СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 41 965
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Изпреварила си ме, тъкмо и аз щях да пиша за д-р Патрикова, утре съм на последна фетална , но мисля да я питам дали може да продължа обикновени прегледи при нея - тип жк. Първо ще кажа, че няма шанс да те претупа, стажанти - няма и ако трябва ще седиш 3 часа докато не успее да огледа всички органи, казвам го от опит, бебето не искаше да се обърне за да му измери гръбнака и седях 2:30 ч, накара ме да се разходя, да пия сок и през 10, 15 мин гледаше дали се е събудил мързеливкото Joy, обяснява всичко, което вижда и това много ми харесва, много е мила и ми носи такова спокойствие, че думи нямам, след нейния преглед се чувствам страшно спокойна, страхотен професионалист, да не забравяме, че последните 15 години е работила в Германия като гинеколог и там е карала специализациите за фетална, което пак мисля, че е плюс 🌞

Цитат на:  link=topic=1441164.msg44907273#msg44907273 date=1655193383
Никак не съм доволна.
И мен ме претупа в началото, като даже не ме преглеждаredraspberry тя ( бях си записала час при нея, но ме преглежда стажант - тя дойде на края ня прегледа).
Не ти я препоръчвам!
Препоръчвам ти д-р Патрикова в Надежда 🙂
Успех 🌞
Мами, някоя от вас да в ходила за фм при Стратиева в Оскар, препоръчват ми я за трета, защото била много добър специалист, но бхс- то в началото ми беше там и меко казано ме претупа ( въпреки, че предполагам както се казва си е свършила работата за която бях отишла)

# 661
  • София
За третата ФМ питах, когато ходих на 2та в Марковс при д-р Атанасова и тя ми каза, че трета ФМ е нужна, ако нещо притесни АГ-то по време на следващите прегледи или нещо не може да види добре /аз съм си пухкава и мазнинките малко пречат при ехографските прегледи/. Иначе до момента на първите 2 ФМ всичко беше наред и д-р Атанасова каза, че иначе няма нужда. Все пак, ако някоя бъдеще мама иска да си види бебчето по-добре и може да си го позволи, няма причина да не отиде пак.

Относно алкохола - по принцип въобще не си падам по алкохола, но с идването на лятото и топлото време си умирам за сайдер, Съмърсби, Аперол и розов джин с тоник /харесват ми леките коктейли и алкохолни напитки/, но няма как. Някой път като излизаме си пийвам 1-2 глътки от алкохолната напитка на таткото, иначе са залъгвам със Съмърсбито с 0% алкохол или с безалкохолните бири /не е същото, но все пак е нещо/.

# 662
  • София
Безалкохолните бири ми бяха ужасни първите месеци, сега явно има свикнах😂 има ден в била, мега яка-Вайс, аз умирам За Вайс. Аз съм отявлена бираджийка и просто непиенето на бира ми е мъкааа…

# 663
Още едно положително мнение оставям за д-р Патрикова. Намирам я за страхотна, спокойна и много прецизна. Мисля и аз да отида на трета.
Аз пийвам по няколко глътки биричка от тази на мъжа ми. Особено като е много топло, така ми се услажда..Иначе следващата седмица отиваме в Гърция и много ще ми се пийва узо, ама няма как.

# 664
Привет, момичета!
От 4ти месец общия белтък и албумина са ми около и под долна граница, като при последното изследване се оказа, че са паднали още повече. Моя АГ иска да ме изпрати в болница за вливане на плазма, което честно казано, ме ужасява.
Някоя от вас имала ли е подобен опит? 😳
С миналата бременност дори не са ми ги изследвали, макар че вероятно и тогава ситуацията е била сходна(имах доста отоци и бебчето вървеше малко).Сега нямам никакви симптоми и все пак са извън нормите нещата..

# 665
Май аз съм най-голямата пиянка. Позволявам си по 1 бира (изпита наведнъж), макар че откакто съм бременна, да съм изпила общо 3-4 бири. Ама и кафета пия, по едно на ден, сутрешно, за цвят Wink . Алкохоличка и кафеджийка! Пък и сладко си хапвам от време на време - голям ужас.
За мен съм си решила,  че ако приемането на вредни храни и напитки е в разумни граници, проблеми не трябва да има.
Със сигурност сте чували, че дозата прави отровата!

# 666
Да не звуча като някоя съдеща лелка, ама никога не бих си позволила да пия през бременността. Алкохолът е изключително вреден за бебето и не бих направила нещо,което може да му навреди. Кафе също спрях да пия, може би 5-6 капучинота за цялата бременност да имам.

# 667
Привет, момичета!
От 4ти месец общия белтък и албумина са ми около и под долна граница, като при последното изследване се оказа, че са паднали още повече. Моя АГ иска да ме изпрати в болница за вливане на плазма, което честно казано, ме ужасява.
Някоя от вас имала ли е подобен опит? 😳
С миналата бременност дори не са ми ги изследвали, макар че вероятно и тогава ситуацията е била сходна(имах доста отоци и бебчето вървеше малко).Сега нямам никакви симптоми и все пак са извън нормите нещата..

Здравейте , не се безпокойте слушайте какво ви е препоръчал АГ. Аз също ходих на вливка , но за желязо (феринжект). Честно казано след това се чувствах много добре. Има доста алтернативи за колекция на ОБ и Албумин( като цяло през бремеността е напълно нормално да се получат дефицити, особенно в напреднала бременост) до колкото знам там където следя бремеността си се влива албумин ( хуман албумин мисля) . Нещата относно общия белтък и албумин стоят пряко свързани с диетата( трябва да хапвате много белтъчини и протеини( яйца, месо ) . И въпреки всичко белтъците и албумина се коригират добре с терапия и храна , но тяхното значение е от изключителна важност (те са прекурсори на витамини, имат защитна функция и редица други) не се колебайте , а слушайте това което ви е препоръчано.

# 668
  • Варна
Най-опасното доказано нещо по време на бременност са си цигарите, но много майки си продължават да пушат.
Алкохолът засега е с недоказана вреда, но наистина е хубаво да е в малки количества, защото се намират някакви корелации свързани с аборти или недоносени бебета. 
Кафето пък въобще не може да се класифицира към вредните неща и 1-2 чаши (или 200мл) на ден са си напълно допустими, зависимост какво точно е кафето.

Всичко това е подкрепено с научни изследвания, а не съмнителни статии в измислени сайтове. Така че не се обвинявайте много за някоя друга чаша кафе или биричка Wink

# 669
  • Бургас
Как пък да не, алкохолът да е с недоказана вреда?! Той е най - опасен при бременност! За фетален алкохолен синдром не сте ли чували?

# 670
Най-опасното доказано нещо по време на бременност са си цигарите, но много майки си продължават да пушат.
Алкохолът засега е с недоказана вреда, но наистина е хубаво да е в малки количества, защото се намират някакви корелации свързани с аборти или недоносени бебета.  
Кафето пък въобще не може да се класифицира към вредните неща и 1-2 чаши (или 200мл) на ден са си напълно допустими, зависимост какво точно е кафето.

Всичко това е подкрепено с научни изследвания, а не съмнителни статии в измислени сайтове. Така че не се обвинявайте много за някоя друга чаша кафе или биричка Wink

Ето това е и моето мнение! Wink
Търсих досега научна статия за прием на по-ниска концентрация на алкохол (и говорим за бира, все пак). От една такава от 2017 година
(Ако някой иска да я потърси -
Скрит текст:
Mamluk, Loubaba et al. “Low alcohol consumption and pregnancy and childhood outcomes: time to change guidelines indicating apparently 'safe' levels of alcohol during pregnancy? A systematic review and meta-analyses.” BMJ open vol. 7,7 e015410. 3 Aug. 2017, doi:10.1136/bmjopen-2016-015410
), се съобщава, че не е установено някакво съществено влияние, евентуално с 10 % по-висок риск от преждевременно раждане, докато при цигарите рискът е 20 %.

# 671
  • Варна
Феталния алкохолен синдром е свързан с продължителна употреба или злоупотреба. Демек да се напиваш редовно. Тук говорим за няколко бири по време на цялата бременност.
Като казах, че е с недоказана вреда съм го написала грешно и ще поясня, че не е ясно дали малкото количество алкохол нанася някакви вреди или не. За препиването е ясно.

# 672
  • Бургас
Едва ли е случайно, че СЗО и много педиатрични организации забраняват всякакъв алкохол, дори и в минимални количества по време на бременност. И тъй като в работата ми съм се сблъсквала със състоянието на такива деца, на които майките, уж не са пили много, съм крайна в мнението си.

# 673
  • София
Да, не бъркайте алкохолния синдром с това, че майката си e позволила чаша бира. СПециално за нея има много изследвания. После след раждането стимулира кърмата и подобрява хранителността и(което е ясно от съставките и). Не говорим за наливане, а за това да си пийнеш като ти се допие. Аз даже бирата не я считам за алкохол особено, освен ако не изпия над 3, когато ми се замотва главата...всеки сам взима решение за себе си - аз спрях кафето например,знам че няма защо, но така реших. Това си е мое си решение, пия понякога безкофеиново, което също е супер вредно, защото се обезкофеинява много химично и чак си се чудя за кво се мъча. Та всеки сам си преценя, дет има една приказка- то е като алкохола и шофирането- всеки преценява колко носи. Аз не близвам, ако карам, защото съм си патила. Нито глътка.
И така- моля причислете ме към компанията на алкохолиците и дано си пием бирата с количките по градинките като родим, че мен винаги ме гледат като изкопаемо като си отворя бирата на площадките... Grinning

# 674
  • Варна
Аз съм крайна с алкохола просто, защото и преди не обичах и сега не ми се допива. Всъщност рядко ми се пие нещо различно от вода. Реално ми липсва само сушито.
Но не виня майките, които си позволяват отвреме навреме някоя глътка бира или вино. Осъдително гледам само тези, които пушат. Там СЗО са доста по-крайни и категорични в изследванията. Още по-осъдително гледам бъдещите бащи, които не се сещат да се дръпнат настрани да пушат, ами го правят в присъствието на майката. Имам позната, която ги спря с 300 зора като забременя, а таткото вместо да я подкрепи, си пафкаше като кумин, а тя ходеше да му прави компания на балкона да не бъдел сам горкия.

Общи условия

Активация на акаунт