МБАЛ Надежда - тема 21

• 73 659
  • 873
  •   1
Отговори
# 615
Все още нямам никаква информация - влязох през сайта, избрах записване на час, видях, че имат трима кинезитерапевти. Според Кръстев, не въртят, не усукват, само с натиск на някакви точки могат да оправят проблема.
Записах час за петък, после ще дам повече информация.

Може ли повече информация за кинезитерапевтите в МЦ?
Направили са физиотерапевтичен кабинет? Общ ли е или с някаква насоченост?

# 616
Zapetaika разминали сме се за малко Simple Smile 12:45 бях аз . Отговарям и на двете ви за Кръстев! Факт , че ме блъскат хормоните както се вика, но... първо да ви кажа, че мечтаех за ест. раждане по най - естествения начин в съвсем друга болница, но се налага планово секцио - съответно не го приех много радостно, но реших да избера една от най- добрите софийски болници - поне това да направя за да съм спокойна.
37+5 съм - на финал, под напрежение и звъня за въпросния час за насрочване на секциото и отивам с енусиазъм да си говорим с този доктор ( не съм го проучвала него честно казано, защото знаех, че ще е само разговор ) мой познати ми препоръчаха няколко доктора за секциото ако са свободни да избера някой от тях- Павлова също беше от тези. Отивам аз , влизам и се започва "разговор" на коя дата искам и кой доктор - казвам датата и Арабаджикова , получавам странна физиономия от доктора към жената която записва там в кабинета и някакъв ехиден смях, погледна графика, каза че не може тя на тази дата и казва "Друг доктор?!" , аз казвам Павлова , пак се случва същото нещо и аз решавам да попитам "Докторе препоръчайте ми вие доктор за секциото? " и следва : " вие трябва да сте си проучили докторите, но сигурно приятелки ви казват къде и какво, та вие си поемате отговорността после и рисковете с докторите които си избирате" (на кратко ви разказвам) през цялото време ми гледа изследванията, пуфти, пита защо пък не искам да си родя където се следя... и така нататък ... е след тези думи като ревнах там... 😂и му обяснявам, че дори не ме познава, как може да говори така, че сега излизам от този кабинет не, уверена , че съм избрала най- доброто , а с много голямо съмнение затова, че в крайна сметка на бременните жени трябва да им се даде съвет, а не да им се вменява вина какво са проучили, какво не са, че съм тук, защото съм проучила болницата и това е важното за мен ... просто му изчетох лекцията с рев, той смени тона ,  но беше късно. Нито успях да питам каквото исках, нито нищо Sad
Не, че беше кооой знае какъв проблем, но към края на бременноста изпитвам страх (както всички майки вероятно) и очаквах да получа поне малко сигурност, защото затова избирам Надежда и 3000 лв раждане , а получих точно обратното - все едно съм избрала най- некадърния доктор в болницата

# 617
Zapetaika , а говорихте ли нещо за самото секцио, как се случват нещата и тн - за подробности един вид или за такива въпроси не се обръщаме към него ?

Здравейте,  
Минавам да дам отчет от днес. Имах контролен преглед при Кръстев и да ви кажа, беше ми ужасно притеснено от евентуален преглед за разкритие.
Този път чаках само 20 минути, влязох, прегледа всички документи, които се изискват за прием в болницата, уточнихме разни подробности по липсващите изследвания, насрочената дата и избрания лекар... И това беше всичко, тоооооолкова ми олекна.
Каза ми, че два дни преди датата за секцио и съответно ден преди приема ще ми се обадят да ми кажат в колко ч. да отида.
Споделих му, че от известно време имам болки в дясната китка и попитах дали рентгенова снимка би навредила, той ме насочи към кинезитерапевтите в Парадайс, каза, че може дори да не се наложи да ходя при ортопед. Дори предложи самият той да провери и да ми запише час.
Сега ми остават само още един контролен при АГ, два пъти тонове и разни подробности... Надявам се, че всичко ще е наред, но наистина ми олекна страшно много, дори не си давах сметка колко напрежение съм държала по повод този преглед.

Цитат
Здравейте, със сигурност е коментирано, но аз не съм успяла да намеря информация и затова ще си ви питам , ще се радвам ако някоя от вас има отзиви и сподели, налага ми се да планувам секцио още другата седмица и вероятно ще ме оперира др Камелия Павлова- Масларова, днес бях да запиша деня за секциото, излезнах разревана от кабинета, просто за пореден път се убеждавам, че в нашата мила държава и да си бременна е голям стрес - др Кръстев се държа неприемливо с думи и жестове и не издържах просто емоционално.
Та мисълта ми по скоро е някой с отзиви за нея ? Или да сменя лекаря (съответно и датата) много благодаря!
Пандичке, писала си докато аз писах, затова допълвам тук.

Аз ще съм при Павлова за планирано секцио, имам много добри отзиви за нея и се надявам, че очакванията ми ще се оправдаят. Тя е завеждащ рискова бременност, казват, че била много мила и внимателна, на моя мъж на колега жена му ражда при нея, много бързо се възстановила после и почти нямала вече белег.

Моля те, сподели (може и на лично) какво те смути при Кръстев, аз имах доста вътрешни противоречия относно него, но слава богу, всичко мина. Може дори да сме се засекли пред кабинета му, аз бях в 12 на преглед.

Ще държим връзка, стискам ти палци всичко да мине по най-добрия начин за теб и за бебчето ти!

# 618
Пандичке,
Съжалявам за преживяното от теб.
Изненадана съм от описаното поведение, включително на мед.сестрата - беше много внимателна и мила само минути преди това. Аз предния път избирах дата и лекар и определено бях по-малко подготвена от теб, с цели 5 варианта за лекар и се чудих кого да избера, сред тях бяха и Ташков, и Павлова, и Арабаджикова. Питах дали Павлова изражда, той каза - Това ни е работата на всички. Понеже тук някой беше писал, че тя не се занимава, и аз го взех предвид и допълних - Ами нали е завеждащ рискова бременност... Той ме погледна - Каква е? Сякаш за първи път чува и не си знае колегите и екипа.
Дори накрая останах със съмнение дали наистина ще съм при нея или в последния момент нещо друго ще се окаже...
Моля те, успокой се, вероятно напрежението ти е дошло в повече заради промените и очакванията ти, но те уверявам, че Павлова е добър избор и всичко ще е наред.

Нищо повече не сме обсъждали, само да чакам обаждане. Аз обаче си записах час за консултация с Павлова седмица преди секциото, мисля с нея да обсъдя подробностите.

# 619
Благодаря ти! Със сигурност ми идват в повече емоциите. Точно така отговаряше и на мен... представям си го даже сега 😬😃 а жената там ѝ стана супер неудобно след като се разревах иначе и с мен беше доста мила, като ми задаваше въпроси .
Ще направя вероятно същото като теб , ако не ми писне и не отида направо на 6 ти за прием! Аз ще съм първа май май Simple Smile ако искаш ми пиши да ти разкажа как е минало след операцията ❤ Всичко ще е наред , много мина , сега остава да си гушнем здравите бебчета и да си ги гледкаме !
Благодаря ти отново! Чувствам се много по- добре, благодарение на теб основно! ❤
Пандичке,
Изненадана съм от описаното поведение, включително на мед.сестрата - беше много внимателна и мила само минути преди това. Аз предния път избирах дата и лекар и определено бях по-малко подготвена от теб, с цели 5 варианта за лекар и се чудих кого да избера, сред тях бяха и Ташков, и Павлова, и Арабаджикова. Питах дали Павлова изражда, той каза - Това ни е работата на всички. Понеже тук някой беше писал, че тя не се занимава, и аз го взех предвид и допълних - Ами нали е завеждащ рискова бременност... Той ме погледна - Каква е? Сякаш за първи път чува и не си знае колегите и екипа.
Дори накрая останах със съмнение дали наистина ще съм при нея или в последния момент нещо друго ще се окаже...
Моля те, успокой се, вероятно напрежението ти е дошло в повече заради промените и очакванията ти, но те уверявам, че Павлова е добър избор и всичко ще е наред.

Нищо повече не сме обсъждали, само да чакам обаждане. Аз обаче си записах час за консултация с Павлова седмица преди секциото, мисля с нея да обсъдя подробностите.

# 620
Извинявам се, че само ви разпитвам, но и на мен предстои избор на лекар и дата. Как си записахте час за консултация при Павлова? Той влиза ли е пакета?
Ps Пожелавам ви много успех и късмет и на двете! Скоро да гушкате сладки малки бебчета.
Пандичке,

# 621
Аз сега влезнах да видя има ли опция за час - няма . Но моето секцио е много скоро, въпреки че в системата пише, че няма свободни дати като цяло🤷🏼♀ Запетайка май би помогнала повече, иначе аз нямам пакет - всичко си се плаща отделно. Прегледа при Кръстев, вирусологията си пуснах и така. Раждането си е 2820 мисля .
Извинявам се, че само ви разпитвам, но и на мен предстои избор на лекар и дата. Как си записахте час за консултация при Павлова? Той влиза ли е пакета?
Ps Пожелавам ви много успех и късмет и на двете! Скоро да гушкате сладки малки бебчета.
Пандичке,

# 622
Аз се следя в Надежда и секцио чакам в началото на ноември. Утре съм на женска консултация и ще настоявам за час. Много е несериозно да не можеш да се видиш с лекаря, който ще те оперира.
Аз сега влезнах да видя има ли опция за час - няма . Но моето секцио е много скоро, въпреки че в системата пише, че няма свободни дати като цяло🤷🏼♀ Запетайка май би помогнала повече, иначе аз нямам пакет - всичко си се плаща отделно. Прегледа при Кръстев, вирусологията си пуснах и така. Раждането си е 2820 мисля .
Пандичке,

# 623
Панда, а къде се следиш, че те е пратил пък там да си раждаш?

# 624
и мен от регистратура ме записаха при Кръстев, предстои ми преглед и малко се притеснявам като чета негативни мнения, а ми бяха казали, че няма значение при кого си

и аз се интересувам от пакетите за проследяване? кой пакет да избера може би разширения? някъде бях чела, че в основния има много малко преггледи и липсват важни изследвания?
кога се плаща първата част на пакета? - преди първия преглед или след него?

# 625
Няма смисъл от разширен пакет, основния е достатъчен. Ако трябва нещо повече, ще си до платиш. Първата част се заплаща след прегледа в 12 седмица. И на мен ми казаха, че др Патрикова следи бременни с тромбофилия, ама не е така . Не мога да кажа, че не е внимателна и старателна, но очаквах повече. Като цяло е трудно да се запишеш при препоръчани лекари. И все казват, че всички са добри, но зависи и какво очакваш. Аз лично очаквах поне телефон на лекаря, а получих сами имейл, на който ми отговаря след около 24 часа. Добре, че попаднах на добър лекар, който да ми следи разреждането на кръвта. Често казано, ако ми откажат секцио при др Арабаджикова или др Павлова рязко може да сменя болницата. Въпреки че условията в родилно отделение и най - вече неонатология си заслужават парите.
и мен от регистратура ме записаха при Кръстев, предстои ми преглед и малко се притеснявам като чета негативни мнения, а ми бяха казали, че няма значение при кого си

и аз се интересувам от пакетите за проследяване? кой пакет да избера може би разширения? някъде бях чела, че в основния има много малко преггледи и липсват важни изследвания?
кога се плаща първата част на пакета? - преди първия преглед или след него?

# 626
Следя се в Св. София при Мазнейкова, защото идеята ми беше да раждам там със Зебрите по естествен път, но нещата от 12 гс до сега доста се промениха и реших, че поне като ще е секцио да предприема минимални рискове с добра болница и неонатология Simple Smile
Панда, а къде се следиш, че те е пратил пък там да си раждаш?

# 627
Аз също имах една не особено приятна среща с Кръстев за 10 минути и тази седмица ми предстои втора да види бебенцето на ехограф, но чисто информативно в 37 седмица+5 дни ще прави ли преглед за разкритие?

Здравейте,  
Минавам да дам отчет от днес. Имах контролен преглед при Кръстев и да ви кажа, беше ми ужасно притеснено от евентуален преглед за разкритие.
Този път чаках само 20 минути, влязох, прегледа всички документи, които се изискват за прием в болницата, уточнихме разни подробности по липсващите изследвания, насрочената дата и избрания лекар... И това беше всичко, тоооооолкова ми олекна.
Каза ми, че два дни преди датата за секцио и съответно ден преди приема ще ми се обадят да ми кажат в колко ч. да отида.
Споделих му, че от известно време имам болки в дясната китка и попитах дали рентгенова снимка би навредила, той ме насочи към кинезитерапевтите в Парадайс, каза, че може дори да не се наложи да ходя при ортопед. Дори предложи самият той да провери и да ми запише час.
Сега ми остават само още един контролен при АГ, два пъти тонове и разни подробности... Надявам се, че всичко ще е наред, но наистина ми олекна страшно много, дори не си давах сметка колко напрежение съм държала по повод този преглед.

Цитат
Здравейте, със сигурност е коментирано, но аз не съм успяла да намеря информация и затова ще си ви питам , ще се радвам ако някоя от вас има отзиви и сподели, налага ми се да планувам секцио още другата седмица и вероятно ще ме оперира др Камелия Павлова- Масларова, днес бях да запиша деня за секциото, излезнах разревана от кабинета, просто за пореден път се убеждавам, че в нашата мила държава и да си бременна е голям стрес - др Кръстев се държа неприемливо с думи и жестове и не издържах просто емоционално.
Та мисълта ми по скоро е някой с отзиви за нея ? Или да сменя лекаря (съответно и датата) много благодаря!
Пандичке, писала си докато аз писах, затова допълвам тук.

Аз ще съм при Павлова за планирано секцио, имам много добри отзиви за нея и се надявам, че очакванията ми ще се оправдаят. Тя е завеждащ рискова бременност, казват, че била много мила и внимателна, на моя мъж на колега жена му ражда при нея, много бързо се възстановила после и почти нямала вече белег.

Моля те, сподели (може и на лично) какво те смути при Кръстев, аз имах доста вътрешни противоречия относно него, но слава богу, всичко мина. Може дори да сме се засекли пред кабинета му, аз бях в 12 на преглед.

Ще държим връзка, стискам ти палци всичко да мине по най-добрия начин за теб и за бебчето ти!

# 628
Д-р Кръстев е добър лекар, но за съжаление му липсва подход.
Мен ме пратиха при него от Спешен кабинет, защото нямаше кой да ме прегледа, а бях бременна с кървене. Само той се съгласи да ме вмъкне с преглед на кабинет, след като много прехвалената Арабаджикова се разкрещя на момичето от регистратура, че си закъснявала с графика и не можела с мен да се занимава. Цитирам абсолютно точно думите, защото ги чувах от слушалката. Разговорът продължи около минута с молби от регистратура, все такам с крясъци от отсрещната страна.
Кръстев ме прие, но започна да държи тон още с влизането защо сме влезли двама (По това време нямаше рестрикции за придружители и се влизаше спокойно) Цитирам:
- Здравейте
- Защо сте двамата?!
- А не трябва ли? Да излезна?
- Ти вече си влезнал, сега ще ми излизаш. Свършила работата вече?
- Понеже хората пред нас влезнаха заедно.
- Те са за раждане, за тях може?!
- Ние сме за аборт, за нас не може, така ли?
Мълчание.
През остатъка от прегледа беше изключително мил и емпатичен, но както казах, има мега странни изцепки в разговор.

# 629
  • София
Бих искала да изкажа добрите си впечатления от д-р Павлова. Наложи се да ме приемат по спешност в Надежда с изтекли води в 17г.с. Много мила, много деликатна, много добре обяснява с голямо спокойствие. Въпреки лошия развой на нещата, тя ми вдъхна кураж и увереност.

Общи условия

Активация на акаунт