На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 139
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Вие сте много добре, аз и датите за НВО-тата не знам. За въпроса публикуван от Светкавица, трябва да има и възможност "нито едно от изброените".

# 211
Според мен под 40 си е за дуднене Simple Smile

# 212
  • София
О, аз ще дудна във всички случаи. Просто не разбирам как може хич, ама хич да не ти се чете!!! И много ме дразни фактът, че по английски есетата й са на доста прилично ниво, а на български е "тотал щета". Наясно съм с употребата на английски при тийновете, но да имаш речник от 3000 думи на български, просто не го приемам. Не че някой ме пита, де Smiling Imp

# 213
Ааа не - щом са с max 100 и двете за дуднене залагам под 60 - дори под 65-70 бих казала… Не може на входа да е с 92/86, а на изхода под 40… Аз съм бяла и добра, ама пък толкова да съм бяла —не …

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 12:44 от saffron

# 214
Въобще не съм бяла и добра, но пък и никой не ме отразява!
У нас май не можем да съберем 3000, ситуацията вече е "Елочка Щукина" и е нажежена до бяло, за най - голямо съжаление! Joy
Очакванията ми са на нула, ядът на макс.
Въобще не е само за седми клас бЕлото, ама и то не ми спори.

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 13:03 от silver pearl

# 215
  • Пловдив
Снощи ми вика" Какво си се вторачила толкова в тея матури?" Ми да видим къде си, горе-долу, а той: "Ми то никой не учи...как ще разбереш?" И така...
И у нас есетата на английски се леят, даже скоро ме изуми като каза, че мислел на английски..вярвам му да ви кажа

# 216
Не само мислела, но и сънувала на английски.
Исках да я запиша за курс по немски при германка. Преди да ги разпределят по групи, направиха първа среща под надслов "Du muss nicht Deutsch lernen" (не трябва да учиш немски). Акцентът беше върху вътрешната мотивация - че следва да се запишат онези, чиято мотивация е "Ich will Deutsch lernen" (искам да уча немски). И нашата като се захвана: "аз не искам да уча немски, майка ми иска, но аз трябва да уча"....Изпокарахме се, не се записа за курса...Не че с мерак не й скършиха кефа от немския, но това е друга тема - не за тук.

# 217
  • Sofia
Ей, ама как ме ядосват тия деца - как пък не им стана ясно, че само с английски вече не важат Confounded

# 218
  • Пловдив
"Новина" от последния час-след тест по литература, с който цитирам
"ни заби с някви големи подробности", се е стреснал, че трябва да седне да учи и по литература, нямало да го измъкне само българския. Аз се радвам де.

# 219
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Моите очаквания са 20МАТ и 60БЕЛ.

# 220
  • София
Очакванията ми са на нула, ядът на макс.

НВО 10-ти клас не си струва дори яд на мин. Wink Пази се за матурите. Joy

# 221
Моите очаквания са 20МАТ и 60БЕЛ.
И аз така даже клоня към 15 МАТ.

# 222
  • Варна
Ако не съвпадаше с НВО 7 клас на сестра й, хич нямаше и да се сетя че и тя има. Почти не ходи на училище от тази седмица, в края на месеца е на Европейско. Писах в Школо преди 2 седмици на всички учители да ги помоля да проверят има ли достатъчно оценки за оформяне. По гео днес се сетил, че тя имала само една. Чудя се този господин, от 10.06 нататък ли смята да трупа на децата оценки..По математика вероятно ще изкара повече точки, по Бел постоянно или нямаха, или заместник.

# 223
  • София
Ох, при нас НВО-то ще играе ролята на файнъл, демек с тежест 15% от срочната оценка, че и точките ще се преобразуват по скалата на Колежа, т.е., за да имаш 6-ца трябва да си над 91,5%. Но щерката лежи на някакъв слух, който се носи измежду всички там, че НВО-тата били много по-лесни от традиционните файнъли.
Е да, ама хем са на материала за няколко години назад, хем ги е съставял някой, който не знае какво точно са учили, та ще видим. По математика има за домашно за уикенда да реши 4 пробни изпита. Най-голямата драма ѝ е че трябвало да е по-рано в училище.

# 224
Успех на спортистката! Хубаво е, когато децата имат и други опорни точки, обогатява що е да не се фиксират само в училище.
Днес синът ми донесе служебната бележка, сега аз трябва да мисля къде да я сложа.

Няма да дудна за нищо, но се изкушавам да му покажа мненията, да види в каква демокрация живее. От една страна го съжалявам, всеки ден става в 6, излиза в 6.50 и се прибира не по-рано от 15ч А днес с 8 часа-в 16ч.Обядва до 17ч,заедно с преобличане, подреждане и сега седна да учи. Утре има химия, физика, философия, 2 часа БЕЛ, история, математика. Е, как се учи по всичко, след 8 часа в училище. От др страна, пък да не е само той ученик. Така че, при тази програма нямам особени очаквания. 20 предмета за годината, вярно, че 2 от тях са рисуване и физическо и 2 приключи първи срок. Но пак ми се вижда много натоварването. Това, с което няма да направя компромис е сънят му. За нищо на света не го оставям да учи "по нощите", мисля, че цената на безсъние то е твърде висока. Гладен може да седи, но недоспал не.

За мат не съм особено компетентна, за БЕЛ е обемен материалът и да се учи един автор 2-3 учебни часа е меко казано, неуважително към творчеството на когото и да е от застъпени те. При това, имаме ФУЧ 1 час, както предполагам навсякъде.
Днес е с 5 на класното, можеше повече, но няма да дудна. (В класа няма 6, но поне задачите са с достатъчно време)  По-същественото е, че като ги връщала, учителката му напомнила "да внимава с редовете, защото се дават точки и за графично оформление", А, добър ден. В 7 клас "оформлението" на пробни се движеше между 0 и 1т.Това вече си е за ядосване.

Общи условия

Активация на акаунт