За любителите на салати - тема 4

• 76 327
  • 738
  •   1
Отговори
# 210

Основа: зелена салата с домати и сос от равни части майонеза и кисели мляко, лимонов сок, чесън, черен пипер и сол.
Скариди: замразени, задушени в олио, чесън и соев сос.
Брускети: запечени със зехтин, лют червен пипер, розмарин и чесън ( чесън следващият път няма да слагам на брускетите, става твърде много).

# 211
Чудесни идеи с авокадото. Аз обикновено го правя на гаукамоле. Аз съм фен на салатите с хубав дресинг. Но ги ям в заведения. Решила съм да се специализирам в дресингите и да си правя вкъщи.
Дааа дресингите са много важни. Аз доста експериментирам, но все още срещам трудности със сгъстяването. А не искам да сгъстявам с майонеза.

# 212
Аз пък пробвах различни дресинги и все не ми харесват. Най-много ми допада стандарният - олио/зехтин, лимон и сол . ☺️

# 213
# 214
Хубав, макар и стандартен дресинг. Но течен. Ето точно тези са ми трудни за сгъстяване. Ще взема са опитам с малко хляб/галета (в стил скордаля).

# 215
Ако разбиеш с блендер дресинга не става ли достатъчно на емулсия че да не търсиш да го сгъстяваш с нещо? Аз повечето пъти така процедирам. Оцет/лимон, зехтин, малко горчица, сол, пипер - бръмвам набързо, евентуално може сос Уорчестър или още някоя подправка според случая. Е, не е гъсто като майонеза разбира се, но и не е съвсем течно. Не ми се получава същото с тръскане в затворено бурканче, затова си действам с блендера. Даже и с малко блендерче за фрапе става, когато искам малко количество. По-добре се задържа върху зелениите, отколкото ако само сложа оцет и зехтин и разбъркам, тогава всичко се стича на дъното за нула време.
Сигурна съм че нищо ново не казах, но пък може и да помогне на някого.

# 216
  • Sofiа
Опитайте за сгъстявяне с настърган пармезан/пармезан на трохи.
Аз го ползвам в дресинга на "Цезар"

# 217
Изпуснала съм цяла нова тема и 3 месеца!

Добре, че се наложи да импровизирам набързо днес, че да си я потърся!

Наложи се да спасявам 2 опаковки квасена сметана, а имах минимум налични продукти, та след като набързо овършах нета и погледах вдъхновяващи картинки завърших с 2 салати:

1. Суров карфиол, сурово броколи, варен нахут, краставица, копър, сметана, чесън.

2. Варени картофи, маслини с чушка, зелен лук, червен лук, сметана, черен пипер, лют червен пипер, магданоз.

Сега ще видим неочакваните гости ще ядат ли Grinning
A, ще метна и малко каперси при картофите!

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 01:06 от Agent Provocateur

# 218
Кьопоолу

Салата от краставици с овче мляко

# 219

Розов домат, краве сирене, пресен босилек, маслини и зехтин.

# 220

На път съм да превърна кухнята в салатен бар

# 221

Ето това получих вчера от една приятелка. В тия жеги една голяма салата ми е напълно достатъчна.

# 222
Даааа, достатъчно е за нас жените,но слагам да пека пиле за вечеря,че ще ми се разсърдят у дома

# 223
Ето тази ще правя днес. Бях се засилила да правя спанак с киноа и нахут, но в нашата къща е свършила киноата. От друга страна бих могла да я заменя с гречка...хммм, ще помисля още минута.

Taka - спанак, домати, краставица, зелен лук, червен лук, магданоз, нахут, италианско песто и балсамико!  А, и няколко маслини! Няма да тичам до магазина!

Резултатът:

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 23:55 от Agent Provocateur

# 224
  • Sofia
🥒🍅🥑🌶,сушени домати и скир

Общи условия

Активация на акаунт