитат
Днес проф. Минчев - завеждащ отделение отказа среща и разговор - разкрещя се и каза че детето си има лекуващ лекар и това е.
Лекуващият лекар - отказа снимките и изследванията.
Как става изписването от болница "По мое желание" и на какви нормативни документи мога да се позова - искам писменно да си поискам резултатите и снимките от лекуващият лекар /с копие до МЗ/, за да не се налага пак да облъчват детето. За престоя и там са и направени още 3 бр. ренгенови снимки - и ние занесох ме три бр. 
Вчера след ходенето ми там - с а спрели лечението на детето и не са й давали никакви лекарства 

Записвай си имената  на теzи "професори" и лекари,zа да ги сьобЩиШ в МЗ или кьдето е необходимо.Това е нечувано отноШение. Shocked
Личният лекар е дльжен да даде иzследванията.Снимките сьЩо,но понякога има интерно спораzумение ,снимките (zа да не се губят от пациентите) да се праЩат директно до другият иzбран от родителите лекар или клиника.

Дльжен е обаче да ги даде да ги видите или да ги прати кьдето вие посочите (ваШ лекар по иzбор).В противен случай има сьмнение zа греШна диагноzа,лечение и тн...zлоупотреба сьс zдравословвното сьстояние на детето.Стават такива неЩа.

След като са правени ведньж снимки не е нужно детето да се обльчва иzлиШно пак,ако няма индикация.Трябва да кажете,иначе е приета практика.

От постинга ти раzбирам,че детето е само в болницата (вие ходите на свиждане). Flutter
Иzписването от болница става на минутата по желание на пациента или родителя,ако няма опасност zа живота на пациента.Опасност zа живота оzначава не лечение на бронхит или системи с фиzиологичен раzтвор (zаЩото няма какво друго да се направи),а истинска акутна ситуация,като например  СтомаШно кьрвене,кома,спинален Шок,предрогиране,делир и тн...Всичко друго от по слаб характер не подлежи на моментално лечение и не zастраШава живота на пациента пряко и можете да се раzпиШете,че по желание искате да напуснете.

НИКОЙ не може да ви zадьржи и една минута. Peace                                                                    Такьв е zакона и не се поддавайте на манипулации.

СУСУ,
Винаги можеШ да се обьрнеШ  bouquet                                                                                           

# 359
Отказ от ваксина->право на родителя да откаже по Закона за здравето---Чл. 209. (1) Който не се яви на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване или имунизация, се наказва с глоба от 50 до 100 лв., а при повторно неявяване - от 100 до 200 лв.
(2) Наказанията по ал. 1 се налагат и на длъжностните лица, които са възпрепятствали явяването на лицата за извършване на задължителен профилактичен медицински преглед, изследване и имунизация.
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв.

Така, отказваме, глобяват ни, но за всеки отказ- глоба и после?->Чл. 17. Никой не може да бъде наказан повторно за административно нарушение, за което е бил вече наказан с влязло в сила наказателно постановление или решение на съда.
Отказваме, глобяват ни, не плащаме->на осн. КОНВЕНЦИЯ за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината->ваксините са точно такова постижение, кой ще го отрече???-...Член 1. Предмет и цел
Страните по настоящата Конвенция защитават човешкия индивид, неговото достойнство и идентичност и гарантират на всяко лице, без дискриминация, зачитането на неговата неприкосновеност и на другите му права и основни свободи по отношение на прилагането на постиженията на биологията и медицината.
...Член 2. Върховенство на човека
Интересът и благото на човека имат преимущество над интереса на обществото или този на науката.
...Член 5. Общо правило
Всяка интервенция, свързана със здравето се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице.
Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове.
Заинтересованото лице може свободно да оттегли съгласието си във всеки момент.
...Член 10. Личен живот и право на информация
1. Всеки има право на неприкосновеност на личния си живот по отношение на сведената свързани със здравето му.
2. Всеки има право да се запознае с установена информация, отнасяща се до неговото здраве. Волята на лицето да не бъде информирано трябва да бъде зачитана.
   Смятам, че Конвенцията стои по-горе от каквито и да било наредби на МЗ и прочие Министерства и, че дори нарушава члез 30-ти от нея:
Член 30. Доклади по спазването на Конвенцията

Всяка Страна представя по искане на Генералния секретар на Съвета на Европа необходимите обяснения за начина, по които нейното вътрешно право осигурява действителното спазване на всички разпоредби на тази Конвенция.

Общи условия

Активация на акаунт