Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 171 159
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна, морето и сините вълни!
Извинете, но сте писали много и няма възмоност да ви изчета.
Сина ми има всички ваксини в бебешка възраст. Дъщеря ми няма само трети прием полио и тримовакс(приорикс). На нея и купувах ваксини, но сега не искам да слагам нищо повече на децата си.
Проблем с ДГ нямам(на малката ще и се напишат ваксините), но как стои въпроса с ваксините в училищата?Не искам реимунизации.
Научила съм баткото да не взема от никого хапчета и да не позволява на никой да го боде. Но какъв е начина да се откопча от ваксините в училще? Как се практикува това  в днешно верме?

# 736
Може да се даде бележка на директорката,че не желаете детето ви да бьде ваксинирано беz ваШе сьгласие.В противен случай Ще се третира като телесна повреда.
Ако в училиЩе има лекар,сестра,сьЩо трябва да бьдат уведомени.

# 737
Сега за имунизациите на децата се грижи само личният им лекар. Няма ваксини в училищата. Но не е излишно да се предупреждават медицинските лица в детските градини и училищата, че без Вашето изрично съгласие не позволявате да се дава нищо "профилактично" на детето Ви, никакви медикаменти (освен при животоспасяващи ситуации), нито да му се правят "профилактични" манипулации или прегледи.

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 16:15 от Andrea$

# 738
Увеличават се заболелите от заушка в Пловдив. Това съобщи директорът на РИОКОЗ доктор Ани Егинлиян
През последната седмица заболелите са били 23, докато преди 14 дни те са били 16. Двайсет от новите болни са младежи на възраст до 18 години, като всички са били предварително ваксинирани. Според експертите от РИОКОЗ сложената им ваксина не е била качествена, предаде БТА.

# 739
Увеличават се заболелите от заушка в Пловдив. Това съобщи директорът на РИОКОЗ доктор Ани Егинлиян
През последната седмица заболелите са били 23, докато преди 14 дни те са били 16. Двайсет от новите болни са младежи на възраст до 18 години, като всички са били предварително ваксинирани. Според експертите от РИОКОЗ сложената им ваксина не е била качествена, предаде БТА.
Ооо, още един експеримент Peace

# 740
Според експертите от РИОКОЗ сложената им ваксина не е била качествена, предаде БТА.
Tired По-умно оправдание не можаха да измислят  ooooh!

# 741
Според експертите от РИОКОЗ сложената им ваксина не е била качествена, предаде БТА.
Tired По-умно оправдание не можаха да измислят  ooooh!
На кого му пука? ! Повечето им вярват. Tired

# 742
И експертите си вярват, за съжаление. ИзФинете, ама аз не се сещам за "качествена ваксина", поне по моите критерии ( 100 % защита, о% странични ефекти), може и да бъркам и много ще се радвам да бъда поправена. Интересно какво според тях е направило "качествената"- некачествена... Joy

Онзи ден гледах много любопитен филм по National geografic,  в който исторически се разглежда създаването и прилагането на първата ваксина срещу едра шарка (вариола). Гледах с интерес. Вариолата била ликвидирана, по официални данни проби от нея се пазели само в лаборатории в САЩ  и Русия, но не се знае дали няма и други проби от вируса. Реално човечеството  никога досега не е било по-застрашено от тази болест, тъй като ваксинацията е била спряна,  а вируса го има, макар и в лаборатория. До 1800 година, хората са били или преболедували вариолата, или незаразили се или починали от нея. С помощта на естествния подбор е имало някаква защита. Сега обаче, в нашето време, с хиляди полети на ден,  това можело да се превърне в най-мощното биологично оръжие, което е в състояние да "унищожи" хората за 6 седмици.
Моля, ако бъркам да бъда поправена, да не всявам смут!

Последна редакция: чт, 11 окт 2007, 12:29 от Dodo79

# 743
  • Sofia
И експертите си вярват, за съжаление. ИзФинете, ама аз не се сещам за "качествена ваксина", поне по моите критерии ( 100 % защита, о% странични ефекти), може и да бъркам и много ще се радвам да бъда поправена. Интересно какво според тях е направило "качествената"- некачествена... Joy

Онзи ден гледах много любопитен филм по National geografic,  в който исторически се разглежда създаването и прилагането на първата ваксина срещу едра шарка (вариола). Гледах с интерес. Вариолата била ликвидирана, по официални данни проби от нея се пазели само в лаборатории в САЩ  и Русия, но не се знае дали няма и други проби от вируса. Реално човечеството  никога досега не е било по-застрашено от тази болест, тъй като ваксинацията е била спряна,  а вируса го има, макар и в лаборатория. До 1800 година, хората са били или преболедували вариолата, или незаразили се или починали от нея. С помощта на естествния подбор е имало някаква защита. Сега обаче, в нашето време, с хиляди полети на ден,  това можело да се превърне в най-мощното биологично оръжие, което е в състояние да "унищожи" хората за 6 седмици.
Моля, ако бъркам да бъда поправена, да не всявам смут!
дори това да е така, не искам аз или моето дете да оцелее по принципа на естествения подбор - по добре да ни е страх псевдо опасения за това, как лошият чичко ще отмъке вирус от лабораторията и ще зарази човечеството, отколкото на принципа на естествения подбор моето дете да има реалния шанск да се разболее от полиомиелит или хепатит В, или поради липса на ваксина за тетанус да получи сепсис (и според мен имунизациите срещу шарките са малко пресилени и ненужни)

# 744

дори това да е така, не искам аз или моето дете да оцелее по принципа на естествения подбор - по добре да ни е страх псевдо опасения за това, как лошият чичко ще отмъке вирус от лабораторията и ще зарази човечеството, отколкото на принципа на естествения подбор моето дете да има реалния шанск да се разболее от полиомиелит или хепатит В, или поради липса на ваксина за тетанус да получи сепсис (и според мен имунизациите срещу шарките са малко пресилени и ненужни)
Значи пропагандата си е свършила работата-хората биват държани в страх, че някога ще бъдат разболяни от нещо страшно и е по-добре да бъдат "защитени". Защитата обаче се оказва такава, че може да доведе до действително  необратими и нелечими последствия? Кое е по-голямото зло?

# 745
  • София
   Някой да знае нещо по въпроса? Повтарям си част от въпросчетат  Blush
Цитат
Първо тази съставка тирмозал или както и да се пише точно, наистина ли е само в комбинираните ваксини, тоест ако се бият отделно го няма този проблем така ли?
  Второ прочетох, че реално ако все пак се слагат ваксини, а ние вече три пъти сме поставяли ДТК и полио може да има вече изграден "имунитет" тоест да има достатъчно ниво на антитела и да няма нужда от реиминизация, но изследването за това било скъпо. Въпроса ми е има ли наистина такова изследване и може ли да го направим и по този начин реално да се измъкнем от последната ДТК. 

# 746
   Някой да знае нещо по въпроса? Повтарям си част от въпросчетат  Blush
Цитат
Първо тази съставка тирмозал или както и да се пише точно, наистина ли е само в комбинираните ваксини, тоест ако се бият отделно го няма този проблем така ли?
  Второ прочетох, че реално ако все пак се слагат ваксини, а ние вече три пъти сме поставяли ДТК и полио може да има вече изграден "имунитет" тоест да има достатъчно ниво на антитела и да няма нужда от реиминизация, но изследването за това било скъпо. Въпроса ми е има ли наистина такова изследване и може ли да го направим и по този начин реално да се измъкнем от последната ДТК. 

Тиомерзал уж вече не се слагал във ваксините, но не знам със сигурност.  Thinking Може да се провери в листовката.
Това, че се придобива "имунитет", е като лъжа, казана 100 пъти.
Чрез ваксиниране  те заразяват изкуствено с причинителя на болестта и уж организмът трябва да си изгради "антитела". Но антиген- антитела- учението   е теория и никой не знае точните механизми, по които става изграждането на така нар. "имунитет".
Доколкото ми е известно, няма изследване, което да покаже, дали имаш имунитет. Имах същите притеснения, защото не съм сигурна дали съм карала шарките като малка и малко се страхувах да не се разболее малката и да ме зарази. ConfusedКазаха ми, че няма как да се разбере.

# 747
  • София
         Благодаря ти за отговора   Simple Smile
         Аз се интересувах по-скоро не за това дали имаме защита вече срещу болестите, а дали бих могла с подобен евентуален тест, ако нивата не антителата са достатъчно високи официално да се измъкнем от последната ваксина.
         Педиатърката си чака да отида на ваксинация, а мен ме  е страх как да го направя и да и кажа че не желая повече да ги ваксинирам.....
         В една друга темичка прочетох подобно изказване на една мама, че има такова изследване, но е скъпо и затова действат на сигурно с реимунизациити. Все пак трябва когато провеждат някакви опити с ваксините да доказват че се изгражда "имунитет", тоест все има някакъв тест....

# 748
         Благодаря ти за отговора   Simple Smile
         Аз се интересувах по-скоро не за това дали имаме защита вече срещу болестите, а дали бих могла с подобен евентуален тест, ако нивата не антителата са достатъчно високи официално да се измъкнем от последната ваксина.
         Педиатърката си чака да отида на ваксинация, а мен ме  е страх как да го направя и да и кажа че не желая повече да ги ваксинирам.....
         В една друга темичка прочетох подобно изказване на една мама, че има такова изследване, но е скъпо и затова действат на сигурно с реимунизациити. Все пак трябва когато провеждат някакви опити с ваксините да доказват че се изгражда "имунитет", тоест все има някакъв тест....
Това, че било скъпичко и затова предпочитат да реимунизират, ми се струва доста ялов аргумент.. ooooh! Ами , кажи, че ще си платиш изледването и отиди в частна лаборатория. Mr. Green
Не носи никакви документи от касата и личния! Просто кажи, че искаш да си направиш изследването на частно.

# 749
На всички на възраст от 15 до 20 г. да се сложи по още 1 доза MMR. задължително.

Абе хора какво става вчера влязох в една голяма аптека с няколко гишета и докато купувах нещо на съседните гишета бяха купени 2 противогрипни ваксини от двама различни човека. И това в рамките на 3 мин. И да Ви кажа хората си вярват, заприказват се с аптекарките - "тази е по-добра от другата, нали?". Жалка картина в търсене на вълшебната спринцовка.

Общи условия

Активация на акаунт