На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 103
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Всичко най-прекрасно на голямото ти момиче, Цецо! Попътен вятър! Flowers Four Leaf Clover

Ако има и други завършили деца - да са щастливи и успешни!

# 166
  • София
сесо, да е здрава, щастлива и с много късмет и успехи твоята абитуриентка!

# 167
Благодаря на всички за пожеланията!

Бъдете здрави и усмихнати.

# 168
  • София
Честит празник на порасналите ни десетокласници!🎈Знам,знам,големи са вече,но за нас си остават деца.

# 169
  • Sofia
Да ви питам, вълнувате ли се за НВО-тата (10-токласните, за 7-мокласните е ясно)? Аз наскоро разбрах, че не са взели 7 от произведенията по литература, вкл.Тютюн, но с тези толкова много почивни дни и наблъскания материал, разбираемо е. Гледам в модела на НВО, че последната задача за създаване на текст включва резюме, CV или заявление. Те и до това не стигнаха миналата година. Дала съм му да си чете сам.

По-вещите да кажете в ДЗИ 12 клас влизат ли произведения от по-ранни години (8-10клас) Hands Pray

# 170
Май никой не се вълнува. Лошото е, че около НВО се натрупват и много изходни, за какво по- напред да се учи.
По БЕЛ и МАТ имат по един час ФУЧ, уж за подготовка. "Тютюн" го взеха набързо, за 2 часа, сега са на "Дърво без корен".
Резюмета правят често в училище, заявление имаха на класното 1 срок, а СВ, май веднъж за домашно.

# 171
Вече не се вълнувам, но се надявам да не се срамувам от учителите все пак.
Как 7 бе Ани, те след Тютюн са само Хайтов и Радичков. Последните две не са ги взели. Всъщност може и да са ги започнали. Тази седмица той е в друго измерение и не го вълнува учебния материал: за 1 седмица замина по Еразъм + в Хамбург. Чакам го довечера късно, а утре има класно - добре, че е по английски, което ми напомня да не забравя да извадя учебника от куфара 😂
ДЗИ по БЕЛ е само върху произведенията от 11 и 12 клас, които не само че са доста по-малко, но и са групирани по теми и така още повече ги улесняват. Ама за който не обича и не може да пише ЛИС все тая, колкото и реверанси да им направят. Затова пък са качили малко летвата с другата част и със скалата за оценяване.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 13:56 от saffron

# 172
  • Sofia
saffron, на Смирненски са. Не са взели  Далчев, Йовков и Вапцаров преди Димов и Хайтов Confounded Пък уж само литература имат, БЕ не носи изобщо в училище, разчита се на обща култура. А наборът дали е упражнил немския в Хамбург Grin ? Нашият и на НВО по немски се записа, защото всички подадоха заявление и да не бие той на очи Laughing

За ДЗИ-то ще се напънеМ Confounded Той сега зор не си е дал за нищо...

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 14:49 от aniK

# 173
saffron, на Смирненски са. Не са взели  Далчев, Йовков и Вапцаров преди Талев и Хайтов Confounded Пък уж само литература имат.
Талев не се изучава в 10 клас.
Иначе, наистина звучи притеснително толкова автори да са останали извън часовете

# 174
  • София
Срам - не срам, ще си призная, че изобщо не зная какво учат по литература.
За НВО никакви вълнения няма. Онази вечер спа у приятелка, снощи към 2 ч. се хилеше нещо по телефона и съответно преди около час я заварих да спи на бюрото.
Но пък се опита да се откачи от посещението на една дискусия във Френския културен институт, защото имала да учи за матурите. Ама не е случила на майка. Wink

# 175
  • Sofia
Светкавица, грешка на пръстите, не на мисълта. Май по-добре да беше Талев...

Спунк, и аз не се вълнувах до преди няколко дни, когато разтревожена майка на съученик свери информацията с мен, а аз не знаех нищо. Леко ме притесни това колко назад са, та се впрегнах този уикенд нещо да му съдействам, да не се изложи И по БЕЛ, където се чувства силен (Ganis, ще ни прощава, знае си го Heartpulse)

# 176
Ох, нещо смешно, но наистина не мога да го възпроизведа в цялата му комедийност на момента.
Отиваме на театър с младежа
Той- Какво ще гледаме
Аз-Сирано дьо Бержерак
Той-Коя пиеса
Аз-Сирано дьо Бержерак
Той-Да, де, но как се казва произведението
Аз- Сирано дьо Бержерак. Етюди ли ми разиграваш
Той- И героят, и произведението се казват така ли?
Аз. - Да. (хем ми е смешно, хем се ядосвам)
Той-Как така
Аз-Евгений Онегин от кое произведение е?
Той - От "Евгений Онегин"
Аз-Е, какво чудно има тогава Сирано дьо Бержерак да се казва така
Той- Аааа, значи от Евгений Онегин е героят. Не го помня
Аз-вече неистово се хиля и обяснявам, колкото мога
Накрая се оказа, че "му се е закачило" отнякъде името и бил убеден, че героят е от познато произведение(не че са му много познатите произведения, де) Но просто не мога да предам целия разговор, хилотене, ядосва е и недоумение.
Но, великолепна постановка на "Армията", горещо препоръчвам! Имаше и уличен театър, рецитираха Мирана Башева, пяха, въобще, отбелязваме театралния фестивал, въпреки минималистичната театрална култура Joy

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 16:16 от Светкавица

# 177
  • София
Спунк не си сама.Срам не срам и аз не знам докъде е моята щерка ни по БЕЛ,ни по математика.Знам,че ще има невзет материал.Всъщност от двете ни,тя е притеснената,аз не.Чак не мога да се позная,но има още 7-10 дни,в които да се поправя.
За мен НВО-то след 10 клас е напълно излишно за учениците,които ще продължат по-нагоре с образованието си.

# 178
  • София
Изобщо не е зле да ги контролира човек, но си признавам, че съм отпуснала края. И то не е, защото детето се представя перфектно. Ниже шестици, ама по рисуване.

Светкавичке, с глас се смях на вашия разговор

# 179
И аз, и аз…😂 Де такъв късмет да дойде с мен на театър. Затова пък беше веднъж с негов приятел и майка му. При нас БЕЛ върви с пълна сила за разлика от МАТ, която той изостави след 7 клас, а има логическа мисъл и така обичаше математиката като малък.
Ани, колко да го е упражнил немския, като на втория ден ми каза, че се били сработили с италианците и унгарците😃 Иначе е бил при немско семейство и е много доволен и от тях, и от Хамбург и Любек, които са опознали, и от програмата по проекта.

Общи условия

Активация на акаунт