Градинарство - моето хоби 30

• 43 817
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Някой знае ли какво е това горско цвете

# 151
Ох, много съм се влюбила в тия розовите дървета - див рошков.

Някой има ли?

Обмислям да си засадя в единия ъгъл на двора... Rolling Eyes
Интересно, че виждам някои по-храстовидни и разклонени. Други са си дървета, много високи.
Различни видове ли са?

# 152
Някой знае ли какво е това горско цвете
Скрит текст:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D0%B0%D0%BD

# 153
  • Пловдив
И аз съм загледала дивия рожков .И имам колебания  точно между него и червенолистата слива .
 Ако някой има рожков ,може да ни зарадва със снимка Simple Smile
  И първата в живота ми цъфнала роза от резник .

# 154
Касия, ако търсиш подобно цвете за градината, ти препоръчвам Helianthemum. Много цъфтеливо и расте на всякакви условия, най- обича слънце

# 155
Спешно търся отговор на въпроса на какво разстояние да садя тагетеси, бухват ли, какво пространство запълва един или си седят една клечка?  Почнах да садя и спрях за по едно кафенце, пък взех да се чудя достатъчно нагъсто ли са.

# 156
Зависи, има дребни видове тагетес, и големи. Една педя е достатъчно според мен, ако се окажат от дребните няма да е празно между тях.

Тези маргаритки не знам откъде дойдоха, аз не съм ги сяла

# 157
Здравейте, миналата година си направих разсад за маргаритки, които през юни засадих в градината. Оставих им разстояние някъде по около 5 см, но за една година се сгъстиха ужасно много и пораснаха много високи. Малка част от тях вече имат пъпчици. Буквално са една до друга и се опасявам, че няма да могат да се развиват добре. Тази вечер ги поразредих като оскубах към 20 корена и ги сложих във вода.Въпросът ми е, ако ги засадя в друга част на градината ще оцелеят ли или нямат шанс?

# 158
Малък тагетес, сега отивам да довърша втората тарелка, обаче разсадът е в едно цяло и така са им се сплели коренчетата, надявам се да няма пострадали, че всичко се накъса, нямаше друг начин.

"Маргаритки" е много широко понятие... Онези дето Флокс ги показа на първата снимка стават на туфичка две педи широка, високи са до колене. Повечето големи са така, завземат територия.

# 159
Имате ли идея какво се случва с хортензиите ми?

Може ли това да е от малко количество Раундъп, пръсках в близост или са акари?

# 160
  • Sofia
Мама има от старите божури.

Много искам да си завъдя на терасата. Кажете, как се размножават.

# 161

"Маргаритки" е много широко понятие... Онези дето Флокс ги показа на първата снимка стават на туфичка две педи широка, високи са до колене. Повечето големи са така, завземат територия.

Сега погледнах, ето тези са - https://www.sortovisemena.bg/margaritki-leucanthemum-maximum-alaska-1-br. Преместих ги в друга част на градината, ще видим дали ще оцелеят.

# 162
Аз имах преди две години тагетис, който порасна поне половин метър широк и метър висок.
Забележи печката на дърва и направи съпоставка за големината им

# 163
Родито със сигурност измръзна. Цяла зима си беше добре, кокосово покривало на почвата имаше. Априлският студ го пресече. Чудя се къде да го бодна в градината. Няма къде и онзи с косачката за трева ще хлъцне с още едно препятствие. ще го по изрежа.
Мин година правих разсад за тагетис. И моят стана голям, дори … влечащ!

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 21:26 от MarietaYo

# 164
Ванила, да, тия маргаритки може да изровиш и дръпнеш част от туфичката, стига да има коренчета и малко зелено ще тръгне. Те и сами ще тръгнат да се разсаждат, хвърлят и семена. Моите са още на пъпки.

За пръв път виждам висящ тагетес Open Mouth Страхотен, както и околната градинка, поздравления, Мариета Hug Какво е висящото розово-зелено вляво от палмата?

Насадих тагетесчето така. Ако бухне ще му направя още място. Сложих го на мястото на външните кали, които... са изчезнали. Помня че им приготвих торба, помня че исках да ги вадя, но не помня дали ги извадих. Ще търся в гаража Thinking

Домашния компост, малко е клечест, но свършихме купешкия и ММ ползва колкото може. Тревата вътре не се е разпаднала до край и стои малко на кече, но листата са станали на почва.

Лилиумите вече са нагризани, разбутах няколко буболечки, ще си играем на криеница. Интересно е че има някои изядени и някои непокътнати, засега. Ако не успея да се преборя ще ги махам, не искам да се пръскаме, има и други цветя Triumph

Общи условия

Активация на акаунт