СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 41 978
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте бъдещи и настоящи мами, аз съм с термин началото на октомври, но понеже не е сигурно положението следя и вас Simple Smile
Въпросът ми е ще ходите ли на трета фетална? При втората ни казаха, че всичко с бебчо е наред , но и , че третата също си е препоръчителна, докато АГ каза, че апоред нея няма смисъл от такава🙄

# 631
  • Варна
Привет,
Има ли някой запознат с изчислението на майчинството.От началото на бременноста съм в болничен.Съответно 180-те дни ще ми свършат преди 45 дневния.Остава ми една пролука от около 20 дена.Близки ме посъветваха  да попитам за ТЕЛК.Казаха ми, че майчинството ще ми се намали, ако пусна платена отпуска.Осигуровките за последните години са ми доста добри,имам и месеци на максималния осигурителен доход.
Може да питаш в тази тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1445749
Много са полезни момичетата там Simple Smile

Въпросът ми е ще ходите ли на трета фетална? При втората ни казаха, че всичко с бебчо е наред , но и , че третата също си е препоръчителна, докато АГ каза, че апоред нея няма смисъл от такава🙄

С предишната бременност ходих и пак мисля да отида. Ако смятате да раждате естествено е полезно да се види хубаво разположението на плода, пъпната връв и разни други подробности. Също така е готино вече да го видиш как наистина прилича на човече. Grin Наистина не е от съществено значение, ако не може да си позволите, но е хубаво. Simple Smile

# 632
#33hope размера на болничния е 80% среднодневното брутно  възнаграждение върху което са плащани осигуровки  за последните 18 месеца.

#Jinx_ , благодаря.

# 633
Добро утро, момичета.

За майчинството знам, че се изчислява на база на доходите преди първия болничен, т.е. ако има прекъсване на болничния, намаления доход от самия болничен се включва в средно аритметичното изчисляване на дохода за последните май бяха 2 години, а ако няма прекъсване - изчисляването е на база на 24те месеца Преди старта на болничния, независимо дали е взет в ден 1 или последните 45 дни . За това не е хубаво да има прекъсване на болничен, особено ако е бил дълъг.

Възнамерявам и аз да приключвам с работата, остават ми някакви дни отпуска. Ако изполвам всички останали, фирмада даже дава бонус 5, тоест 25 дни годишно се връзват. Не се оплаквам Grinning Тези дни ще мисля как да наглася оставащата отпуска, после взимам билничен и започвам с пазаруването. Най-напред ще стегна една чанта за болница, че ей я зад ъгъла 30та седмица Grin

За последна ФМ, бях ви питала, защото моя док малко странно реагира, като му казах, че Мирчева, при която бях на 2ра ФМ ми препоръча и трета, въпреки че всичко беше наред (пу-пу). В крайна сметка ще си отида на последната, която съм запазила за този петък. Края на 28 г.с. се пада. Blush

Относно движенията на бебо, тези дни е доста кротък, по-рядко го усещам, но пък като мръдне определено знам, че е той, защото цялата се поклащам Joy. Единственото, което се е променило е, че спрях да пия вит Д след като док прегледа последните резултати, пък и малко преглътнах мъките покрай бавенето на майсторите и вече не се напрягам толкова да го мисля.

# 634
#minmin Точно това изчисление исках да разбера как става.Благодаря ти.Ще си сметна и ще преценя как е най-добре за мен от финансова гледна точка. 🌷

# 635
  • София
Ох, писали сме го, ама бременния ми мозък блокира- по колко вигантол (20000) пиете? Нещо се обърках из нета и тотално изключих какво ми каза АГ…

Аз няма да ходя на 3 фетална или сърдечен ехограф.

# 636
В сряда съм на фетална морфология, ще бъда в 28 гс, предишната я пропуснах, защото бях под карантина и сега направо ме е страх от тази фетална, аз много се успокоявам, след фетална морфология и не бих я пропуснала.

# 637
Ох, писали сме го, ама бременния ми мозък блокира- по колко вигантол (20000) пиете? Нещо се обърках из нета и тотално изключих какво ми каза АГ…

Аз няма да ходя на 3 фетална или сърдечен ехограф.

Kanari, аз пиех по 4-5 капки на ден. Но по-добре потвърди с док.

# 638
По повод ФМ, знаете ли в коя седмица е най-добре да се направи последната фетална? Някъде чета, че е хубаво по-рано, тоест 28-ма седмица, на други места съм виждала чак до 32-ра да правят и се обърках кога е най-подходящо.

Kanari, когато пиех Вигантол и аз бях на 4-5 капки дневно, но не помагаше и вече съм със спрейче.

# 639
На мен за ФМ в МЦ Фемина ми записаха час за началото на 30г.с. Предполагам всеки лекар  си преценява индивидуално.

# 640
В различните болници е различна седмицата на последната фетална морфология, най - добре питай когато си записваш час, аз мога да ти пусна как е в Мбал Надежда, на предишните фетални препоръчваха да е към края на периода, който са написали, а на тази последната искат в началото към 28 седмица

По повод ФМ, знаете ли в коя седмица е най-добре да се направи последната фетална? Някъде чета, че е хубаво по-рано, тоест 28-ма седмица, на други места съм виждала чак до 32-ра да правят и се обърках кога е най-подходящо.

Kanari, когато пиех Вигантол и аз бях на 4-5 капки дневно, но не помагаше и вече съм със спрейче.

# 641
Здравейте, момичета!  Искам да ви питам дали имате наблюдение относно бебешките колички на CHIPOLINO,  тъй като в хиполенд има 20% намаление до 15.06 и се чудя дали да си поръчам Чиполино елит Комбинирана, на добра цена е според мен, какво ще кажете? ☺

# 642
  • София
Третата ФМ се прави според големината на бебето. Така ми обясни моята лекарка. Моето върви 2 седмици напред. Каза, че ако искам 3та ФМ, трябва да е в 28 гс. най-късно.
О, и да се похваля, онзи ден взехме количката, дето си бях харесала. Даже се оказа, че с момичето, от което я взех, се познаваме. Много съм доволна. Ако се роди по-рано, ще има къде да спи Grinning

# 643
Точно тази е супер удобна , маневрена и лека ( тествах я  още в началото и много ми хареса) ако това е от ключово значение за вас - супер е Simple Smile аз нямам да качвам стъпала и тн и заложих на малко по- тежка , втора употреба, но отдавна си я харесвах.
Здравейте, момичета!  Искам да ви питам дали имате наблюдение относно бебешките колички на CHIPOLINO,  тъй като в хиполенд има 20% намаление до 15.06 и се чудя дали да си поръчам Чиполино елит Комбинирана, на добра цена е според мен, какво ще кажете? ☺

# 644
Тази количка Елит и аз много я харесах като ходихме да търсим, доста качествена и удобна ми се видя. Вероятно щях да се спра на нея, но преценнихме, че ни идва скъпа.

За последната ФМ не знам как го определят, моя господин вървеше точно според седмицата си на предната ФМ (21+4, отговаря на 21+4), когато реално ми каза да отида пак в 28ма. Чак на предишната ЖК, която беше почти месец след тази 2ра ФМ, се оказа, че е тръгнал да едрее и върви 1-2 седмици напред. Тоест при мен не са ми назначили часа според размера на човечето. Thinking

Някоя от вас дали я мъчи жажда за алкохол? Откакто съм забременяла, не мога да ви обясня как искам да седна да се напия като нормален човек. Пие ми се бира, ама с литри. И маргарита няма да върна. Позволявам си по някоя чаша бира понякога, но не помага. Мъкааа, мъка ви казвам Joy

Общи условия

Активация на акаунт