За любителите на салати - тема 4

• 76 325
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • В Космоса
Салата с паста - фузили, макарони, ролца от раци, кисели краставички и царевица, майонеза, чесън, зехтин, лимонов сок, черен пипер.

# 196
Акаша, супер е тая салатка, но я свързвам със зимата ...а не с тия жеги.

# 197
  • В Космоса
На климатик с малко изстудена ракийка ми влезе идеално за вечеря. Blush

# 198
  • Sofia
Кълцано кьопоолу с печени зеленчуци-🍆🍅🌶,чесън и лук +магданоз,орехи,зехтин,сол

...с хамон,крекери и сиренце 😋

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 20:46 от Doli

# 199
  • Русе
Салата валериана с разноцветни чери домати

Салата с домати разни, краставица, пипер, лук и валериана

# 200
Валериана, не знаех, че така и казват на градинската салата. Много я харесвам. Моят вариант е - с много малко лук, печени слънчогледови семки и крутони.

Моля, дайте идея за салата, в която да сложа авокадо. Подариха ми 2 броя, не го харесвам, много ми е блудкаво някак си и се чудя какво да го правя. Съвсем е омекнало и съм на път да го изхвърля.

# 201
Пипи, Гуакамолето е перфектно при меко авокадо. Или пък го вмъкни пасирано в дресинг.

# 202
Любимата ми салата е краставици, домати, авокадо и червен лук.

# 203
  • Варна
Авокадото ми е любимо в комбинация с други зелени неща: маруля, рукола, краставица, зелен лук, бейби спанак, зелена пиперка. Задължително със сол Simple Smile  Може зехтин, може и оцет, но може и без.

Понеже темата е за салата, ще скрия и вариант за сандвич - приказка:

Скрит текст:
Хляб с (малко) масло, авокадо, кашкавал, маслина. Калорийна бомба, ама вкусно Simple Smile

# 204
О да, и и в сандвич влиза идеално мекото авокадо. Моят мъж си го маже на филия вместо масло.

# 205
  • Русе
Pipi_ в тази салата, която си споменала ще е много добре, ако сложиш и  авокадото, стига да не е съвсем меко.

# 206
Пипи, мекото авокадо можеш да използваш в салата с яйца или друга подобна

или да го направиш на мус за мазане с краве или друг вид сирене  и чесън или някаква друга подправка,  било то зелена или някаква на прах.

# 207
Най любимата ми разядка с авокадо е - добре узряло авокадо намачкано с вилица, малко лимонов сок, сол, чесън, копър, зехтин и заквасена сметана. Всичко се обърква до хомогенност, сервира се с крекери, сухари или препечени филийки и ядеш и ревеш. Wink

А днес представям кьопоолу с киноа, връзка пресен магданоз, малко зехтин, маслини и сирене:

# 208
Ето я и моята обедна салата:
Зелена салата, домат, яйце и маслини.

# 209
Чудесни идеи с авокадото. Аз обикновено го правя на гаукамоле. Аз съм фен на салатите с хубав дресинг. Но ги ям в заведения. Решила съм да се специализирам в дресингите и да си правя вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт