Градинарство - моето хоби 30

• 43 548
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
На линка в ОЛХ свършили ли са се?

Малко цветенца от Ларнака и Фамагуста

Диви сухи цветя в Саламис

Дървета, още не съм проверила какви са.

Манастир св. Марина

# 76
Големи красоти сте показали! Не знам ние дали и кога ще стигнем до там. Съсипахме си двора. Идеята беше да изравним леко и да нахвърлим семена за тревата. Но малката подробност е, че преди това разхвърляхме из немалка част от двора...глинеста почва, която е станала на бетон от трамбоването с едно като мини багер, не знам как се казва точно... И дума не става да се прекопае на ръка, защото става изключително бавно и тежко. А си имахме хубава зеленина, която вече е унищожена заради заравняването на бабунките и разнасянето на глината Cry Казах на моя мъж да търсим отнякъде почва да разнесем отгоре - последна грижа му било това, защото ни чака голям ремонт в къщата Unamused Нахвърлил е семена, където е успял да прекопае, но не е голяма площ. И сега на мен изобщо не ми се ходи там като я няма зелената ни полянка Rolling Eyes

# 77
Барбалена, ако смесиш семената с пясък и поливаш редовно след засяване, ще тръгнат, макар и по-трудно. Изобщо не бих се занимавала да копая. Но не знам принципно дали сега е подходящо за засяване при теб, не трябва да е много горещо, за да не изсъхнат младите тревички.

# 78
Барбалена,
Познат градинар в такива дворове минава с аератор. И после сее. Може под наем да се вземе може би? Аз го правя дама в нашия двор пролетно време.
Пясък както Флокс е казала.
Може една бала торф да раз хвърляш.
Да даде малко храна на семенцата.
Ходи за да поливаш! И ще стане.

# 79
Ако намерите отнякъде фреза може да се мине дворчето , за да разрхка почвата и както пишат останалите - пясък , семена и много вода в началото ..

# 80
  • Пловдив
С фрезоване е най-добре .Ние насипахме 12 камиона пръст ,за да вдигнем нивото .Уж хумус ..но ме съмнява .Една част бе чернозем ,доста лепкав .ММ фрезова 3 пъти и днес се гласи да сее райграса ,след като напръска за мравки .
 Днес ще ходя да купувам някакви хвойни.
  Кажете според вас ,какъв вид е това от снимката ?

Цветът е сиво синкаво зелен .
Моето предположение е хамеципарис лавзонов колуминарис ,но съм го виждала само на снимка .
Трябват ми 2 за солитери и днес ще видя дали Юниперус moonglow ще ми хареса .На Лейланди gold rider  и лъжекипарис хиберника ,също съм хвърлила око .

# 81
Да, лилиум, беше много ароматно.
Продават ли се готови растения някъде. Търсих в един - два разсадника, но не открих.
Вече е късно за луковици, предполагам.
От нашите миналата есен се беше попречупило едно стъбло, и образувало нещо като малки грудки, поставих в кофа и оцеляха зимата:
Скрит текст:

Ако още търсиш, може да се опитам изпратя няколко (не съм пращала досега растения; а и не знам дали ще успеят да цъфнат тази година, много са малки в сравнение с другите).

# 82
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
от псевдобулби цъфтят най-рано след три години. Simple Smile

# 83
Лилиум купуван от Метро като тук е на втората година

# 84
  • на чист въздух
Момичета има ли някой хортензия метличеста пинк лейди? Може ли да сподели на слънце или сянка е ?

# 85
Момичета има ли някой хортензия метличеста пинк лейди? Може ли да сподели на слънце или сянка е ?
Всички хортензии паникулата са за слънце. Това не отменя обилното поливане, както при макрофилите.

# 86
Здравейте!
За първа година успях да си отгледам лаленца. Поръчвах от Сортови семена. Насадих ги всяко в отделна малка саксийка заради сляпото куче.
Някои съм ги взела от по-късно цъфтящите. Но като цяло съм много радостна от резултата.

Имам въпрос - кога трябва да изрежа листата? Трябва ли да вадя луковиците и кога? Май е трябвало по-нагъсто да ги насадя моите...
Разбира се, нямам търпение да си купя още лалета. Виждам, че в Сортови семена и в момента предлагат луковици, дори с намаление. Обаче удачно ли е сега да купувам? Как ще ги съхранявам тези луковици до есента???

# 87
Здравейте!
За първа година успях да си отгледам лаленца. Поръчвах от Сортови семена. Насадих ги всяко в отделна малка саксийка заради сляпото куче.
Някои съм ги взела от по-късно цъфтящите. Но като цяло съм много радостна от резултата.

Скрит текст:

Имам въпрос - кога трябва да изрежа листата? Трябва ли да вадя луковиците и кога? Май е трябвало по-нагъсто да ги насадя моите...
Разбира се, нямам търпение да си купя още лалета. Виждам, че в Сортови семена и в момента предлагат луковици, дори с намаление. Обаче удачно ли е сега да купувам? Как ще ги съхранявам тези луковици до есента???
Невероятни, прекрасни!!!  Как разбирате кои са късните сортове, пише го в описанието на сайта ли?

# 88
dariVale, пише го в описанието. И наистина цъфтяха на етапи.

# 89
Утро, аз режа листата чак като изсъхнат. Няма нужда изобщо да вадиш луковиците, освен ако не искаш да ги разместваш, може по всяко време. Можеш да купиш и сега луковици и да ги засадиш, ще цъфнат догодина. Няма да са в добро състояние, вероятно са покарали и позасъхнали, но ще се оправят, само ги засади веднага.

Общи условия

Активация на акаунт