На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 126
  • 745
  •   2
Отговори
# 525
  • у дома с любимите си хора
МОН раздава по 4 т на калпак, там където не са удължили времето. Уникално НВО... Остана едно ДЗИ да минат наборите и са калени за всякакви недоразумения;)

JoyJoyJoy

# 526
  • Варна
Това пък откъде излезе?
МОН продължават да копаят дъното. Всяка грешка замазват с нова по-голяма. 4точки ли се равняват на работа с верни формули и час бонус?
И максимумът 104 ли ще стане ?

Нямат правилен ход оттук нататък. Дано вземат мерки за други подобни бози.

Аз бих искала да знам каква част от учениците са били ощетени? И кой аджеба е виновен?
Говорех с училището - те разбрали чак след приключването на изпита. Другите как са разбрали?  Без думи съм.

# 527
# 528
Ако имаш 100, ще ти дадат ли 104😁😁😁

# 529
Хах, за моята щерка тези 4 точки може да са решаващи Simple Smile, прочетох, че точките щели да дават дори и на тези, които са отговорили правилно, това защо е, като компенсация ли?

# 530
  • В средата на времето
Става все по-интересно...(ох, имаше един емотикон от старата версия, на човече удрящо се по челото) Значи трябва да кажа на моя син, че всъщност е възможно да изкара 104 точки на матурата.Joy Joy

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 14:23 от Izida

# 531
  • София
Значи толкова е смешно, ама толкова, че дори не мога да се ядосам качествено. Това е някакъв връх на олигофренията.
Някъде споменато ли е как ще бъдат наказани виновните, че нямам време да чета всички коментари във ФБ, на които от МОН отговарят така възпитано. Но хайде да оставим виновните, това решение сега е мъдрено от техните шефове и са измъдрили нещо феноменално Joy

# 532
  • София
Коментарите са  Satisfied

# 533
Значи толкова е смешно, ама толкова, че дори не мога да се ядосам качествено. Това е някакъв връх на олигофренията.
Някъде споменато ли е как ще бъдат наказани виновните, че нямам време да чета всички коментари във ФБ, на които от МОН отговарят така възпитано. Но хайде да оставим виновните, това решение сега е мъдрено от техните шефове и са измъдрили нещо феноменално Joy
Nemo dat quot non habet (никой не може да даде повече от онова, което има).

# 534
  • София
Прочетох,че МОН ще раздава по 4 точки на децата,чието време не е било удължено и ме напуши смях.Вероятно има механизъм да се установи,кое дете кога е предало работата си.Иначе дори и да е било удължено времето ще има ощетени. 
Човешко е да се греши,но още по-човешко е да имаш доблестта да се извиниш.

# 535
  • София
Безмълвна съм...
На мен обаче ми е интересно, как проверяващите ще знаят кое дете не е.било с удължено време.

# 536
  • Варна
Примерно не са раздали и не е удължено времето - но е грешна друга задача, а не тази за която следва да се използват сгрешените формули, пак ли +4? Joy смяхх

# 537
  • София
Разбира се, че е човешко да се греши, но те правят грешка всяка година. Нямат пропуск - кога сгрешени формули, кога сгрешени задачи, кога сгрешени класирания, кога сгрешени отговори, кога сгрешен правопис на страницата им... Няма празно при тях Joy И понеже 15 години съм работила под шапката на МОН, знам колко блажено се отпуска човек и когато дойде крайният срок  за нещо, започва трескава подготовка на юруш. Естествено при такова бързане грешки стават и естествено най-нискостоящия по веригата обира негативите. Пък и непрекъснато нещо променят и "подобряват", в резултат на което няма време да улегнат нещата.
Alexandra
"Допълнителните точки ще бъдат дадени както на десетокласниците, които в рамките на редовните 90 минути на изпита не са решили тази задача, така и на тези, които са стигнали до правилния резултат въпреки недоразумението с помощните формули. Максималният брой точки на националното външно оценяване остава 100."
Т.е. да ще бъдат дадени, предполага се, защото учениците може да са изгубили време с въпросната задача и затова да не им е останало време за друга.

# 538
  • София
Не ги оправдавам,напротив яд ме е на тях,именно,защото гафовете им са всяка година.Да не говорим за безмислието на десетокласните НВО.
Снощи слушам зам.министъра на образованието обяснява,как,ако учениците са подготвени за изпита,тези формули няма да ги препънат.Да,така е,но защо прехвърлят топката в чуждия двор.По-достойно е да излезнат и да се извинят и да съобщят,че по еди какъв си начин ще се опитат да компенсират учениците.

# 539
  • В средата на времето
Снощи слушам зам.министъра на образованието обяснява,как,ако учениците са подготвени за изпита,тези формули няма да ги препънат.

Туй ми е няколко нюанса нагло. Трябваше да се извинят за създадения хаос. Всичко останало е в страни от това, което сами натвориха.

Общи условия

Активация на акаунт