СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ 🤰🏻 2022 💝 (ТЕМА 3)

• 41 968
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
И така- моля причислете ме към компанията на алкохолиците и дано си пием бирата с количките по градинките като родим, че мен винаги ме гледат като изкопаемо като си отворя бирата на площадките... Grinning

Наздраве! Beers Stuck Out Tongue Winking Eye

# 676
И така- моля причислете ме към компанията на алкохолиците и дано си пием бирата с количките по градинките като родим, че мен винаги ме гледат като изкопаемо като си отворя бирата на площадките... Grinning

Наздраве! Beers Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз обичам да пия вино, в частност розе. Любимото ми беше вечер като преспя каката, изкъпя се, оправя всичко и да изляза на терасата да изпия една чаша и да гледам небето. Това си беше истински релакс за мен.
Хляб може да няма, но бутилка Розе в мокрото винаги имам подсигурена 😊😊😊
Сега пия Самърсби понякога и веднъж на повод малко розе. Дори ако си сипвам чист спрайт с лимон и лед, го правя в чаша със столче, защото ми липсва този ми вечерен ритуал 😊😊😊
Предвид цяла бременност на легло, с нулев социален живот и ходене на прегледи и лаборатория да ми е празник, един спрайт в часа за вино ми действа Дзен 🙏🏞😂😂😂

# 677
Нищо не си позволявам аз, нито цигари, нито алкохол, нито вредни храни. Като знам какъв стрес изживях с прееклампсията предния път… толкова за 9 месеца няма да умра без глезотии.
Всъщност и социалния живот съм си ограничила много, за да не се дразня. Преди почти всяка седмица излизахме с приятелки по женски на ресторант, да хапнем, да пием вино… От сега точа зъби за рождения ден на приятелка през октомври.
Предния път първото ми излизане беше бебето като беше на месец, този път май няма да издържа толкова.😁
Таткото няма да е на работа поне месец като родя, така че мисля да си почивам, да си гушкам бебето и да се глезотя. След това и аз ще продължа да работя на едната си работа, чака ме и един курс за сертификат, а и нямам големи надежди баткото да ходи много-много на градина октомври и ноември, така че лудницата ще е пълна.

# 678
Аз също спрях цигарите и алкохола. Преди бях активен пушач и обичах да си пийвам по две чаши червено вино , също така обичам и уиски , но не са неща без които не мога и реших , че мога и без тава и ще бъде по-здравословно за бебчето и мен.

# 679
Пия по едно, две кафета на ден … всеки ден. Тази вечер тъкмо ми се допи бира. Пих една малка чаша и седнах да ви чета. 😂

# 680
  • София
Като каза суши- аз първите 4 мес имах неистов глад за люто и за суши. Нищо че ми се драйфаше. Та до нас намерих ресторант, в който ми я гриповете рибата…и така си намесих крастата и си ям суши. Аз съм малко прасе, нямам претенции храната да е по оригинална рецепта😂 екстра ми се услаждаше. И яко люто ядях- халапеньо на всичко слагах и от този тай соса. До изтръпване ги ядях. Направих си и чушки рибки.после премина и сега пак ми се дояжда суши, ама мога и без да го ям😃

# 681
И на мен много ми се ядеше суши до скоро. Сега по-малко. Не съм яла. Много ми се ядеше и кисело или лютивичко. Що чушлета изядох. А пък за пълнените от витеината на Кауфланд да не говоря. Ама много вода задържам от всичко това и го понамалих в последно време.

# 682
Момичета, аз пак съм в болница, днес бях на  последната фетална морфология и лекарката видя скъсяване на шийката, та оставам за да ми вливат магнезий, утрогестан и кортикостероидна терапия, за да са подготвени дробовете на бебчетата, ако тръгнат да излизат по рано, стискайте палци всичко да е наред Confused

# 683
Късмет, Лизи Flowers Four Leaf Clover Стискам ти много палци да изкараш колкото се може повече. Колко ти е шийката?

# 684
Здравей, Лизи! Всичко ще бъде наред. Стискаме палци . Бъди спокойна и нещата ще се подредят .🍀♥

# 685
Ами първо ми я измериха 30 мм, след това бебето се размърда и тя се скъси , стана 18мм, бебето е в такава позиция с главата надолу, много ниско и това прави проблема, казаха ми че може да ми сложат някакъв песар - пръстен, за да се задържат нещата, нямам представа какво е това...

Късмет, Лизи Flowers Four Leaf Clover Стискам ти много палци да изкараш колкото се може повече. Колко ти е шийката?

# 686
Ами първо ми я измериха 30 мм, след това бебето се размърда и тя се скъси , стана 18мм, бебето е в такава позиция с главата надолу, много ниско и това прави проблема, казаха ми че може да ми сложат някакъв песар - пръстен, за да се задържат нещата, нямам представа какво е това...

Лизи , бях чела някъде, че с песар се подобряват нещата и дори се задържат до финала. Мисля, че в ФБ групата на Майки с термин 2022 г имаше мнение.

# 687
Лизи стискам палци всичко да се развие по най-добрият начин. Една от мамите в Файсбук също писа че ще и поставят песар. Аз  съм със скъсена шийка в 25г.с., но все пак е едно бебето и трябва да лежа и пия хапчета.

# 688
  • София
Lizi, ще остискаш- трябва само да лежиш, ама наистина само да лежиш. Тегаво е, но в името на задържането си струва. Давам кураж като напомня, че с моите от 4 мес. бях с 1 см разкритие. Главата на едното се виждаше образно казано- и остисках до 37 г.с. И на мен ми биха кортико за разгръщане на дробчетата- оказа се излишно, но голяма работа, важен е крайния резултат. Ако има начин и за допълнително задържане, нека направят, така ще ти е и по-спокойно. Вече сме в седмиците, я които всеки един ден се брои за победа, така че всеки спечелен ден, е плюс за бебочетата.

ПС. Вчера бях на отворените врати в Надежда. Като цяло базата е същата отпреди 10 г, даже разпознах една старша акушерка и показаха точно "моята" стая, в която заради разкритието изкарах месеци Simple Smile Същата си беше. Уж убедително казаха, че при секцио се седи 5 дни, не те изписват по-рано, а да оставят бебето. Не посмях да попитам защо циркулират такива слухове из пространството, но съм решила да се боря, ако опитат да ме плъзнат по тоя начин. Видяхме и малките бебочета в неонатологията. Та за момента, освен ако крайно не ме издразнят, че не съм се следила при тях, си оставам там за раждане.
Другото полезно беше, че викнаха и Надя Стаменова да разкаже за обръщането- там правят манипулация за обръщане на бебето, ако е седалищно. Хареса ми, че говорят основно за ест. раждане, казаха, че първо пробват обръщане, после има лекар специалист, който изражда и седалищно и чак накрая се стига до секцио, ако чак толкова другите условия не отговарят. Преди не беше така- директно препоръчваха секцио. Мен ме питаха защо ще съм секцио и като казах плацента- много ме разпитваха колко ниско е, кога е гледана последно. Реално обаче казаха, че ако наистина не се вдигне, за съжаление при мен няма друг вариант.

# 689
Мами, как сте с апетита? Аз уверено вървя към края на 6 месец и от близо седмица апетитът ми много се засили. Засега се справях добре без да увеличавам калории, на закуска плодове, на обяд супа, а за вечеря протеин. Но сега ми е все по трудно. Не само че много ми се яде, но и на често и все по големи порции! Чудя се дали има смисъл да се боря или просто да си хапвам. Качих 6 кг от началото и не ми се иска да кача още 10-15, но и това да разчитам на воля взе да ми писва. Как се справяте вие?

Общи условия

Активация на акаунт