Лидл 163 - Майска... на зелено

• 104 232
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 1 485
Соул, защо, заради аргановото масло ли? 🤔
Фениксче, мерси?

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 15:50 от Lemy

# 1 486
  • In transit
Мерси Морена, и аз мисля, че няма да има проблем, но все пак да питам. Другия ми камък и той е от същия материал, но го дават до 350С.
Коригирам се, май не е същия...сега ходих да го гледам, пише, че е от теракота и издържа до 1200С. Grinning

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 18:13 от Mikkey

# 1 487
Да, Леми, шеа също има...и някакви други масла, да не се връщам да гледам пак състава. Ако ще слагаш и фотозащита, което е силно препоръчително, този няма, направо ще ти разкаже играта. Евентуално за нощен, ако кожата ти има нужда от сериозно омазняване.

# 1 488
Може да се опита за след слънце. В момента имам отворени кремове, не мога да му проверя текстурата. И се надявам да не е силно ароматизиран, защото не харесвам (всъщост буквално не понасям- прилошава ми) аромат на розово масло.

# 1 489
Аз за след слънце избирам хидратация. Омазняване правя зимата, бих си го запазила за тогава. Но няма да взимам, имам други кремове.

# 1 490
Вчера купихме от едни черни листи многократни за печене във фурна. Искам да намаля използването и изхвърлянето на пекарска хартия. Пишеше над 300 пъти възможност за употреба. Вечерта правихме пици. След това измих подложнките с гъба и топла вода, изсуших, готови са за ново ползване. Интересно мога ли да пека върху тях кебапчета в фурната.
Можеш да печеш кебапчета, да. Само гледай да спазваш градусите, до 200 или 220 бяха...Майка ми пече едни картофи с олио на по-висока температура и успя да ми "увековечи" ароматът на препържено (впоследствие и на гранясало) олио по подложката и един тънък, лепкав и мазен гранясал слой...Та се наложи едната да я изхвърля.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 16:26 от dolce miele

# 1 491

Има няколко вида купони (от думата coupons, а не от парти) / ваучери.
Има Лидл подаръчен ваучер - може да го спечелите от играта с касови бележки на Лидл или ваш познат да ви го подари като го е закупил от касова зона и е заредил сума вътре.

А можеш и сам да си го вземеш и заредиш с пари.

# 1 492
Да, Леми, шеа също има...и някакви други масла, да не се връщам да гледам пак състава. Ако ще слагаш и фотозащита, което е силно препоръчително, този няма, направо ще ти разкаже играта. Евентуално за нощен, ако кожата ти има нужда от сериозно омазняване.

а, зависи от кожата. и лятото се клепотя с масла и отгоре кремове, драма няма никаква.

# 1 493
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Онзи ден видях клиент да се разплаща с купони/ваучери...как мога да се сдобия с такъв, какво представляват и къде ги дават знаете ли? Напомня ми преди повече от 20г хората се редиха на опашка за хляб с купони.
И защо го наричаме купон, това е чужда дума, означава парти(пак чужда) забавление, а не метод за разплащане.

Има няколко вида купони (от думата coupons, а не от парти) / ваучери.
Има Лидл подаръчен ваучер - може да го спечелите от играта с касови бележки на Лидл или ваш познат да ви го подари като го е закупил от касова зона и е заредил сума вътре.
Има ваучери от работодател - в момента максималните са 200 лв на които не се дължат данъци. В някои фирми имат порочна практика част заплатата да се изплаща под формата на ваучери, а другото кеш/карта. Има фирми, които плащат 210 ваучери + 500 кеш, това е незаконно и забранено. Ваучерите не са част от брутната заплата, а са отделно като социална придобивка.
Еденред, ЪпТомбоу, Содексо са фирми, които предлагат на работодател ваучери.
Била си имат техни ваучери - служителите на Била пазаруват само в техния магазин.
Еденред и ЪпТомбоу са почти универсални - може навсякъде да се ползват.
Ваучерите се ползват както в хранителен магазин, така и в ресторанти и кафета - Макдоналдс, КФС, пицарии, Коста Кафе, освен ако не е изрично упоменато нещо друго.
Не може да се купуват цигари и алкохол с тях.
Някои ваучери са само за храна, с други (ЪпТомбоу) може да се купувах и нехранителни - парфюми, ютия, дрехи, миксери и тн.

от зимата има промяна

"Ваучерите за храна по Наредба №7 ще могат да се използват и за заплащане на сметки за битови нужди, като електрическа и топлинна енергия, природен газ и вода, както и на дейности, осъществявани от културни организации по Закона за закрила и развитие на културата и на показ на филми съгласно Закона за филмовата индустрия.

Това означава, че след като операторите на ваучери за храна сключат договори с доставчиците на гореспоменатите услуги, получателите на ваучери за храна ще могат да ги използват и за посещение на театри, музеи, опера, балет, кино и др., както и за заплащане на битови сметки. Актуалният списък с търговските обекти, които приемат ваучери за храна по Наредба №7, издадени от Идънред България, можете да откриете тук."

# 1 494
Не може да се плащат сметки с тях.
Те промениха наредбата, да, новините гръмнаха, само че не работи системата. Аз в Изипей бях отишла да питам.
Евентуално от юли. Та за момента хран. и нехран.стоки. Сметки, театър и кино - не.

# 1 495
Zenata, това е първото, което написах. 🙂

# 1 496
Вчера купихме от едни черни листи многократни за печене във фурна. Искам да намаля използването и изхвърлянето на пекарска хартия. Пишеше над 300 пъти възможност за употреба. Вечерта правихме пици. След това измих подложнките с гъба и топла вода, изсуших, готови са за ново ползване. Интересно мога ли да пека върху тях кебапчета в фурната.
Можеш да печеш кебапчета, да. Само гледай да спазваш градусите, до 200 или 220 бяха...Майка ми пече едни картофи с олио на по-висока температура и успя да ми "увековечи" ароматът на препържено (впоследствие и на гранясало) олио по подложката и един тънък, лепкав и мазен гранясал слой...Та се наложи едната да я изхвърля.
Благодаря, веднага погледнах. До 260. Тя моята фурна не вдига толкова. Максимумът е 220.
И за насоката за кебапчетата благодаря. Ще ползвам и за тях. А да ме светнеш, понеже разбирам че все пак в един момент тези листи ще  се износят, има ли нещо такова силиконово за фурна с дълъг срок на годност. От лидл или КФ. Абе от където и да е.

# 1 497
  • In transit
re_ge, върху този лист може да печеш пандишпан също. Много е удобно, защото после се отлепя много лесно блата от фолиото.

# 1 498
Re_ge, има силиконови подложки за печене. По-дебелички са. Уж могат да се изрязват по размер, но на мен все ми се свиди...🙂

# 1 499
Re_ge, има силиконови подложки за печене. По-дебелички са. Уж могат да се изрязват по размер, но на мен все ми се свиди...🙂

посъветвай ме като знаещ моля те , от къде да си взема. Искам да си минимизирам боклука и държа да не е от най-еФтините варианти, нещо дългосрочно ще търся.

Общи условия

Активация на акаунт