МБАЛ Надежда - тема 21

• 73 659
  • 873
  •   1
Отговори
# 525
Аз от една среща с него също не останах очарована, но имам приятелка с три раждания с планово секцио и при нито едно не са й правили преглед за разкритие, пък и от прочетеното тук-там, той не е и нужен.
Ще видим, ако се наложи, и аз ще го откажа на своя отговорност.
Имаше тук една съфорумка, която малко преди мен ходи при него, дано се включи отново...

Не прави преглед за разкритие по мои спомени, вагинален преглед, ако е имало и аз съм го отказала😁 не ме е преглеждал вагинално, но нищо чудно да съм му отказала.Аз нямам добри спомени и впечатления от него.

# 526
Здравейте, моля за съвет - някой може ли да ми препоръча репродуктивен специалист в мбал Надежда ? Много ли е трудно човек да смени лекар там ? Пациенти сме на д-р Чапанова, имаме 2 неуспешни инсеминации това лято. Бихме искали да опитаме с друг лекар най-вече заради мъжа ми. Благодаря предварително !

# 527
И аз бях при Чапанова. Имам две неуспешни инсета при нея. Моето лично мнение е, че трябва да стане чудо някой да забременее от инсеминациия при нея. И Ч. си го знае. Тя след втората направо ми заговори за инвитро. На теб говори ли ти или поне за биопсия? Просто любопитстово. Не знам за процедурата за смяна и не знам кой ще ти свърши работа в Надежда, освен ако не правиш инвитро. Успех ти желая! Нека някой друг те опъти засмяна на лекаря.

# 528
тези инсеминации не работят, не знам защо ги правят, аз направих 4, за да кандидатствам по фонда, чиста формалност са по пътя към инвитро/икси
само съм чувала, че на някой, някой познат е успял с инсеминация, но аз лично не познавам такива хора, за сметка на това познавам хора, при които се е случило забременяване от 2, 3 или 4 ти опит инвитро

не смятам, че репродуктичния лекар има значение за инсеминациите, още повече, че моите инсеминации май ги правиха различни жени, май акушерки всеки път, една приятелка беше също така

не знаех, че има опция репродуктивния лекар да прави инсеминациите, не знам кой от лекарите прави
може би имате късмет изобщо, че лекар ви прави инсеминациите...

виж при трансферите при инвитро/икси нещата стоят по друг начин, те вече си се правят от репродуктивните лекари

# 529
Абсолютно. Инсеминациите са с много ниска успеваемост. По-добре едно инвитро на естествен цикъл ако проблемът при двойката не е сериозен.
Д-р Чапанова е страхотна. Не мисля, че проблемът е в нея. Доколкото знам е доста трудно да се смени репродуктивен доктор в Надежда. Не е невъзможно, но често отказват и трябва повече настойчивост.

# 530
Знам че не ме познавате лично, но миналия април родих като забременях от първи опит инсеминация на естествен цикъл. Бях на 41 г. Интересното е че самият репродуктивен специалист сподели после с изненада, че от 10 жени в същия период 6 са забременели от първи опит за инсеминация. Някаква ковид мистерия може да е Grinning

# 531
Да ви споделя и моето мнение за Надежда-с 1 изречение- Даваш си парите за спокойствие уж ,а нищо не получаваш в замяна!!!!! Не правете моята грешка с болки да се чудиш къде да отидеш, защотото ще те гледа поредната тъпа надута специализантка ... много зле много разочарована ! Тва е високоплатена университетска болница ...За инвитро може да са добри , но за нормално следене на бременност -Не препоръчвам

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 07:33 от IvonaMill

# 532
Знам че не ме познавате лично, но миналия април родих като забременях от първи опит инсеминация на естествен цикъл. Бях на 41 г. Интересното е че самият репродуктивен специалист сподели после с изненада, че от 10 жени в същия период 6 са забременели от първи опит за инсеминация. Някаква ковид мистерия може да е Grinning

Честито Alerga! Някъде наскоро беше споменала за твоята бременност. Вдъхваш надежда на хората! Значи от общо 10 жени в цялата болница, 6 са забременели? Че това си е 60% успеваемост! Ако така беше винаги, ехе... Друг щеше да е света.
Ти на спукан фоликул или неспукан го прави? Използва ли таймираща инжекция? При кой от лекарите беше тогава?Много се радвам за теб! Бъдете живи и здрави! Sparkling Heart

Аз не познавам лично забременели по такъв начин в Надежда, но знам от форумите и те са малко. Интересно ми колко успешни процедури имат там запървите шест месеца на годината например?

А Ч. може да е добър специалист, но явно мен не ме харесва Satisfied

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 08:11 от Фрида

# 533

Честито Alerga! Някъде наскоро беше споменала за твоята бременност. Вдъхваш надежда на хората! Значи от общо 10 жени в цялата болница, 6 са забременели? Че това си е 60% успеваемост! Ако така беше винаги, ехе... Друг щеше да е света.
Ти на спукан фоликул или неспукан го прави? Използва ли таймираща инжекция? При кой от лекарите беше тогава?Много се радвам за теб! Бъдете живи и здрави! Sparkling Heart

Аз не познавам лично забременели по такъв начин в Надежда, но знам от форумите и те са малко. Интересно ми колко успешни процедури имат там запървите шест месеца на годината например?

А Ч. може да е добър специалист, но явно мен не ме харесва Satisfied

Благодаря, Фрида!
Само да уточня, че не съм забременяла в Надежда, а Вита. Просто следях темата за Надежда, защото се чудя къде да раждам сега Grinning Изследванията ни пусна д-р Николай Попов, а понеже беше отпуска самата инсеминация направи д-р Лилия Димитрова. Тя после ми потвърди бременността. Ходих 2-3 на преглед да проверява фоликулите. Пусна ми чхг, за да определи кой ден да е процедурата. Леле, сега си мисля какъв късмет ! Беше четвъртък и лабораторията не изкарва резултати до късно. Обаждах се да им давам зор, даже скандал направих. Д-р Димитрова каза да не се притеснявам, че в събота ще направим. Късно в четвъртък излезе чхг, което явно е било като за процедура и тя каза направо в петък,. а не събота. И така стана. После викам на мъжа ми че за един ден е можело да не стане. Simple Smile Беше ми казала някаква инжекция да си сложа в корема май предния ден. Нямам представа дали са били спукани фоликулите. Бяха два.
Иначе май само в онзи период имало такава висока успеваемост. Явно някакво съвпадение. Иначе каза че като цяло успеваемостта при инсеминация не е уау. Пожелавам успех на всички, които правят опити за бебе!

# 534
IvonaMill, опишете случая си. Какво точно се е случило, има жени, които се интересуват. Аз се следя там, в началото съм, но се интересувам от това, за което не сте доволни. Ще се радвам ако споделите.

# 535
на мен ми предстои избор за проследяване на бременост, реално нямам представа кой лекар да избера, за абсолютно всички лекари в Надежда има положителни и отрицателни отзиви, един не видях само с положителни...

и като питах на регистратура кой биха ми препоръчали, казаха, че всички са добри, отлични специалисти, че при когото и да ме пишат няма да е грешка

Да ви споделя и моето мнение за Надежда-с 1 изречение- Даваш си парите за спокойствие уж ,а нищо не получаваш в замяна!!!!! Не правете моята грешка с болки да се чудиш къде да отидеш, защотото ще те гледа поредната тъпа надута специализантка ... много зле много разочарована ! Тва е високоплатена университетска болница ...За инвитро може да са добри , но за нормално следене на бременност -Не препоръчвам

# 536
Сега ще ви обясня.. или аз аъм прекалено взискателна , незнам но просто не съм доволна. Единствено от ФМ съм доволна. Попринцип св насочих там с идеята, че всички са много мили обръщат ти внимание, дори и на Вайбър контактуваш с тях. Избрах Надежда и заради самата упойка и защото самата база и технологии са нови . Това ми беше защо съм избрала. После в процес на следене на бременноста ми се наложи няколко пъти да ходя до неотложния кабинет, там попадах на едно и също младо момиче, което явно е специализантка, но няма значение, самото отношение беше троснато и от сорта нищо ти нема защо си ме събудила .... Но въпреки всичко таиш надежди към лекуващия ти лекар, с който се видях 2 пъти понеже беше замествана от различни непознати хора, към които ако имах питане ми казваха обърни се към лекуващия ти лекар. И да се обърна получавах отговор след 3-4 дни и то беше: Ако те боли има неотложен..... Взехме решение със съпруга ми на дона на вече всичко платено са сменим лекарката. При посещение на новия лекар..... Отново ме чакаше стажантка, която на въпроса водите как са ми ми отговори очаквах да са повече. На там изпаднах паника, понеже продължих с въпросите, на които не получих адекватен отговор. Сега с болки изпаднах в паника, понеже няма къде да отида, понеже знам ефекта какъв ще е.... меко казано е да съм разочарована!
IvonaMill, опишете случая си. Какво точно се е случило, има жени, които се интересуват. Аз се следя там, в началото съм, но се интересувам от това, за което не сте доволни. Ще се радвам ако споделите.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 12:24 от IvonaMill

# 537
И аз бях при Чапанова. Имам две неуспешни инсета при нея. Моето лично мнение е, че трябва да стане чудо някой да забременее от инсеминациия при нея. И Ч. си го знае. Тя след втората направо ми заговори за инвитро. На теб говори ли ти или поне за биопсия? Просто любопитстово. Не знам за процедурата за смяна и не знам кой ще ти свърши работа в Надежда, освен ако не правиш инвитро. Успех ти желая! Нека някой друг те опъти засмяна на лекаря.
Здравей Фрида ! Ние сме с мъжки фактор и след втората неуспешна инсеминация д-р Ч. ни препоръча отново консултация с андролог, не е казвала все още инвитро или нещо друго. Мъжът ми вече беше при д-р Макки преди да започнем с инсе, един месец пи хапчета както му беше предписал. А няколко месеца преди това беше пил други хапчета изписани от д-р Ч.... общо взето след всички хапчета/витамини се бяхме обнадеждили.

# 538
Аз съм с донор, така че не засягала тази тема. Чувала съм, че някаква бърканица с мед много помага, както и масло от черен кимион. Много успех ви желая! Flowers Four Leaf Clover Flowers Hibiscus People Baby
Ако искаш посети нашата групичка за инсеминации.

# 539
Аз съм с донор, така че не засягала тази тема. Чувала съм, че някаква бърканица с мед много помага, както и масло от черен кимион. Много успех ви желая! Flowers Four Leaf Clover Flowers Hibiscus People Baby
Ако искаш посети нашата групичка за инсеминации.

Благодаря за подкрепата ! Всичко най-хубаво ти желая ❤️

Общи условия

Активация на акаунт