Бременна съм в 7я месец.
Забременях с дефицит на вит Д.
На последните кръвни изследвания реших да си пусна и витамин Б12.
Излезе, че имам двфицит на Д, Б12 и гестационен диабет.
Пратих изследванията си на следящата не АГ... имаше само seen във вайбър.
На др ден и писах пак понеже имаше време до срещата ми с ендокринолога ми и се надявах да ми изпише поне нещо за Б12. Написа ми само " иди на ендокринолог "
Притесних се и писах на Ендокринолога ми и тя ми каза че съм с гестационен диабет.
Вит Д го лекувам с нея... нищо, че за 7 месеца още не мога да стигна долната граница на лаборатотията.
Та..
Бях на ЖК и пак ми се каза за витамините да видя с ендокринолог. Отивам на ендогринолог там ми казаха " Б12 е за АГ"
Писах на АГ...пак получих само seen.
Пак писах.. и пак получих " иди на ендокринолог"
... явно ще търся хематолог или др специалист въпреки,че видях, че много АГ следят витамините.
Другото което ме смути...
На по- предната ЖК питах дали и как мога да родя понеже съм с ендометриоза, която намери същата лекарка докато ме оперираше за миоми. Притесняваше ме че евентуално секцио ще " разнесе" ендометриозата.
Каза ми се " при твоето положение може да родиш и по 2та начина"
Отивям на следващата ЖК и в края на прегледа чувам " абсурд да родиш естествено след миоми"
Блокирах.... отревах си понеже беше в края на прегледа, бях изненадана и не задодох вс въпроси, които трябваше.. 1 месец се вайкам. Отивам онзи ден обясни ми се, че където е била миомата може да се разкъса матката и ако държа на ест раждане да потърся др лекар.
Като цяло ест раждане ме ми е фикс идея и ако има причина за секцио, няма да го мисля... просто това се знае от ден едно и никой нищо не каза, че е задължително... отделно 1 път казват едно.. на другия друго....
Ако не си бях платила пакета щях да се замисля за смяна на лекарката и болницата ама сега се чувствам вързана.
Странно ми е как не ми изписаха нищо за дефицита на Б12,
На последната ЖК сама си поисках и обикновени витамини за бременни понеже нищо не ми беше изписано....
Обмислям да отида на 2ро мнение за раждането... ама пак са разходи,нерви
.. разправии. Един път вече сменях АГ и не ми се иска пак да го правя та... някой карали ли са го да ражда секцио заради миоми ?
Вашите АГ следят ли Б12 ?