На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 115
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Едно не се разбира от нашите МО(У)НЧОВЦИ: проблемът не се свежда до оценка, а до изхабени нерви, предизвикан стрес, ненужно напрежение. Тях не могат да ги компенсират!

# 541
  • Варна
Снощи слушам зам.министъра на образованието обяснява,как,ако учениците са подготвени за изпита,тези формули няма да ги препънат.Да,така е,но защо прехвърлят топката в чуждия двор.По-достойно е да излезнат и да се извинят и да съобщят,че по еди какъв си начин ще се опитат да компенсират учениците.

Ами да бяха оставили нещата със сгрешените формули тогава. Щетите със сигурност щяха да са по-малко. То от последвалите безумици се сътвори  кашата, та чак вече се размириса. Аз продължавам да недоумявам защо на ,,отделни места" не са реагирали на указанията от 10.24ч.  МОН твърдят,че били уведомили всички РУО. Те кого и кога са уведомили не е ясно. Да бяха пуснали сови. Колко са ,,отделни" местата не съм сигурна.
И според това,което са написали Мончовци - изпитното време започвало от часа,в който са дадени новите формули. То по тая логика при нас не е почнал изпитът още, или бъркам? Или по-скоро е свършил, преди да е започнал.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 15:45 от julisa

# 542
  • София
По царско време баба ми Яна, царство и небесно, преминала в по-горен клас със 7ци, защото се родил царския син Симеончо. Сега и правнучката и има шанс за 104 точки Simple Smile

# 543
  • Варна
По царско време баба ми Яна, царство и небесно, преминала в по-горен клас със 7ци, защото се родил царския син Симеончо. Сега и правнучката и има шанс за 104 точки Simple Smile

И аз разказвах за това на дъщеря ми днес! И моята баба беше Яна, светла й памет.
И още нещо се сетих - как ли ще се опулят в някои университети по света, като  лъсне в дипломата на някое българче 104/100 т./ знам,че не влизат, просто си го представих/
Сигурно ще си кажат - тези дори не могат и да смятат!

# 544
Историята помни една такава издънка при седмокласниците през 2012 г., когато точките още се преобразуваха в оценки. Приравниха стоте точки на  6,00. За останалите имаше формула за преизчисляване (точките + 66)/28, по която стоте точки не излизаха точно пълна шестица.

# 545
  • София
Шарлотче, нали в НЕГ "сме"  към "печелившите-честито" официално, т.е не е удължавано времето (така каза МС)? Извинявам се на тези, които не се възползват от промоцията, на тях пък трябваше 10 т. обезщетение за неимуществени вреди за нервите да се разпределят .....

# 546
  • София
Защо, в Колежа има и резултати в  проценти над 100 Wink Остава да оправдаят сега сътворената боза  МОН-човци с  пробация на американско оценяванев закостенялата ни система..Laughing Шарлот, като се родило преди няколко години внучето на господина ви по БЕЛ (и на зам.директорката на френската, те били съпрузи Simple Smile) и му звъннали, той точно връщал класните. И хоп - на "всички" по една единица нагоре,  тези с 6 обаче не намазали със 7, уви..

# 547
Здравейте,
Четох темата, но не успях да се ориентирам с профилите.
Като хора с опит, да ви попитам:
Ако детето избере профил български и история, втората матура задължително ще бъде по история?
И може ли с този профил втората матура да е по език, ако си в езикова гимназия?

# 548
  • София
Здравейте,
Четох темата, но не успях да се ориентирам с профилите.
Като хора с опит, да ви попитам:
Ако детето избере профил български и история, втората матура задължително ще бъде по история?
И може ли с този профил втората матура да е по език, ако си в езикова гимназия?

Може, бебенка, ако сте примерно език 1, език 2,  БЕЛ, история Simple Smile, втората матура може да е и по езиците.

# 549
За втори задължителен ДЗИ може да бъде избран всеки от четирите ( или трите, ако са само три) профилиращи предмета.

# 550
  • София
Могат ли и двата ДЗИ да бъдат БЕЛ?

# 551
  • София
Да, ако единият профилиращ предмет е БЕЛ.

# 552
Да, ако си го изучавал като профилиращ предмет.

# 553
  • Северозападна България
и аз недоумявам, как при нас от десет средни училища в града в които се е провеждало НВО , нито едно не е забелязало грешните формули. Не са реагирали на мейла на Мон в 10.30 часа, нито са удължили времето. В ранния следобед вчера настъпи някакъв смут ( когато го обявиха медиите). И децата решиха, че ще го анулират и наново ще трябва да се явят. Ще приемем утешителния бонус, няма да го докараме до 100т., нито до 90т., но както се казва да сме живи и здрави. Поне разбрахме, че се движим около резултата на НВО в 7 клас -80 т.

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 18:21 от Jozea

# 554
  • София
... Във ФЕГ не съм чула за някой дето да иска да се явява на нея.
То редовни часове няма, ти за матура питаш.

А МОН станоха като еfbet. Бонусите са важни! /пляскане по челото/

Общи условия

Активация на акаунт