Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 278
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 110
Аз съм много подразнена от промиването на мозъци в Канада относно ваксинирането. Но преди това да си призная, че в Бг не се интересувах много от тази тема и само я подминавах, защото беше вече късно. На дъщеря ми са й сложени всички ваксини до 2год възраст.
Та влизам в клиниката, един голям плакат за Хеп Б ваксината, едва ли не ще се мре без нея; отивам в кабинета на гинеколожката, която е и педиатър- на бюрото й пльоснат календар " ваксинирането на вашите деца е изключително важно!". По тв върви една реклама, на която посланието е нещо такова: Ти хубаво си решил да отидеш на почивка в Мексико, ама сложи ли си ваксина / пак за Хеп Б /. Понеже аз съм А-, 100 пъти ми се пробута думата ваксинация. Ставаше дума за антителата. Мъжът ми й каза, че и той е отрицателна група, ама тя женицата хич не повярва, иска доказателство.  Mr. Green Няма да се разясни, няма да се пита дали аз съм съгласна. От устата й звучеше: задължително е. Пък аз знам, че не е.  Mr. Green
Миналият път й казах, че лекарства не пия, лекувам се с хомеопатия. Седеше като гръмната, поредният кон с капаци. А иначе мила и внимателна жена. Simple Smile
Много ще ми е интересно как ще реагира бъдещия педиатър на детето като кажа, че няма да слагам техните им ваксини. Или пък в болницата, когато, живи здрави, се роди бебето.  Thinking

# 1 111
Здравейте,сигурно многократно е споменавано,но нямам време да изчета цялата тема.Та въпросът ми е,децата ми са на 15 месеца,предстои им реимунизация ДТК след няколко месеца,първите са им сложени по ЗК,мога ли сега да взема по-добра и как се казва.Благодаря предарително! Hug

# 1 112
  • София
  Инфанрикс е тривалентната тоест ДТК, но с т.нар убита коклюшна съставка. Отделно и вече убитата полиомиелит от касата. Другия вариант е Пентаксим, която е петвалентна. Тя е ДТК, плюс полиото, плюс менингит. Като и тук полиото и коклюша са убити. Инфанрикса е два пъти по-евтин от Пентаксима. Единствената разлика е че няма менингитната съставка, която обаче не е задължителна. Аз лично досега съм поставяла Инфанрикса и слава богу не съм имала проблеми. Друг е въпроса, че не мисля да продължавам с реимунизациите. Поздрави на малките  Simple Smile

# 1 113
Здравейте,сигурно многократно е споменавано,но нямам време да изчета цялата тема.Та въпросът ми е,децата ми са на 15 месеца,предстои им реимунизация ДТК след няколко месеца,първите са им сложени по ЗК,мога ли сега да взема по-добра и как се казва.Благодаря предарително! Hug
И ние сме по същия начин. Мислех да взема Пентаваксом. Педиатърката не ми отказа да го сложи, но ми каза че ще бъдем първите с такава комбинация и не отговаряла за последствията. Затова ще си карам с двете инжекционни ваксини наведнъж. Не че пак тя носи отговорност,но така ми е по спокойно.

# 1 114
Вери, а сега къде живееш? И аз съм си задавала този въпрос, но вече беше късно защото едното ми дете има всички ваксини, а другото почти всички?Питала съм се и какво би станало като дойде време за детска  градина и училище?Как ще го приемат ако няма нито една от така наречените задължителни ваксини? Знам че в Канада, Англия и още други държави ваксините съвсем не са задължителни?Знам й, че това лято на наши познати се случи да преживеят ужас, който не пожелавам на никой.Дете на 11-12 години на което трябваше да се постави поредната ваксина.......След ваксината веднага долните крайници на детето са се парализирали.Представяте ли си какво са преживели тези родители.??? Не мога и не искам да си го представям - познаваме се добре.Детето веднага го настаниха в Токуда - овладяха положението.Дълго време едното му краче не беше напълно подвижно.Надявам се, че нещата се стабилизират трайно.В Токуда им обясниха, че това е реакция от ваксината.Но какво от това?Обсъдих го с моя лекар - хомеопат и  отговорът беше - ДА наистина е така - ваксините отключват хроничните заболявания.И сега да си призная Идея нямам как да постъпвам с ваксините занапред ooooh! ooooh! ooooh!

# 1 115
И сега да си призная Идея нямам как да постъпвам с ваксините занапред ooooh! ooooh! ooooh!

И аз се чувствам по същия начин. Според мен и двата варианта (ваксиниране и неваксиниране) крият определени рискове. Всеки от нас като родител трябва да реши сам за себе си, колкото и трудно да е това решение. Аз лично почти на 100% съм сигурна, че няма да продължа с някои от ваксините, за други не съм съвсем уверена - затова продължавам и продължавам да събирам информация, докато намеря онзи довод, който ще наклони везните в едната посока. Поне имам още време до следващата ваксинация.

П.С. Може много философски да съм го написала, ама дойде ли време за ваксините, сигурно ще се побъркам.

# 1 116
  • София
  Хубаво е че имаш време, аз вече доста отлагам МПР-то и още не съм на сто сигурна, а се обадих да  запиша консултация с педиатърката. Да видим как ще реагира като и кажа че не искам повече ваксини...

# 1 117
Aila, аз специално за тази ваксина не се колебая изобщо, просто не виждам смисъл от нея.

# 1 118
И сега да си призная Идея нямам как да постъпвам с ваксините занапред ooooh! ooooh! ooooh!

И аз се чувствам по същия начин. Според мен и двата варианта (ваксиниране и неваксиниране) крият определени рискове. Всеки от нас като родител трябва да реши сам за себе си, колкото и трудно да е това решение. Аз лично почти на 100% съм сигурна, че няма да продължа с някои от ваксините, за други не съм съвсем уверена - затова продължавам и продължавам да събирам информация, докато намеря онзи довод, който ще наклони везните в едната посока. Поне имам още време до следващата ваксинация.

П.С. Може много философски да съм го написала, ама дойде ли време за ваксините, сигурно ще се побъркам

Ще ми бъде много интересно и полезно периодично да споделяш / може и на лични най-добре / твоите проучвания по темата.Това е въпрос който искам да си изясня сама за себе си.А бе труден избор както и всички следващи избори за живото на нашите деца ooooh!

# 1 119
  • София
  То за МПР то ясно ама трябва да си го изясним и с педиатърката, че ние вече и ДТК то дойде време да поставяме  Simple Smile

# 1 120
Успех, дано се разберете!

# 1 121
Вери, а сега къде живееш?
В Канада съм аз. Но по въпроса за ваксините съм решила: до тук. Достатъчно са я натъпкали в БГ с боклуци, само като й видя имунизац. картон и косата ми се изправя. Тукашните ваксини няма да позволя да й ги сложат: варицела, менингит и друго имаше, не помня, не ме вълнува. Хич не им вярвам, като гледам колко местни луди има по улиците монреалски. А и не само това. То аз и педиатър не съм избрала, общо взето не ми трябва, защото се лекуваме с хомеопатия.
В болниците бебетата от самото раждане са до майките си, така че няма да ги изпускам от око. А и мъжът ми ще е плътно с мен. Отделно ще ги откажа ваксините.

# 1 122
Вери, а сега къде живееш?
В Канада съм аз. Но по въпроса за ваксините съм решила: до тук. Достатъчно са я натъпкали в БГ с боклуци, само като й видя имунизац. картон и косата ми се изправя. Тукашните ваксини няма да позволя да й ги сложат: варицела, менингит и друго имаше, не помня, не ме вълнува. Хич не им вярвам, като гледам колко местни луди има по улиците монреалски. А и не само това. То аз и педиатър не съм избрала, общо взето не ми трябва, защото се лекуваме с хомеопатия.
В болниците бебетата от самото раждане са до майките си, така че няма да ги изпускам от око. А и мъжът ми ще е плътно с мен. Отделно ще ги откажа ваксините.

Вери, поздрави на Канада и вас! И аз съм почти на твоето мнение макар че толкова са ни промили мозъците, че не мога да не се питам ами ако не ги сложа.........................??? А каква е политиката там по този въпрос - тук знаеш - ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ  са и не можеш да не ги слагаш.Аз вече разказах в един от постингите си какво се случи с едно познато ни детенце след поредната задължителна ваксина.Разкажи ако имаш желание разбира се как е там здравеопазването и грижата за децата.Ти отдавна ли си там натрупала ли си такива впечатления?
Поздрави и много усмивки

# 1 123
Вери , а къде го намери този хомеопат в Канада - ти си истинска щастливка ако си успяла да се сдобиеш с хомеопат в Канада   bouquetИначе аз съм "ЗА" хомеопатията с двете ръце  bouquet

# 1 124
Аз не съм отдавна тук, едва едва 3 месеца и нещо. Simple Smile Хомеопатът ми е от Бг, държим с него връзка по нета и телефона в случай на нужда. От здравеопазването им нямам много впечатления. Първо съм от скоро, второ не разчитам кой знае колко на него. Сега, по време на бремнността, положението е задоволително, нямам оплаквания. За ваксините писах на предишната страница за " пропагандата " тук. Известно ми е, че не са задължителни. Но имам чувството, че гледат много много да не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт