Сняг на вън вали и вее, ЮЛСКО бебе в мен живее

• 14 793
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ивалинаи, бързо идвай да се похвалиш при нас, не се крий виждам те!  Hug Мдс, за привеждането във форма и всичко останало съм съгласна ( най-много ме изкефи "раждам набързо едно бебе без даже кичур от прическата ми да се размести"  Joy Joy Joy) и мисляя че половинките ни сами трябва да решат искат или не, но не и причината да бъде нелицеприятния ни вид в момента. Peace
Томасе, и теб те виждам, айде къде си, цяла сутрин те няма? Simple Smile

# 196
  • Стара Загора
Привет и от мен. Много сте написали бе  ooooh!. Аз бях в болнични - малката е болна. Но си отспах с нея 4е такъв ме4и сън ме гони .   Ина4е и аз си имам корем4е и дънките ме дразнят маи ве4е не трябва да ги нося  newsm78.
За гаденето не повръщам но нон-стоп ми се гади - ужас. Киселото помага но за кратко. Днес си взех едно хомеопатично лекарство за гадене при бременост след няколко дни ще ви кажа дали има ефект.

# 197
  • На края на вселената!
Уж съм тук, ама ме няма  Mr. Green Аз пиша дипломната работа че декември ми е защитата и сега глася едни чертежи. Докато гаденето не ме е съборило пак на легло. Има дни през целия ден повръщам - 5-6 пъти, някои дни нито веднъж. Затова използвам, че мога да поработя по дипломната.
За присъствието на таткото на раждането - за първото раждане го питах на майтап, но той се ужасява и категорично отказа. Аз бих искала да присъства, да знае как се ражда дете. Но няма да го насилвам, защото не знам дали ще издържи.

# 198
Ох незнам момичета, просто изразих мнение, в никакъв случай не слагам естетиката като приоритет, аз също искам мъжа ми да е до мен, но може би прекалено много се страхувам това да не навреди на по-нататъшния ни сексуален живот.....
Колкото до това как изглеждам сутрин, виждал ме е, разбира се, макар и да не мога да се похваля с толкова завидно много време заедно. Ние се оженихме преди месец, а се познаваме от четири месеца Simple Smile Направо сме си младоженци Simple Smile
Иначе вероятно той ще има желание да присъства на раждането, но колкото и да му се иска според мен няма да успее, вероятно ще "роди" преди мен Grinning

# 199
Здравейте!  bouquet
Казвам се Ани, но във форума съм Миа  Rolling Eyes. Беше ме страх да дойда тук, докато не мине прегледа при гинеколог и все още не съм чула сърчице /много е рано, аз все още съм в пета седмица, защото овулацията ми не е на 14-и, а на 21-и ден Rolling Eyes/ и съм малко суеверна, но днес се престраших и дори си сложих лентичка Simple Smile. Ами да ви кажа, все още изпитвам страх и несигурност, но в крайна сметка всичко е Божа работа и вярвам, че и при мен всичко ще е наред  Praynig.
Желая на всички много лека и щастлива бременност  bouquet!

# 200
  • София
Мийче добре дошлааа!! Най-после се престраши!  Hug Много се радвам за теб! И аз още не съм чула сърчице, но се надявам да чуя скоро (другата седмица съм на преглед). Лека и щастлива бременност и на теб отново, и да забравиш съвсем скоро всички страхове! Peace

# 201
  • Асеновград
Момичета , може ли да ви задам един тъп въпрос , щото уж съм на ти с математиката , а излезе , че не мога да смятам?!   EmbarassedТака , тая загадка с 9-те месеца бременност , а 40-те седмици така и не я разбрах , обаче лекаря ми каза , че термина ми е на 4 юли , тогава ако почнем обратното броене така :    40-та седмица - 4 юли - термин  ;   36-та седмица - 4 юни - влизам в 9-ти месец  ; 32-ра седмица - 4 май - влизам в 8-ми месец  ;  28-ма седмица - 4 април - влизам в 7-ми месец  ;  24-та седмица - 4 март - влизам в 6-ти месец  ;   20-та седмица - 4 февруари - влизам в 5-ти месец   ;  16-та седмица - 4 януари - влизам в 4-ти месец   ;  12-та седмица - 4 декември - влизам в 3-ти месец                                                Тогава защо лентичката ми показва 9-та седмица , при положение , че съм си я правила по датата на термина и къде ми се губят 2 седмици , и в кой месец съм по дяволите?????????                                                                                                                                                       Ако някой може да ми го обясни това , ще му бъда много благодарна Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 13:45 от billie

# 202
Привет Мийче   bouquet Hug
Радвам се, че се престраши и не се притеснявай - всичко ще бъде на ред. Аз също не съм чула сърчице - но и това ще стане  Heart Eyes
А ти трябва да си щастлива и спокойна преди всичко  Hug

# 203
  • София
Не  е тъп въпроса ти Били и аз се чудех, но Мия и другите момичета ми обясниха. Дословно ето какво : "калкулаторите смятат гестационните седмици. Те ти искат последната дата на менстурацията. Примерно, ако последния път ти е дошло на 1-ви октомври и въведеш тази дата, ако днес е 30-ти октомври, са минали 4 седмици - затова си в 4-та гестационна седмица. Гестационната седмица също е 7 дни. Гинеколозите смятат на същия принцип, защото незнаят точно кога си заченала. "
Та при слагане на лентичката ти задаваш датата на термина, сметнат от калкулатора, на който си задала за изходна позиция първия ден на последната ти менструация. Затова ти се губят 2 седмици.
Ако не съм права, някой да ме обори  Peace

# 204
  • На края на вселената!
Момичета , може ли да ви задам един тъп въпрос , щото уж съм на ти с математиката , а излезе , че не мога да смятам?!   Embarassed                                                                                                                                  Така , тая загадка с 9-те месеца бременност , а 40-те седмици така и не я разбрах , обаче лекаря ми каза , чу термина ми е на 4 юли , тогава ако почнем обратното броене така :                                                                                                                                                    40-та седмица - 4 юли - термин                                                                                                       36-та седмица - 4 юни - влизам в 9-ти месец                                                                                     32-ра седмица - 4 май - влизам в 8-ми           месец                                                                                                                                                    28-ма седмица - 4 април - влизам в 7-ми месец                                                                                 24-та седмица - 4 март - влизам в 6-ти месец                                                                                                                                                    20-та седмица - 4 февруари - влизам в 5-ти месец                                                                                                                                                    16-та седмица - 4 януари - влизам в 4-ти месец                                                                                                                                                  12-та седмица - 4 декември - влизам в 3-ти месец                                                                                                                                                 Тогава защо лентичката ми показва 9-та седмица , при положение , че съм си я правила по датата на термина и къде ми се губят 2 седмици , и в кой месец съм по дяволите?????????                                                                                                                           Ако някой може да ми го обясни това , ще му бъда много благодарна Rolling Eyes
Аз нищо не разбрах. Дай датата на първия ден на последната менструация, а не от датата на зачеване или датата на овулацията. От тази дата броиш 40 седмици. Може и да се смята така
Датата на първия ден на посл. М (например 27 септември) минус 3 календарни месеца = 27 юни плюс 7 дни = 4 юли
А някъде отпред има и линк за изчисляване на термина.

# 205
Мия привет в нашата дружина и дано тук се почувстваш по сигурна и забравиш за малко страхове те си.Въпреки че със сигурност ще ги имаш до края , но уви нали сме майки и винаги си мислим най лошото.
billie при мен е същия проблем с термина тъй като цикълът ми е на 40 дни и по калкулаторите дата на термин 3.07 , но според първият преглед тогава бях в 4 г.с. термин към края на месеца .Така и при правене на лентичката се съобразих със седмицата в която съм , защото по последна дата на М ми се пада да съм в по голяма седмица.Затова и лекърят каза , че за сега приема ме дата за термин 3.07 ,но по натаък ще се коригира поради дългият ми цикъл.

# 206
  • Стара Загора
Били ти смяташ всеки месец по 28 дни 4сед по 7 дни, но това не е така календарно са по 30 - 31ден и от там едва разликата 2 седмици.
Ина4е според мен най-вярно е термина който показва ехографа защото тои ще отче4е дълъг къс цикъл.

# 207
Здравейте! Добре дошла на Миа, желая ти само позитивни мисли. На мен от три дни не ми се гади, иначе преди това беше кошмар, направо не се чувствах човек. Сега съм добре. Утре съм на лекар да чуем сърчице.

# 208
Благодаря за посрещането!  bouquet
Бърборанка, Елпет, вас ви познавам от "Искам бебе" и ми е много хубаво, че сте тук Hug!
billie , ако не знаеш точната дата на овулацията си, смяташ гестационните седмици, като започнеш от датата, на която цикъла ти е дошъл за последен път. Елпет го е написала, но да повторя: например ако датата ти на първия ден от последната менстурация ти е 1 октомври, на 28 октомври са 4 гестационни седмици. Първата седмица на закъснението ти е 5-та гестационна седмица, а втората - 6-та и т.н. Сега, например при мен не е така, защото аз си знам точната дата на овулацията - последния ми цикъл овулирах на 21-я ден, а не на 14-я, т.е. нищо че имам повечко закъснение, съм с една седмица назад, защото и овулацията ми е била точно една седмица по - късно - на 21-я ден, вместо на 14-я.
И въпреки всичко да ти кажа, че гинеколога ти най - добре знае в коя седмица си, споко Peace

# 209
  • София
Здравейте и от мен!Отдавна не съм писала,но затова пък редовно се включвам да ви чета Simple Smile
Да се похваля и аз,че най-после вчера бях при док  и вече си имам снимка на бебчо Joy
Все чета,че на прегледа слушате сърчицето на бебчо,пък на мен защо нищо не ми споменаха по въпроса.Каза ми,че развитието му (19мм)отговаря на възрастта(8г.с.и 4 дни),ела пак преди коледните празници,пий си фолиевата киселина и айде"чао" newsm78
Прегледът беше с вагинален  ехограф,а гледам,че при повечето от вас е с коремен Thinking
А също и моите изследвания са направени отдавна,вече забравих за тях както се казва,а на вас тепърва предстоят newsm78.Не знам защо нещата при мен са другояче,вече се чудя...
По въпроса с присъствието на таткото на раждането,на мен от една страна ми се иска,от друга-не.Но той самият е с малко по-консервативни виждания за живота въобще и смята,че не е редно да е там.Така е казвал и дядо ми на баба ми,но така са се стекли обстоятелствата,че в момента на раждането са били на път само двамата и се е наложило той да изражда баща ми Mr. GreenЕ,дай Боже на мен да не ми се случва това PraynigПриятен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт