Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 321
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 555
Късметлийка!
Обикновено се газират, но този вариант и мен ме устройва. Дай си лекарката насам.

# 556
  • София
Мойта искате ли я. И тя нямаше нищо против, просто ме накара да се подпиша в една тетрадка за всеки случай, ако я проверят от ХЕИ.

# 557
desinansitoni, мойта лекарка каза, че често ги проверявали от ХЕИ. Преди колко време отказа, след това понесе ли санкции някакви, заради отказа.  newsm78

# 558
  • София
Преди 1 година и засега никой не ме е потърсил

# 559
  • София
Може ли противохепатитната ваксина и Пентаксима да се сложат в един ден? 
А защо не се препоръчва в горещи дни да се правят ваксини?

# 560
Не искам да се стресирате от цифри. И то при толкова малки отклонения.

В Бг "царува" мнението че ДТК се слага подкожно. Макар че от десетилетия НЕ се слага подкожно. Дотук добре.
Обаче незнайно как в Бг под "подкожно" се разбира "подкожно в гръбчето". Това е дълга история. Накратко-корените и са руски. Те и досега правят редица ваксини там. И ние (Бг педиатрия) като безгръбначни и безмозъчни следваме. И затова сме на този "хал"...
само че на опаквката производителя е написал изрично ПОДКОЖНО... което ме кара да се замисля какъв точно аджувант са сложили.
хубаво е че скоро минаваме на схема с пентаксим.

# 561
Може ли противохепатитната ваксина и Пентаксима да се сложат в един ден? 
А защо не се препоръчва в горещи дни да се правят ваксини?

за моженето може. аз лично когато бях пред този избор - ги разделих с 1 седмица.
по 2 -я въпрос - за да му е по комфортно на детето ако вдигне температура.... което обаче не е противопоказание за ваксиниране.

# 562

В Бг "царува" мнението че ДТК се слага подкожно. Макар че от десетилетия НЕ се слага подкожно. Дотук добре.
Обаче незнайно как в Бг под "подкожно" се разбира "подкожно в гръбчето". Това е дълга история. Накратко-корените и са руски. Те и досега правят редица ваксини там. И ние (Бг педиатрия) като безгръбначни и безмозъчни следваме. И затова сме на този "хал"...
само че на опаквката производителя е написал изрично ПОДКОЖНО... което ме кара да се замисля какъв точно аджувант са сложили.
Кой производител е въпроса? Ако говорите за Бг ДТК-по-добре забравете това...
Никоя от съвременните ДТаК НЕ СЕ слага подкожно.

# 563

Кой производител е въпроса? Ако говорите за Бг ДТК-по-добре забравете това...
Никоя от съвременните ДТаК НЕ СЕ слага подкожно.
че кои е казал че е съвременна  Sick ? просто аз не бих се ангажирал на своя глава да сложа мускулно нещо за което изрично е предписано подкожно приложение.

# 564
Здравейте Мамчета, искам да попитам някой може ли да микаже нещо за ваксина против виросен минингит.

# 565
При подкожно приложение има обикновено силни реакции...zаЩо?ЗаЩото там е силно иzраzена реакцията на органиzма кьм "гости",които да се елиминират.
Мускула няма такава функция и zа да намалят страничните реакции,всички нови ваксини се препорьчват мускулно."Ето вижте,новите ни ваксини са беzопасни"... Twisted Evil
А всьЩност преминават ниЩожната мускулна бариера и продьлжават неzнайно кьде навьтре в органиzма....

# 566
Здравейте Мамчета, искам да попитам някой може ли да микаже нещо за ваксина против виросен минингит.
макар че тука сме предимно татита, да ти кажем- против вирусен няма или всъщност има но причинителите са много и ако трябва да васинираме за всички.... . има против бактериален - срещу неисерия менингитидис и срещу хемофилус. аз бих ти предложил да направиш антихемофилусна и да не правиш антинейсериина.

# 567
На всички ваксини които съм купувала, на листовката е пишело да се слага мускулно или дълбоко подкожно.

# 568
На всички ваксини които съм купувала, на листовката е пишело да се слага мускулно или дълбоко подкожно.
макар че тука сме предимно татита, да ти кажем- против вирусен няма или всъщност има но причинителите са много и ако трябва да васинираме за всички.... . има против бактериален - срещу неисерия менингитидис и срещу хемофилус. аз бих ти предложил да направиш антихемофилусна и да не правиш антинейсериина.
Въпроса ми е за ваксина aktiv X която се слага отделно бебето ми е на 6месеца и са му правени ваксините от поликлиниката и докторкото коза че не е лошо да се направи и противоминингитна ваксина ,синът ми е на 7 години и на него не е лошо да сложа не знам какво да правя

# 569
Въпроса ми е за ваксина aktiv X която се слага отделно бебето ми е на 6месеца и са му правени ваксините от поликлиниката и докторкото коза че не е лошо да се направи и противоминингитна ваксина ,синът ми е на 7 години и на него не е лошо да сложа не знам какво да правя
актив х? това не беше ли за компа?
може би акт - хиб?

Общи условия

Активация на акаунт