На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 40

• 86 308
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Като чета за ремонта около пазара се сещам да ви питам свърши ли ремонта около паркинга до Селимийе джамията? Последно бях декември, много време мина,дано са го приключили и да може пак там да се паркира.

# 121
Извинявам се, че нахлувам директно с въпрос,но си подготвам списък за аптеката и не мога да се сетя как се казваше лекарството за киселини,а съм хвърлила опаковката. Не знам дали има няколко различни ,затова пояснявам че търся това ,което е на едри таблетки и вътре са няколко блистера,като бройка ми се върти 48 че бяха хапчетата
Заповядай:grinning:

# 122
  • Пловдив
Имам една глоба за неправилно паркиране на територията на Одрин. Във фиша пише 135 лири. От 2020 година е тогава за последно ходихме. Сега правя справка и във техния сайт излиза глоба за 99 лири. Интересувам се как да я платя.и защо е с две различни суми? Глобата ми е връчена лично от пътен полицай

# 123
Налага ми се да подменям плочки в коридор.Има ли магазин в ЛОЗЕНГРАД ,където мога да разгледам и купя ? Трябва да са с размер 15/60см. Как стои въпроса с пранасянето през границата?

# 124
  • Ропотамо
За Люлебургаз - магистралата е около 6 лири. То до Истанбул е 22лири. Иначе можете да използвате успоредния път който не се заплаща. Аз макар и да имам стикер, ползвам второкласния, карам със 100, ограничението е 90.А и всички други турци карат с тази скорост -100, дори ме изпреварват някои.В баш центъра е ограничен достъпа с кола. Но ако толкова държите има подземен паркинг 5-6 лва за цял ден. Около центъра може да спрете в уличките които са на 2 - 3 мин. пеша.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 22:13 от ОтМоретоСме

# 125
  • Варна
И аз се присъединявам за питането за карта за Гратис, последно когато пазарувах не ми направиха отстъпка...

# 126
Leona, предполагам е Rennie.
И аз залагам на Rennie - таблетките са за смучене и са квадратни - ако това помага като информация.
Точно същите!
 Голямо благодаря на всички за помощта Heart Eyes

# 127
Здравейте! Знаете ли къде в Одрин има магазин на марката  little bii за дънки?

# 128
  • Варна

Заповядай!
цък

# 129
На влизане в Турция, правят проверка на колата и ще ви накарат да я платите. Имайте готовност да платите Кеш, че невинаги им работят плащане с карта. Преди е имало гратисен период за плащане на глобите, сега вече няма. На границата имате ли глоба няма да ви пуснат преди да платите.

Имам една глоба за неправилно паркиране на територията на Одрин. Във фиша пише 135 лири. От 2020 година е тогава за последно ходихме. Сега правя справка и във техния сайт излиза глоба за 99 лири. Интересувам се как да я платя.и защо е с две различни суми? Глобата ми е връчена лично от пътен полицай

# 130

Заповядай!
цък

Много благодаря!

# 131
  • Димитровград
Малка корекция на линка на Белята:
10 Banka Aralığı Sk
https://maps.app.goo.gl/txz3Q4GkHTSoaYUb8

# 132
Малка корекция на линка на Белята:
10 Banka Aralığı Sk
https://maps.app.goo.gl/txz3Q4GkHTSoaYUb8

Благодаря!

# 133
Аз вече минах маршрута ГКПП Малко Търново-Текирда-Чорлу-Люлебургас-Лозенград.Нямам идея от кой път минахме.Май нямаше много платен и в стикера сигурно остана доста/заредих го за 100лири/.Навсякъде беше лудница и гъчканица.В Текирда случихме на пазара и беше претъпкано.Най -евтино беше в Люлебургас.Най -скъпо Лозенград.На едното 10лири/кг ягоди,а на другото 20.
Най -странното от всичко е,че по пътя Чорлу-Лозенград ни спряха 2пъти полицаи.Не можах да разбера какво означаваше спирането им.Отбиваш при тях,цъкат 2мин на таблета и ти казват да тръгваш.На "Here we go " показваше 110 ограничение,а на магистралата 120.Тук четох,че 90 било ограничението.Общо взето навигациите правеха"номера".Ползвахме и гоогле мапс.Яд ме е,че не купихме карта с Мб и да ползваме онлайн навигация.
Разочаровах се,че доста цени са завишени,а и нямат цени...
В началото се лутахме да търсим по странични улички да паркираме.После намерихме платени паркинги направо без пари-за цял ден 2-3лв.Повече никога няма да се въртя с колата из уличките.Беше много изнервящо.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 23:14 от bronze

# 134
Нищо общо с това което беше миналата пролет.
Много точно е описано в предния пост. Лудница и завишени цени. Лекарствата си заслужават, храната и горивата малко по-евтини. Дрехите нищо особенно, на близки цени и тук има предостатъчно с подобно качество.Храната в прилично заведение е значително поскъпнала.Паркиране само на платени места, останалото е силно изнервящо.
За пазари не знам.
Впечатленията ми са от Силиври, Текирда и Люлебургас.
Влязохме през Гърция, там много повече си заслужава разходката. Цените в хотелите са много близки на тези в Турция за същата категория, храната в заведенията е с 10% на горе от миналата година.
Спокойствие, слънце и море.
Никакъв проблем с безплатно паркиране.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 07:47 от Tony Maria 22

Общи условия

Активация на акаунт