За любителите на салати - тема 4

• 75 444
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
На мен за домати ми е тежко, за домати слагам зехтин , орех или рапица .
На зелена по-приемам да я поръся с тиквени семки и малко олио от тиквени семки.
Но на вкус и цвет ...

# 586
Pipi_ тези балсамико не съм ги виждала. Казвай като ги видиш , битебите.

Следи проспектите на Алди. Когато ги видя, ще свирна, обещавам. Веднъж годишно ги пускат и са много хубави, особено малиновия.

# 587
На мен за домати ми е тежко, за домати слагам зехтин , орех или рапица .
На зелена по-приемам да я поръся с тиквени семки и малко олио от тиквени семки.
Но на вкус и цвет ...
Мда, по-тежко става наистина и сигурно не на всеки би допаднало. Това беше и причината да наблегна че освен домати и малко лук и магданоз няма друго в салатата. Ако се сложат сирена или друго, вече ще е хептен тежка.
Това е хубавото на темата, обмен на идеи да има. На мен пък ореховото олио ми върви супер на кисело зеле Grinning Докато не опитах веднъж, се мръщех при споменаването на такава комбинация.

# 588
А аз едно орехово олио го подарих, защото не ми пасна никъде. Само на кисело зеле не бях го пробвала.

# 589
аз ще пробвам на кисело зеле!

# 590
Също е по-тежичко и предполагам не за всеки, но си е идея за пробване. Може би с мъничко отначало, аз слагам по повече но всеки вкус си е различен. Много ми хвалиха шарлан за киселото зеле, но пък аз това не можах да го харесам. Пробвах, де.

# 591
  • в сърцата на децата <3
Ей, златни сте! От кога се подхвърля едно орехово олио в хладилника, че не мога да му измисля приложение 😁 Тежичко ми е, но наистина май само на кисело зеле не съм го пробвала 😂😂😂

# 592
Само зехтин използвам за салати. Другите масла имат прекалено специфичен вкус.

# 593
Ползваме всякакви масла- гроздови семки, тиквено, зехтин, шарлан, конопено. А картофената салата не ми е тя, ако не е с чисто, рафинирано олио (срам не срам).

# 594
На картофена върви от тиквени семки , но  малко . Върви също такова подправено с Kümmel  не знам на бг ким или кимон ... но взимам от един магазин такова и много добре за картофи.  На салати слагаме и рапица

# 595
Освен зехтин, ползвам всякакви други видове олио за салатите, има такова разнообразие на пазара. Само зехтин ми е скучно.
За картофена  - само олио, зехтина хич не ми се връзва с картофите.

# 596
Принципно използва различни олиа, лошото е че в България няма доста видове и цените им са доста високи.
Иначе от гроздови семки, зехтин ( имам и домашен), олио, олио от авокадо, олио от сусам (т.к. е много силно се слагат едва няколко капки) , от тиквени семки ( само за зелени салати). Не използвам олио от раписа, защото рапицата е продукта с най-много ГМО.
За оцетите - освен, че купувам си правя и доста сама

# 597
То точно по-различният вкус и аромат се търсят, че да стане салатата по-различна. Както има и незнамсиколко вида оцет, особено балсамовите. То дали ще добавя аромат от нещо друго в дресинга или олиото ще ми е ароматно,  пак няма да мирише тоя дресинг само на олио.
Това им харесвам на такива като тиквено, сусамово, орехово - придават характер, а пък иначе цялото нещо е много просто и обрано откъм съставки. Но и около мен има хора които си държат само слънчогледово да е, особено на картофи. А аз им слагам зехтин, че понякога лятото и много богато зелении, не само магданоз. Освен него и копър, и пресен джоджен, и лукът да е червен, абе шарено да ми е Grinning
Вярно си е че са скъпи по-специалните олиа, за съжаление.

# 598
А аз обожавам картофена салата със зехтин. Понякога слагам и маслинова паста, но не слагам лук, защото трудно го храносмилам. Simple Smile

# 599
и аз на картофена не слагам зехтин, въпреки че слагам маслини.

Общи условия

Активация на акаунт