За любителите на салати - тема 4

  • 75 436
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 1 852
Темата се изражда в странна посока!
Обидно е за домакинята й ,време е да се завърнем към позитивното споделяне! Страници наред едни и същи потребители не показват нищо красиво,но за сметка на това имат непреклонно мнение за всичко и си позволяват да се изказват като последна инстанция.
Добре дошла на Ковачева с красивите й салати!

# 616
  • Мнения: 10 751
Овкусяването е една от основните съставки на всяка салата . Иначе е вид плато с продукти, може и разбъркани. Споделяне на кой с какво овкусява е много интересно . Също ми беше много интересно това за готовите смески в пликове и за миенето. Пропуснала съм статиите с разболелите се от такива смески и нямаше да науча без това осъждане.
А показването в общи линии показва част от салатата затова и не държа на снимки колкото на описание.
Но това си е моето мнение, не пречи да си имаш твое мнение Simple Smile

# 617
  • Мнения: 15 775
Хммм, интересна дискусия сте завихрили Simple Smile

Разбира се, че всеки продукт съществува във няколко различни нива на качество и съответстващите им ценови категории. Но като ида да си купя вино за салатата аз лично не мога да си позволя винаги най-доброто в магазина. Което хич не ми пречи да си пия с кеф и по-евтиното и долнопробното, въпреки, че в килера има няколко бутилки мъкнати  през 1-2-3 континента за "специални случаи и манджи". И с оцетите същата работа, а един приятел има забавна история как е щял да се разведе след като тъщата употребила зехтина му с трюфели, домъкнат от Франция за пържени картофи.

# 618
  • Мнения: 17 211
С малката подробност, че в България има дори Оцет - заместващ продукт. Последното е написани малко по-долу с дребен шрифт.
И не до  това, какво качество винос и купуваш, защото съм убедена, че не вземаш качество "измита бъчва"

# 619
  • Мнения: 15 775
Титина, у нас пазарува ММ и да, случвало ми е се е да се задавя и да излея в тоалетната бутилка "балсамико" от супермаркета без дори да му погледна етикета.

Кой на какви цени си купува оцета и зехтина за мен е дълбоко лична тема наравно с тази какви пари прави Simple Smile

# 620
  • Мнения: 17 211
Агент, въобще не става дума за парите, става дума за качеството на продукта.

# 621
  • Мнения: 10 231
Лейдис
стига си дърпахте плитките, кой е по-по-най!

Става ли ясно от снимката ,
че ние ядем удавени в зехтин салати обилно поляти с балсамико, копър, чесън, захар и сол 🤣🤣





Голямото ми момче, днес има р.д. та направих любимите му салати.

# 622
  • Мнения: 15 775
Агент, въобще не става дума за парите, става дума за качеството на продукта.
Мисля, че и двете сме съгласни, че в една ценова категория има продукти с различно качество. Независимо дали е ниска, средна или висока. Както и че едно и също качество се продава на безкрайно различни цени в зависимост от платежоспособността на покупателите.
Един бърз пример - любим бранд френско козе сирене в кварталният ни супермаркет е Х пари. Абсолютно същото сирене в малко по-далечен супермаркет се продава на 50% от цената. Всички по веригата са на печалба, дори евтиният супермаркет.

Ще се съглася, че нямам представа какво е качеството на балсамикото в средностатистически български супермаркет през 2023. Шансът да е съпоставимо с това на ексклузивен продукт е минимален, но това не е тема за тази тема.

Аз изпитвам огромен дискомфорт да се правят подобни съпоставки във форум, защото неизбежно има хора, които ще се почувстват засегнати. Кой какво качество ползва и колко плаща за него е лична работа. И не, Пинко, далеч не става въпрос за "по-по-най", мисля, че Титина ме разбра добре. С нея имаме много общи гледни точки и диаметрално противоположни стилове на изказ Simple Smile

Чакайте да метна една салатка в ценообразувателната дигресия Wink

https://www.justonecookbook.com/harusame-salad/

PS Да ти е живо и здраво порасналото дете и още много салати да изядете заедно, Пинко!

PS Все още се терзая от факта как Ковачева от 1 манго направи 3 салати Grinning

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 22:17 от Agent Provocateur

# 623
  • Мнения: 7 968
Зелена салата с мариновано червено цвекло

Честит рожденик, pinko! Първата салата е много, много любима вкъщи.

# 624
  • Варна
  • Мнения: 3 348
Честито ви, Pinko!

Аз да питам, имате ли предложения за салата, в която участва брюкселско зеле.

# 625
  • Мнения: 17 211
ако може да се сметне за салата:
Разрязваш брюкселското зеле на две, поръсваш със соев сос и запичаш във фурната.
Като изстине брюкселското зеле се добавя малко мазнина и сусам и си е готово.

# 626
  • Варна
  • Мнения: 3 348
То яде ли се сурово изобщо, пропуснах да питам?

# 627
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
То яде ли се сурово изобщо, пропуснах да питам?
Няма да умре човек ако опита, но знам, че дразни стомаха. Или поне при някои хора дразни.

Аз лично го харесвам леко сварено, но още да е твърдо, мазнина, както и Титина предложи, лимон, орехи. Обикновено добавям и други неща, но за брюкселско зеле, тези са ми задължителни.

Извън салатите го харесвам и запечено с други зеленчуци и полято с някакъв сос. Така го ползвам за гарнитура за месо.

И последно, става и много хубаво ако леко сварените зелки се цвърнат на тиган, после пак добавки на вкус.

Тачи се у нас зимно време брюкселското зеле.

# 628
  • Мнения: 10 751
Не ви ли мирише на ацетон докато се вари?
У нас не се яде. Може 1-2 х годишно , но повече идва много . За мен карфиола е по-неутрален , броколито е нещо по средата. И трите ако са направени хубаво са ок. иначе не върви. .

# 629
  • Мнения: 15 775
Яде се сурово, но го режат на тънко. На английски даже свучи смешно "shaved brussel sprouts"

На мен сурово не ми е вкусно, въпреки че обичам сурово зеле, карфиол и броколи, та си го пека за салати.

Общи условия

Активация на акаунт