МБАЛ Надежда - тема 21

• 73 653
  • 873
  •   1
Отговори
# 570
Да, 180 лв е БХС.
Цените,ако ти се наложи да си платиш нещо извън пакета в лабораторията,обаче нещо грам не ме кефят .. Д-Димер - 35 лв?
Иначе е 20, тъпичко.

# 571
Най-много ме кефи стерилната урина -35 лева 😃😄
Да, 180 лв е БХС.
Цените,ако ти се наложи да си платиш нещо извън пакета в лабораторията,обаче нещо грам не ме кефят .. Д-Димер - 35 лв?
Иначе е 20, тъпичко.

# 572
Някои неща са им скъпи, но пък са от малкото, които правят анти Ха при терапия с хепарин. В София на 3-4 места само предлагат това изследване.
Да, 180 лв е БХС.
Иначе е 20, тъпичко.

# 573
Като казвате " нямах този късмет" . В дефицит ли сте била ?
Имало ли е последствия от тези дефиците ?

Не е така, в Токуда ми ги искаха, както и АГ по здравна каса също приятно ме изненада като поиска още в началото да изследвам витамините. С първата бременност 2019г. обаче нямах този късмет.
Следила съм си бременността в Надежда и родих там.  Не се следят витамини ... ма то никъде не се пускат, ако няма предпоставка. За комисия за болничен се плаща и в МД по 7лв на лекар. Има и доста Аг отказват болничен и пак те пращат на ЛКК и пак плащаш, аз се възползвах да си виждам детето 2 пъти. Но този преглед не е като редовен ЖК, но винаги лекаря ме е питал как съм, мери кръвно и мери бебе.
 А от лекарката ми за ЖК съм мега доволна, бях при друга и я смених.

# 574
Не е така, в Токуда ми ги искаха, както и АГ по здравна каса също приятно ме изненада като поиска още в началото да изследвам витамините. С първата бременност 2019г. обаче нямах този късмет.
Следила съм си бременността в Надежда и родих там.  Не се следят витамини ... ма то никъде не се пускат, ако няма предпоставка. За комисия за болничен се плаща и в МД по 7лв на лекар. Има и доста Аг отказват болничен и пак те пращат на ЛКК и пак плащаш, аз се възползвах да си виждам детето 2 пъти. Но този преглед не е като редовен ЖК, но винаги лекаря ме е питал как съм, мери кръвно и мери бебе.
 А от лекарката ми за ЖК съм мега доволна, бях при друга и я смених.

Радвам се че са ви ги пуснали, но сте единичен случай... 50+ жени общивахме във февруарската и мартенска тема за бременни, не бяха пускали на нито 1 освен ако не е с проблеми (тромбофилия, инвитро, дфицити)

Имаше и за и инсеминацията, имам позната мартенска мама забременяла така в болницата на 1ва процедура при Пресенска мисля, но и аз знам че шанса е минимален.

# 575
На мен също ми пускаха витамин Д и Б12. Имах си и терапия за витамин Д, че беше много под долна граница. Трябваше да ги проследим втори път в 34гс, но аз в 32 влязох в болницата с контракции и високо кръвно и така и не излязох, докато не родих в 35+4. Казвала съм и друг път. Бях на ЖК при д-р Данаил Илиев и на ФМ при д-р Михова. Прекрасни и двамата. Препоръчвам ги с две ръце. Отношение, професионализъм, позитивизъм. С чувство за хумор. Радвам се, че те бяха до мен от началото до края на тази бременност, която завърши щастливо с две прекрасни принцеси.

# 576
Здравейте, виждам, че доста се пише за различни дефицити. Обърнете внимание и на желязото. На мен ми го изписа хематолог към седмия месец, но ми каза, че е задължително, независимо от изследванията. Следящата ЖК не е започвала с мен такъв разговор. На моя близка нищо не и бяха казали в Надежда и след това се оказа с анемия, която се прехвърли на бебето. Успех на всички бъдещи и настоящи майки.

# 577
1 седмица чакане 45 дневния болничен ...... всеки ден се притеснявам, дали няма да ме махнат от работа, заради тъпата болница. В 9 месец съм близо всеки ден се нервирам. Трябва да се разкарвам, за да говорим едно и също ..... никой нищо незнае няма идея не разбира ... Знаят пари да искат и взимат друго не !!!!!! Никъде не съм виждала толкова ниско ниво на уж "професионализъм"

# 578
Споделете, ако е удобно кои са тези лекари, които не следят дефицити. Особено желязо?!? Хемоглобин и хематокрит са част от основната ПКК и се виждат ясно какви са им стойностите. Ако това не се проследява, то ми звучи безумно. При занижени стойности, а те при бременност почти винаги са - се пускат Желязо, ТЖСК, Феритин. Хубаво е да се следи и б12, Д и други, ако е нужно. Но все едно чета за друга болница….Моята АГ за витамиките специално ми каза, ако искам да ги пусна, аз вече ги бях пуснала. Но желязо да не се следи ми звучи откровенонесериозно. При мен се следи желязото много стриктно, беше ниско и успяхме да го вдигнем поне малко.

# 579
Не че това ще Ви успокои, но никой няма да Ви махне от работа заради забавяне на болничен - докато сте бременна и по майчинство, законът Ви пази. Друг е въпросът какво толкова им трябва за един болничен, за който на всичкото отгоре сте си платила... По принцип с ЛКК става малко по-бавно, но цяла седмица... В мед центъра където ходя, лекарската комисия се събира два пъти седмично и около три дни изчаквам, преди да ида да си го получа. Идете, настоявайте, вдигнете скандал ако трябва...

1 седмица чакане 45 дневния болничен ...... всеки ден се притеснявам, дали няма да ме махнат от работа, заради тъпата болница. В 9 месец съм близо всеки ден се нервирам. Трябва да се разкарвам, за да говорим едно и също ..... никой нищо незнае няма идея не разбира ... Знаят пари да искат и взимат друго не !!!!!! Никъде не съм виждала толкова ниско ниво на уж "професионализъм"

# 580
Обадила съм се на мястото където работя, и го очакват имам си даже дата до когато трябва да го предам. Всеки ден звъня по 2 пъти по телефона. Просто незнам как да процедирам. Вече се замислям дали въобще да не зарежа всичко и да си отида в друга болница. Целия този кошмар ми идва в повече ...
Не че това ще Ви успокои, но никой няма да Ви махне от работа заради забавяне на болничен - докато сте бременна и по майчинство, законът Ви пази. Друг е въпросът какво толкова им трябва за един болничен, за който на всичкото отгоре сте си платила... По принцип с ЛКК става малко по-бавно, но цяла седмица... В мед центъра където ходя, лекарската комисия се събира два пъти седмично и около три дни изчаквам, преди да ида да си го получа. Идете, настоявайте, вдигнете скандал ако трябва...

# 581
Ама те могат да чакат всичко, при бременност точна дата няма. Вас закона ви пази. Какво казват от информацията,  защо не е готов? Никога не са ми бавили болничен повече от 3 дни от датата на подновяване и то е било петък,а вторник си го взимам . Бях болничен от края на 4ти месец. Отидете на място и си го поискате. А най - добре е малко да се успокойте, мислите за бъдещия нов член на семейството и не си късайте нервите с тези докуннетални бомащини.

Хемоглобина винаги са ми следяли всички Агта при който съм била, падна в 5м и за месец с железен препарат ми влзена в норма.

# 582
На мен лекар хематолог извън болницата ми предписа желязо и ми каза, че се изписва към седми месец и без да има дефицит. Понеже на моя приятелка преди няколко години не и бяха изписали желязо, затова го споменах.
Колкото повече чета и си говоря с хора минали през болницата, толкова повече се убеждавам, че лекарите вътре са много различни и като че ли няма някакви общоприети правила. На мен 2 пъти ми се е случвало лекари в отделни звена да ми казват противоположни неща.

Споделете, ако е удобно кои са тези лекари, които не следят дефицити. Особено желязо?!? Хемоглобин и хематокрит са част от основната ПКК и се виждат ясно какви са им стойностите. Ако това не се проследява, то ми звучи безумно. При занижени стойности, а те при бременност почти винаги са - се пускат Желязо, ТЖСК, Феритин. Хубаво е да се следи и б12, Д и други, ако е нужно. Но все едно чета за друга болница….Моята АГ за витамиките специално ми каза, ако искам да ги пусна, аз вече ги бях пуснала. Но желязо да не се следи ми звучи откровенонесериозно. При мен се следи желязото много стриктно, беше ниско и успяхме да го вдигнем поне малко.

# 583
Понеже сте подхванали темата за добавки и витамини, използвам случая да обърна внимание на дамите, които пият магнезий и препарати, съдържащи желязо, че е важно да се приемат с интервал един от друг, а не едновременно. Това също доста лекари пропускат да го споменат, а е важно за усвояването им и постигане на максимален резултат.

# 584
Към последния коментар добавям и консумацията на млечни храни при прием на желязо - поне 2 часа разлика, защото млечните също пречат на доброто усвояване на желязото.
Желязото се приема с храна богата на витамин Ц. Много е важно да се приема правилно, за да има ефект от терапията, а не - да се сдобиете с всички неразположения покрай приема му (коремни например), а нивата да не мърдат.

Общи условия

Активация на акаунт