МБАЛ Надежда - тема 21

• 73 659
  • 873
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
Днес бях при доктор Кръстев за назначаване на дата за секцио и идвам да дам отзив Simple Smile
Първо, чаках един час почти пред кабинета, бях единственият пациент  поне до момента, в който излязох.
Бях подготвила всички документи за ФМ, изследвания и тн. Той каза, че не са му нужни и ме пита само за кръвна група, ХИВ, Васерман и тн, които се вземат за прием.
Поиска да направя още една микробиология и в случай на необходимост от лечение, да имам време.
Насрочихме дата за контролен преглед, който ще направи той, дата за секцио и ми каза откога да започна да следя тонове и да направя доплер.
Два дни преди назначеното секцио ще ми се обадят от Надежда да ми кажат кога да ида за прием.
Избрах доктор Павлова-Масларова, питах го за Щарк, каза ми, че всички могат да оперират по този метод. Питах трябва ли да се срещна с избрания специалист, не е задължително, но ако искам, мога да го потърся.
Ами това е от мен, надявам се да съм направила добър избор.

# 496
Благодаря много за полезната информация! Извинявам се за въпроса, но искам да ви попитам в коя седмица сте и как избрахте датата, дадоха ви конкретна или ви дадоха избор между няколко? 
Здравейте,
Днес бях при доктор Кръстев за назначаване на дата за секцио и идвам да дам отзив Simple Smile
Първо, чаках един час почти пред кабинета, бях единственият пациент  поне до момента, в който излязох.
Бях подготвила всички документи за ФМ, изследвания и тн. Той каза, че не са му нужни и ме пита само за кръвна група, ХИВ, Васерман и тн, които се вземат за прием.
Поиска да направя още една микробиология и в случай на необходимост от лечение, да имам време.
Насрочихме дата за контролен преглед, който ще направи той, дата за секцио и ми каза откога да започна да следя тонове и да направя доплер.
Два дни преди назначеното секцио ще ми се обадят от Надежда да ми кажат кога да ида за прием.
Избрах доктор Павлова-Масларова, питах го за Щарк, каза ми, че всички могат да оперират по този метод. Питах трябва ли да се срещна с избрания специалист, не е задължително, но ако искам, мога да го потърся.

# 497
Здравейте,
В момента съм в 32+6 г.с.; докторът сметна десет дни назад от термина и ми каза да си избера.
Каза, че на контролния преглед ще прецени дали ще се наложи да изтеглим напред, ако има някакви причини за това.

Благодаря много за полезната информация! Извинявам се за въпроса, но искам да ви попитам в коя седмица сте и как избрахте датата, дадоха ви конкретна или ви дадоха избор между няколко? 
Здравейте,

# 498
Разрезът по Щарк се прави на различно място от това по Пфаненщил. В Надежда не се оперира по Щарк. Казали са Ви, че всички оперират така, но всъщност правят Пфаненщил с минимално травматично разместване на коремните мускули мануално. Което пак не е Щарк. В епикризата Ви ще пише, че сте оперирана по Пфаненщил, защото правят разреза на класическото място под бикини линията. Щарк се прави няколко пръста по-нагоре. Ето и нагледно къде се намират разрезите по различните методи: Щарк е вариация на Джоел-Коен:

# 499
Здравейте, дами. След един не много добре преминал преглед за потвърждаване на бременност след положителен тест при д-р Тихомирова, ми дадоха час за д-р Мила Кайрякова. Мога ли да се надявам на добро отношение /най-вече/ и компетентно мнение? На първия преглед се видя сакче с жълтъчно мехурче, което обаче не отговаряло на 6 г.с. Д-р Тихомирова ми каза, че трябва да ме види д-р Стаменов, за да прецени дали бременността ще се развие, но въпреки това ми дадоха час за д-р Кайрякова.
Много съм притеснена. Тръгнах с ниско ЧХГ, но пък добре удвояващо се. Силно се моля да се е имплантирало по-късно и затова да е било назад в развитието. За съжаление нито разбрах големината на сакчето, нито на коя седмица отговаря. Излязох от прегледа с повече неизвестни отколкото влязох. Надявам се, че д-р Кайрякова е по-мила и обяснява повече по време на прегледите. Blush

# 500
Стискам палци да срещнеш Човешкото у хората!

# 501
  • Пловдив
Здравейте, дами. След един не много добре преминал преглед за потвърждаване на бременност след положителен тест при д-р Тихомирова, ми дадоха час за д-р Мила Кайрякова. Мога ли да се надявам на добро отношение /най-вече/ и компетентно мнение? На първия преглед се видя сакче с жълтъчно мехурче, което обаче не отговаряло на 6 г.с. Д-р Тихомирова ми каза, че трябва да ме види д-р Стаменов, за да прецени дали бременността ще се развие, но въпреки това ми дадоха час за д-р Кайрякова.
Много съм притеснена. Тръгнах с ниско ЧХГ, но пък добре удвояващо се. Силно се моля да се е имплантирало по-късно и затова да е било назад в развитието. За съжаление нито разбрах големината на сакчето, нито на коя седмица отговаря. Излязох от прегледа с повече неизвестни отколкото влязох. Надявам се, че д-р Кайрякова е по-мила и обяснява повече по време на прегледите. Blush
Нас самата снимка не пише ли в коя г.с е ембриона и колко см е

# 502
Не. И мен ме учуди, защото в предната ми клиника на снимката пишеше, а на тази нищо. Не видях и да се измерва сакчето. Само го видяхме и като раздвижи ехографа се видя вътре уж жълтъчното мехурче. Утре ще стане ясно ще го бъде ли или май не. Confused

# 503
  • Пловдив
Не. И мен ме учуди, защото в предната ми клиника на снимката пишеше, а на тази нищо. Не видях и да се измерва сакчето. Само го видяхме и като раздвижи ехографа се видя вътре уж жълтъчното мехурче. Утре ще стане ясно ще го бъде ли или май не. Confused
Сега погледнах и на моята първа снимка не пише нищо,вече от втория преглед когато чухме сърчицето пише г.с и см на ембриончето.Пожелавам ти успех и дай Боже утре всичко да е наред.

# 504
До колкото знам д-р Мила Кайрякова с доста добра, даже исках при нея да се следя, но от регистратура ми казаха, че прави гинекологични прегледни, но няма да води ЖК занапред. Успех пожелавам!

# 505
успокойте се има голяма вероятност всичко да е наред аз съм била в ситуация като вашата и след седмица чухме пулса Simple Smile

# 506
Благодаря на всички за мненията и успокоителните думи. Hug

# 507
  • Пловдив
Токущо прочетох една чудесна новина:
💚 След двугодишно прекъсване сме щастливи да възобновим традиционния молебен на болница "Надежда" и празник на надеждата в Обрадовски манастир „Свети ВМЧК Мина“.
Очакваме Ви с много любов в сърцата на 18 септември, в 13 часа
Присъствах преди години,беше невероятно зареждащо,тогава все още се борих за моята принцеса сега с удоволствие ще отидем вече в пълен състав.

# 508
Здравейте,
Аз отново се включвам с отзив от Надежда, дано е полезен на някого.
Днес за първи път бях на тонове - записах се в Парадайс, че ми е по-удобно с метрото.
Часът ми беше за 11.30, аз се регистрирах в 11.05, бях номер 6 и о!чудо!, номерът ми беше вече на таблото. Влязох веднага, акушерка Красимира Радева беше на смяна, любезна беше. На другата кушетка имаше жена, на която явно тоновете не бяха както се очаква, караха я да се завърти, после направо я пратиха за 30-40 минути да се разходи, да пийне и хапне и пак да се върне. При мен явно всичко беше наред, нормални тонове, спокойна матка, два пъти се закашлях и акушерката ме пита дали съм добре и всичко наред ли е, измери ми кръвното. После ме прати за разчитане, попаднах на д-р Мирослава Генадиева, която беше в списъка ми с предпочитани лекари за израждане, беше много мила и усмихната.
Като цяло съм много доволна и по-спокойна, като знам вече как протичат нещата.
Цената за тонове е 25 лв, направих и копие, в случай че трябва да представя всичко после на Кръстев или на израждащия лекар.
Чудя се мога ли да имам доверие на Кръстев, като ме пита и записа при кого искам да ми е раждането, че наистина ще го сложи в графика и няма да се наложи да го сменям...

В края на месеца съм на преглед при него и малко ми е притеснено, въпреки че чисто медицински нямам основания за притеснение, то е от самия преглед при друг лекар...

# 509
Аз след като попитах за д-р Мила Кайрякова искам да дам обратна връзка и да кажа, че съм много доволна от прегледа си при нея /проследяване на бременност след инвитро/. Докторката е много мила и човечна. Прегледа ме доста подробно. Отговори на всичките ми въпроси. После е обсъдила нещата и с др Стаменов, на когото съм пациентка. Макар при мен нещата да не се развиват добре, си тръгнах от кабинета по-спокойна и с цялата нужна ми информация за това какво ме очаква. След първия преглед при друга лекарка се скъсах да плача, защото не получих нито информация, нито отношение. А сега съм информирана и подготвена за това, което евентуално ми предстои. При следваща бременност ще настоявам да съм при нея при първите прегледи за проследяване /при инвитрото мисля, че до 12 г.с. проследяванията се извършват от инвитро сектора/. Blush

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 16:10 от *Bobby*

Общи условия

Активация на акаунт