На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 40

• 84 678
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
При ДСК последните дни картовия курс на лирата е доста нормален, днес е 12.21 лв

# 346
В сряда ще ходя до Лозенград и за първи път ще ползвам Револют, след издънките на ДСК. 1.Прехвърлих си пари там, но защо ги виждам още в банкирането. Значи ли, че си стоят и в картата?
2. Да си обменя ли сега лири или да си стоят в лева? На същия курс ли ги теглят?
Надявам се, че ще мога да плащам с телефона, защото ми се досвидяха 10 лв за карта. Не искаше интернет, нали?
1. А в Револют виждаш ли ги? Ако да - значи всичко е наред.
2. Ако не планираш да теглиш от банкомат, може и да не ги обръщаш в лири. Ще ги ползваш в сряда, което значи че няма да имаш %такса, ако е събота или неделя. Но ако теглиш от банкомат, след като ги обърнеш, сложи отметка те да са ти водещата валута. Всъщност може би и да не ги обръщаш в лири, пак ще можеш да теглиш от банкомат, но не съм съвсем сигурна, нашите си бяха обърнати.

# 347
  • на морето
В Револют ги виждам парите.А в картата вече ги няма. Явно, че по- късно иьчезват там.
А мога ли да тегля от банкомат без физическа карта, само с телефона? И ако да, как става?  На кои банкомати е най- изгодно или няма значение?
Извинявам се за многото въпроси и благодаря на всички, които отговарят. Златни сте!

# 348
Не, няма как. Аз се подведох, че имаш пластика, затова споменах за банкомата.

# 349
Здравейте! Какво лекарство купувате  за премахване на мазоли? Благодаря!

# 350
Здравейте! Какво лекарство купувате  за премахване на мазоли? Благодаря!
Верутол

# 351
  • София
.....
Аз да питам дали някой е купувал матрак от Лозенград. Много евтин видях в Текзен, но ако има и на други места, ще се радвам да споделите.
Аз купих от магазина на Bellona в Одрин, но исках хубави матраци. Има и скъпи и евтини.

# 352
Мога ли да помоля някой, който ходи тези дни и влиза в аптека, да провери дали се предлага следния препарат:
Synacthen 250mcg/250 микрограма.  Използва се за тест при някакво изследване и близки мои хора се нуждаят от него. Иска ми се да зная дали го има в аптека и колко струва, за да им кажа и да знаят, не ми се иска нкой друг да ангажирам, ако има аз ще го купя като отида. Благодаря ви предварително!

# 353
# 354
Благодаря, и аз открих само него в търсачката, но трябва да е друга концентрация.

# 355
Да дам отчет за вчера.Нямаше много хора на границата.За един час минахме и двата пъти.Не сме имали проблем с проверките,като изключим че при отваряне на багажника падна един буркан с маслини.Сега вече ще разказвам на внуците как съм мела на митницата.Напазарувахме доволно.Даже и повече от колкото трябва похарчих.Купих на тинейджърката две чанти от магазина който рекламираше Денислав за по 13 лв.Лекарства много накупих.Хапнахме в Марги.В близките 6 месеца мисля да не ходя.

# 356
Ако е полезно за някой, малко инфо от последните дни.
Сутрин към 6,30 - 7 часа само ние на границата за Турция, след три дни 14 часа три коли.
Преминаване без проблем и в двете посоки. Служителите ни млади, любезни. Радва окото и душата,че сме си хубави и възпитани!
Цените на лекарствата в пъти по-ниски, а и по-добри.
Останалото обаче е вече с въпросителна въпреки,че повечето храни и препарати са малко по-евтини.
Но други като захар,брашно не са вече. Много неща като сапуни със зехтин, с мед, с хума не ги намерих никъде. По-бедно е при перилни, големите 10 кг торби Ариел, Омо ги няма.  Имаше хубави намаления в неделя на олио за покупка 100 лири, литър  за 21.
Намалени бяха маслини, масло,
шоколад,белгийския  голдива е чудесен.
Дрехите са доста скъпи вече, тениска на Поло под 400 лири няма, а за конфекция всичко започва от 1300 лири.
В Чорлу в Орион на първия етаж
аутлета малко по-евтино и хубаво заредено. Люлебургаз за мен беше изгубено време, търговския център на главната полупразен,в  Бурда също има затворени магазини  .Не е добре заредено.
В хотелите ако платиш в евро кеш печелиш десетина процента, но цените в сравнение преди два месеца са 20% нагоре .
Цените в заведения също са нагоре, но за 300 лири двама човека вечерят предоволно в хубав ресторант.
По Мраморно море са далеч от сезон и много нормални цени. Плашах с карта на ДСК,
над 0,1222 няма сметка. Доволна съм.
Това е според мен, Турция си е Турция и още не си оправил багажа и казваш пак тръгвам при първа възможност.

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 19:48 от Tony Maria 22

# 357
Колко по подробно и точно от мен описаното.Най ми хареса извода накрая,като се приберем и почваме да мислим за следващия път.

# 358
Един отзив и от мен. Определено има разлика от миналото лято, цените са значително завишени. За определени стоки разлика от при нас няма - олио, захар, брашно, млечни,козметика. В магазините тип “ДМ” - също.
Лекарствата са изгодни, някои перилни препрати. Дрехите са поскъпнали доста, общо взето аз не дадох дори 30лв.за реплика на тениска със съмнително качество. На ресторант за 50лв. ядохме 4 човека и беше вкусно, но общо взето спестените пари от покупки ги дадохме в гориво. Хубава разходка беше, но скоро няма да е каквото беше, според мен.

# 359
  • Варна
Специално в Мигрос търсих нескафе, но нямаше нищо изгодно. С промоцията в Лидъл в България е по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт