На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 136
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, да попитам какво се случва ако ученик изкара двойка на матурите в 10 клас? Може ли да продължи в 11 клас и предполагам ходи на поправки или не може да продължи в 11 клас?

# 196
Резултатът се записва в точки без да се преобразува в оценка и няма отношение към продължаването във втори гимназиален етап. Може дори да не се яви.

# 197
Здравейте, търсих в сайта на МОН, но не открих, някой да знае къде мога да намеря изпитния вариант от НВО по АЕ за 10 кл. от миналата година?

# 198
Независимо, че повечето споделиха, че не знаят какво учат децата, все пак, как ви се вижда този верен отговор (според ключа е верен, в друга посока ми е питането) :

# 199
Нищо общо - "лудост и пиянство" на едното място е преносно, на другото- буквално (без същинска лудост - разруха от алкохола). Същото е за величието. "величието на един народ" няма нищо общо с измамната власт на парите. Този, който е съставял текста би било добре да е прочел произведенията, а ако да - да го повтори с разбиране.

# 200
  • В средата на времето
... как ви се вижда този верен отговор (според ключа е верен, в друга посока ми е питането)
... 🤔Като все едно никога не съм чела ни едното, ни другото. 😶

# 201
  • Sofia
Аз му преснимах едни тестове за подготовка за НВО и половината от въпросите са такива - да се чудиш какво да избереш... Първо му се скарах за грешките, докато проверявах с ключа с отговорите, но като взехме да гледаме заедно... друго си е математиката Laughing (за жалост и там са възможни проблеми от друг вид)

# 202
Нищо общо - "лудост и пиянство" на едното място е преносно, на другото- буквално (без същинска лудост - разруха от алкохола). Същото е за величието. "величието на един народ" няма нищо общо с измамната власт на парите. Този, който е съставял текста би било добре да е прочел произведенията, а ако да - да го повтори с разбиране.
А, баш! Да се чудиш и маеш на съставителите.Малко са се упражнявали в четене с разбиране, май. А това е помагало то към издателството на бг учебник.
Ще чакаме шедьоври и на НВО. От съставители, не от ученици "бисери".

# 203
Явно липсват силни литератори, ангажирани с подготовка на изпитните материали.

# 204
  • София
Вашите деца в колко часа ги викат за НВО-то? Останах с впечатление че от 9.00 почва или?

# 205
Очаквам потресаващи резултати при 10-класниците, преподавам на такива по АЕ и съм в ступор от някои неща, които виждам и чувам... 3 години нерегулярно учене няма как да не дадат отражение... вероятно не навсякъде, но масово положението е (емотикон, който се хваща с две ръце за главата).

# 206
Вашите деца в колко часа ги викат за НВО-то? Останах с впечатление че от 9.00 почва или?
От 9 ч. е НВО- то , в 8,30 ги викат.

# 207
  • София
Явно липсват силни литератори, ангажирани с подготовка на изпитните материали.
В тази връзка, вчера разбрах, че една от съставителките на тестове за НВО за 7, 10 и матурите на 12 клас е починала през миналия октомври от К19. Съставяше задачите с много мисъл и желание (чипровските килими беше от нейните задачи). Беше ми приятелка и много време от миналата есен се опитвах по всякакви канали да се свържа с нея, но не. Чак във вторник отидох до тях.... Много ми е тъжно.

# 208
Лейди - Sad  Текстовете за четене с разбиране в повечето случай са добри и доказват определени умения, но понякога затворените отговори по литературни произведения са доста измъчени ...  Затова и аз като АниК (макар и на мен хич да не ми е на сърце математиката) ще кажа -- друго си е математика: там поне на изпит шансът да те порежат субективно е по-скоро минимален. 
И аз очаквам потресавщи резултати за 10 клас (и в частност - тоже).  Между другото - какво се очаква да бъде приличен (да не се бърка с отличен) резултат в точки?  Тук и скала за превръщане в оценки май няма; разбрах само че маx за МАТ е 50 т. а за БЕЛ - 100.  Искам да съм подготвена кога да дудна Grin

# 209
И за двете максимумът е 100.

Общи условия

Активация на акаунт