На ДЕСЕТИ клас се вижда края, а за профила още аз се колебая

• 41 111
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Спунк след поста ти слагам търкалящото се от смях човече от старата версия на БГ Мама.
Бонуси,бонуси...ама само на заслужилите.Joy

# 556
  • Варна
Иновативна съм като МОН.
Задача:
Давам + 3 лв. за всяка точка над 90.
Вземам по 1 лв. за всяка точка под 90.
Да се намери:
Какво по дяволите правя с тез 4 точки?

# 557
  • Sofia
На устния изпит НВО по езика вчера чувам, че в една от комисиите била г-жата, която им преподава в момента Thinking В другите комисии -  учителките им от 8ми клас, като някои се паднали при своята. Струва ми се, че трябваше да ги разпределят така, че да не бъдат изпитвани от учителката си от 8ми клас. Нашият е бил при две “чужди”.

# 558
  • София
Извинете, че се намесвам в тема ви, но ако БЕЛ е избран за ПП, като ПП може да се държи само като трети ДЗИ, не и като втори.
Вижте чл. 134, ал. 2 от ЗПУО и чл. 135, ал. 1 и ал. 4.

# 559
Да, точно ми зададоха същия въпрос на друго място и видях, че не съм дочела въпроса тук. Видях, че питат дали може да се държи, но съм пропуснала, че става дума за втори задължителен.

# 560
  • София
Иновативна съм като МОН.
Задача:
Давам + 3 лв. за всяка точка над 90.
Вземам по 1 лв. за всяка точка под 90.
Да се намери:
Какво по дяволите правя с тез 4 точки?
Пиши ги осигуровки и ги удръж.

# 561
  • София
Извинете, че се намесвам в тема ви, но ако БЕЛ е избран за ПП, като ПП може да се държи само като трети ДЗИ, не и като втори.
Вижте чл. 134, ал. 2 от ЗПУО и чл. 135, ал. 1 и ал. 4.

Странно ми се стори,че ми отговориха тук,че може.На родителска среща ни обясниха,че не може двете матури в 12 клас да са по БЕЛ.
Решила съм,че като става въпрос за двата ДЗИ се подразбира,че за задължителните такива иде реч.От там идва недоразумението.
Разбрахме се,за което благодаря!

# 562
А някой проследи ли, защото аз не, как се разви сагат с по-лесната избираема матура по математика?

# 563
Там ще дават по 10 т 🤣

# 564
  • София
А някой проследи ли, защото аз не, как се разви сагат с по-лесната избираема матура по математика?
След като аз и колегата Нели Хинова от 2 АЕГ ги "притеснихме ", се принудиха да я публикуват официално.
Излязоха със смешното становище, че усещането за "лесно и трудно е субективно", при положение,  че аз направих подробен сравнителен анализ на последните три задачи.
МОН в последно време копае дъното много усилено, за съжаление.

# 565
Браво на вас! Почит и уважение!
Къде са я публикували? Мерси!

# 566
  • Северозападна България
профила на паралелката ни е "мат и ит". Автоматично ни записаха модули -мат и ит , БЕЛ по подразбиране + още един по избор ( в нашия случай АЕ). Родителска среща не сме имали, а уж трябваше математик да ни обясни за двете различни матури по мат. До колкото разбрах можем да се явим на 2-ра матура по мат., ит или английски. Но не мога да разбера ако изберем мат.- "трудната" или "лесната" ще е в нашия случай.

# 567
" Трудната". Щом предметът е профилиращ, ДЗИ се държи върху учебното съдържание от профилираната подготовка. Предполагам, че профилът е МАТ+ ИНФ.

# 568
Аз пак се замотах: различна степен на трудност по ДЗИ мат като първа матура (ПП) и като трета матура (ПП). А има ли ДЗИ математика за непрофилирана подготовка и може ли да се държи (ако напр. чуждестранен университет изисква такава матура, а профилът във втори гимназ. курс не включва матем.)? Несъмнено в дипломата ще е вписан друг хорариум, но полага ли се такъв ДЗИ? Ако правилно разбрах такъв беше и на Касии въпросът.

Визирам трета матура, извън задължителните 2 в рамките на профила.

# 569
Да, като ДЗИ по желание. Всеки зрелостник може да се яви на до два такива. Ако предметът е бил профилиращ, се полага върху учебното съдържание от ПП, ако не е бил профилиращ - върху ООП.

Общи условия

Активация на акаунт