На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 40

• 84 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Mostly in my mind
Гледах някакви видеа в Ютюб на този Денислав и жена му.Станаха ми интересни,някои знае ли повече подробности за тях.Български турци, живеещи вече в Одрин ли са? Добре говорят български, канала и групата им са насочени към българи.Искат да са полезни уж на българите🙄, макар че според мен някои видеа са си само с рекламна цел.
Ами, той е дете на изселници, тя е от Ардино.
То не може без такива видеа. В края на краищата никой не ни дърпа насила в магазините, които снимат. Те показват, пък всеки си преценява къде да пазарува. Например баклавата в Марги. Има хора, които държат на качеството и ще отидат оттам да си я купят за 220 лири. Други пък ще идат на "борсите" и ще си я купят за 70 лири. Аз откак дадох 300 лири за баклава в Истанбул, тази в Марги ми се струва евтина Joy
Нали не си мислите, че поддържат канала само за взаимопомощ и чакат на 6-7 хиляди лири заплата от там, където работят?
много ясно, че са с рекламна цел. може би не всички, но съм съгласна с Вики. и те трябва хляб да ядат. няма лошо. Simple Smile

# 301
Ами аз затова питам може ли да се има доверие или са като нашите инфлуенсъри 😂 на които грам не може да се вярва.
Иначе съм съгласна,че тези видеа може да са от полза на хора отиващи за първи път.Лично аз изпратих канала им на познати,които бяха наскоро в Одрин и са силно разочаровини, ако решат евентуално пак да отидат.

migito Личния им живот ама изобщо не ме интересува.Нито ги знам къде работят, нито ме интересува.Скоро ми попаднаха в полезрението и ми стана интересно владеенето на езика особено от жена му.От дете около мен има по някой турчин и да ти кажа случвало се е родени и живеещи в България да говорят български много по-зле от тях.
akashy_87 Ето: https://youtube.com/c/MERYDENTV
Сигурно го знаеш,те сами си качват видеата из групите във фейсбук, а и в тяхната също.

# 302
Здравейте! Аз да попитам - някой открил ли е място където продават копирна хартия на по-изгодни от тук цени? Масово иначе цените са същите като тук...

# 303
Тези видеа може да помогнат на хора, които за първи път ходят и да се ориентират долу-горе.
Аз лично мисля, че са предимно с рекламна цел и представят “техни хора”.
Не ги следя, но ми излизат редовно по групите за пазар в Одрин. Скоро бях гледала видео за златарски магазини, в което се обявяват някакви нереално ниски цени. Отивайки обаче по магазините, осъзнаваш, че цените дори са по-високи от тези в България.
Най-редовно се препоръчват 2-3 магазина за мебели, защото работят за тях. Истината е, че има десетки магазини със същите стоки и на по-ниски цени. Например януари търсихме детско легло тип Монтесори. В така прехваления магазин, който нон стоп рекламират, продавачката не говореше и дума чужд език (нито английски, нито български) и притичваше между двата им магазина, които са един срещу друг (от двете страни на шосето). От там отидохме в следващия рекламиран магазин за детски стоки. Там момичето говореше БГ, но стана ясно, че за едно легло от 5 дъски на кръст + гардеробче трябва да чакаме едно над 2 месеца, мебелите са от пдч, стандартен размер и нищо не може да се промени по тях и за капак искат минимум 200 евро за доставка до Ямбол. Еми, разбира се нищо не взехме, а си поръчахме леглото от масив в България и по наши размери на по-добра цена дори.
Гледах клип, в който рекламираше “маркови” дрехи, които са всичко друго, но не и оригинални.

# 304
И аз търсих халати, от Инглиш съм си вземала и бяха хубави. Сега не, даже имаше разбридани. Цените от 350 до 800лири.Взех от закрития базар 170л.Ще видя как ще е. Но материята ми се видя същата като от 350л

# 305
  • Русе
Тези видеа може да помогнат на хора, които за първи път ходят и да се ориентират долу-горе.
Не ги следя, но ми излизат редовно по групите за пазар в Одрин. Скоро бях гледала видео за златарски магазини, в което се обявяват някакви нереално ниски цени. Отивайки обаче по магазините, осъзнаваш, че цените дори са по-високи от тези в България.
Най-редовно се препоръчват 2-3 магазина за мебели, защото работят за тях. Истината е, че има десетки магазини със същите стоки и на по-ниски цени. Например януари търсихме детско легло тип Монтесори. В така прехваления магазин, който нон стоп рекламират, продавачката не говореше и дума чужд език (нито английски, нито български) и притичваше между двата им магазина, които са един срещу друг (от двете страни на шосето). От там отидохме в следващия рекламиран магазин за детски стоки. Там момичето говореше БГ, но стана ясно, че за едно легло от 5 дъски на кръст + гардеробче трябва да чакаме едно над 2 месеца, мебелите са от пдч, стандартен размер и нищо не може да се промени по тях и за капак искат минимум 200 евро за доставка до Ямбол. Еми, разбира се нищо не взехме, а си поръчахме леглото от масив в България и по наши размери на по-добра цена дори.
Гледах клип, в който рекламираше “маркови” дрехи, които са всичко друго, но не и оригинални.
Три видеа имат на "маркови дрехи". Двете са на един магазин. И в трите видеа предупреждават, че дрехите не са оригинални. Пък и не може да очакваш оригинално яке Nike за 400 лири.

# 306
  • Варна
Прегледах списъка на магазините в двата мола в Одрин, които са на първа страница, но не намирам на марките, които ме интересуват, а може да се предлагат в обединен магазин с негово си име, а не на самата марка.
Търся Guess, Pepe jeans, Desigual, Calvin Klein, Tom Tailor, Tommy Hilfiger....
Къде да ги търся?
Как са им цените там спрямо тук, защото четох че верига магазини като Zara нямали разлика, щом се обърне валутата и като стойност излиза същата цена.
За сега сме се насочили към Одрин, но не е проблем да сменим.
Търсим магазини, а не пазари.
ТАС също е в полезрението ми.

# 307
[quote author=eli70o0

Търся Guess, Pepe jeans, Desigual, Calvin Klein, Tom Tailor, Tommy Hilfiger....
Къде да ги търся?
Как са им цените

ТАС също е в полезрението ми.
[/quote]

Първите в Истанбул, такива магазини колкото щеш по МОЛ-овете,цените са малко по-ниски.
Обикновенно няма всички номера и цветове.
Онлайн магазините при нас са за предпочитане.
ТАС има навсякъде.

# 308
  • Бургас
Тези марки в Одрин няма да ги намериш.
В мола в Чорлу има долу един аутлет, май се казваше Бьорнер, там някой път изпадат подобни марки.
Всичко изброено от теб го има във Виапорт Азия Аутлет в Истанбул.

# 309
В Истанбул Венеция мол също може да намерите марките които търсите. А за по- сигурно İstinye Park Alışveriş Merkezi да пробвате.

# 310
  • Пловдив
Три видеа имат на "маркови дрехи". Двете са на един магазин. И в трите видеа предупреждават, че дрехите не са оригинални. Пък и не може да очакваш оригинално яке Nike за 400 лири.

Преди 2 месеца бяхме в магазина дето рекламираше че били качествена имитация имало размери а у-там близо до Марги който е забутан. Рекламираше че имало размери и разнообразие... Ами момичето там говореше малко бг- харесах си няколко тениски-една на Найк-ами нямаме други размери,с другите марки същото. Ем сори ама повече няма да се върна в този магазин. Виж от там отидохме зад Маргито в магазина за месо(пак рекламиран от тях) и си взехме джигерче което стана супер Simple Smile
Хубавото му е че показва цените към момента и казва дали ще се качват,падат или каквото е там. Също и споменава в кой друг магазин е по-евтино или скъпо

# 311
  • София
Здравейте,
Предстои ни едноседмичен престой в Одрин и когато отидох до офис на Глобул, ми казаха, че няма никаква възможност за по-изгодни разговори, дори ме предупредиха да внимаваме с мобилните данни, защото имали клиенти със сметки по невнимание с по 3-4 000 лв.
Нещо съм скептична относно това, че няма възможност за изгодни разговори с БГ, затова моля да споделите какви предплатени услуги ползвате.

Относно ACR palas и ние сме доволни, защото локацията ни устройва, а и във вътрешните улички има доста аптеки, оптика и няколко магазина за медицински  принадлежности + 2 хранителни магазина.

# 312
Препоръчайте място с вкусни дюнери в Одрин, че последните пъти взимам до малката джамия на центъра и са станали страшно безвкусни, а преди бяха супер.

# 313
Здравейте,
Предстои ни едноседмичен престой в Одрин и когато отидох до офис на Глобул, ми казаха, че няма никаква възможност за по-изгодни разговори, дори ме предупредиха да внимаваме с мобилните данни, защото имали клиенти със сметки по невнимание с по 3-4 000 лв.
Нещо съм скептична относно това, че няма възможност за изгодни разговори с БГ, затова моля да споделите какви предплатени услуги ползвате.

Относно ACR palas и ние сме доволни, защото локацията ни устройва, а и във вътрешните улички има доста аптеки, оптика и няколко магазина за медицински  принадлежности + 2 хранителни магазина.
Купихме си карта от Водафон с 20гб интернет за 290лири. Аз ползвам Вайбър и Месинджър. Сега ни предстои 10 дневна почивка в Турция и просто ще си я заредим.
ММ е на Виваком и си пуска пакет по 5лв на ден с някакви минути и МБ.

# 314
Някой правил ли си е диоптрични очила в Турция?

Общи условия

Активация на акаунт