Сняг на вън вали и вее, ЮЛСКО бебе в мен живее

• 14 807
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здрасти!  Grinning

На въпроса за присъствието на таткото: Да говорили сме, на мен ми се ще да присъства Twisted Evil, той май също е навит, обаче не вярвам да стане... скъпичко. Около 200 лв е, съм чувала.  newsm78

# 181
Здравейте момичета   bouquet
Много работа днес, много нещо чак сега успях да ви изчета какво сте писали;)
За присъствието на таткото - аз лично съм против. Не заради това че няма да изглеждам добре или че не е красива гледка, а заради него. Просто не вярвам да издържи аз да викам и да се мъча, а той само да гледа и стои спокойно. Аз ще се притеснявам и аз него, а мисля е ще си имам достатъчно други притеснения в този момент  Wink. Той милия отсега не знае къде, а какво остава за този момент  Heart Eyes
Иначе цената е толкова - 200 лв.
За "Токуда" - официално са я открили вчера. ще се опитам да намеря инфо за цените и условията .
Относно фетална морфология ще си поговорим с доки на прегледа и ще видим как ще процедираме.
elpet и аз се ориентирах към "Св. София" /Тина Киркова/, но моята докторка се казва Шишенкова. Тя ми наблюдава бременността, а за раждането все още се чудя дали да си наемам лекар. Доста четох за тази болница и има много добри отзиви като цяло за екипа, а и за специалистите по отделно.  newsm78 Избора е труден  newsm78
Но дотогава има много време нали  Peace

# 182
Здравейте!Радвам се,че тоя ден свърши,малката е в банята и аз мога за малко да вляза тук.Днес излязохме на разходка без количката,за да свиква да ходи с мен.Тя по принцип отдавна не иска в количката,но аз съвсем забравих,че вече не трябва да я вдигам и докато пресичахме тя се затръшка на кръстовището,дръпнах я за ръката и тя като се разплака,та рев до нас.Поглеждам ръката я боли-извадена.Ами сега,сама,мъжът ми на работа,айде викам такси и в Пирогов,там й я наместиха,казаха,че е с чувствителни стави.Слетобеда пък бяхме на детски рожден ден на приятелката ми,там лудница 12 деца,моята влезе в детския кът и не ме и потърси,но на мен ми беше саклет.Исках спокойствие и да си легна,корема ми надут,искам да съм при мъжът ми и да се гушна в него.Незнам вие как сте,ама аз като съм бременна все него търся и много се успокоявам от присъствието му,но да е с мен на раждането-не.Има моменти ,в които трябва да се справиш сам,аз поне така мисля и като съм наясно с това ми е по лесно,отколкото да очаквам друго.Лека,момичета!  newsm46

# 183
Привет на всички и от мен!
За началната тема и за протокола: първа бременност, термин 5 юли, аз съм на 28 години.

Значи казвате, че ви стягат панталоните вече - на мен също, а като чета в календара седмица по седмица какво се случва, пише че доста по-нататък трябва да започне да се "оформя коремчето". Аз съм в 8 г.с., а вече съм се подула. Хем не ям много - нямам апетит и бездруго...

Доста неосведомена се чувствам, като ви чета какви неща коментирате, през половината време не знам за какво говорите... Надявам се да навляза в нещата де. Засега още не мога да повярвам какво ми се е случило, да свикна с мисълта и да се почувствам наистина като ... бъдеща майка.

Относно присъствието на таткото... той е най-близкият ми човек на този свят и понеже си представям раждането като тежко изпитание за мен, бих искала той да е до мен, да усещам близостта му, сред всичките чужди хора...

# 184
  • Canada
Здравейте бъдещи мамчета! Hug

Ама наистина много сте изписали, не мога да смогна да ви прочета... Simple Smile
Да се отчета и аз за протокола - на 35 год. съм - втора бременност, термина аз си го изчислих, но съм сигурна че ще е по верен, от това което ще ми дадат на прегледа.

По въпроса за присъствието на таткото - аз съм твърдо за. Той беше с мен по-време на първото ми раждане, въпреки че предварително бяхме коментирали че няма да присъства, защото го е страх от кръв, болки и т.н. Когато обаче влязох в родилна зала, настоя да остане с мен, за да ми дава кураж и сили да издържа.
Знам че получих много повече уважение и обич от него. Не си мислете, че мъжете могат да разберат по друг начин саможертвата, която една жена прави, за да даде живот. Не вярвам да е обърнал внимание, на естетическия ми вид в род. зала, но аз мога да кажа че на мен неговото присъствие много ми помогна през дългите часове на трудно раждане, които имах.

Лека вечер на всички! Hug Hug

# 185
  • София
Привет мами
elpet,аз също съм при Петра,тя ще ми води консултациите и тя ще ми прави живот и здраве секциото.Тя е единствения лекар на който съм се доверявала.Препоръчах я на една приятелка и тя е много доволна.
 Относно въпроса с присъствието на таткото,при нас няма да стане,но ако беше нормално не бих искала да е с мен,защото много се лигавя като е в близост.
От вчера се хиля постоянно,леко ме заболява корема от този смях,дано не навредя нещо на милинките ми.
Приятен бременен ден!

# 186
Добро утро мамчета , хайде ставаи те!

Аз вече съм на линия и съм се  разработила .Нещо ме приболява корема , но се надявам да отмине скоро , иначе се е надул като балон .
Как сте с гаденето ?Аз сутрин не мога да се справя с повръщането и всяка сутрин се срещам с мистър Тоалетна чиния , иначе през деня някак си се понася .

Е оплаках ви се набързо и сега ви пожелавам лек ден на всички!

# 187
Добро утро и от мен!  bouquet
Аз маи съм от щастливките на които много рядко им става лошо дано не се промени това положение.Днес не съм на работа че след малко тръгвам с детенце за Варна ,че там ходим на профилактични прегледи за очите,но незнам как ще пътувам нещо неми се отразяват много добре пътуванията.
Хайде хубав ден на всички. Hug

# 188
Добро утро и от мен,
Да не дърпам дявола за опашката, но все още се чувствам отлично. Нито един позив за повръщане или нещо подобно. Надявам се да продължавам така. Желая и на вас да се чувствате добре. Успешен бременен ден.  bouquet

# 189
  • Асеновград
Добро утро и от мен , аз също съм на работа от час и половина , ама такъв мързел ме е налегнал , хич не ми се работи.По въпроса за повръщането , аз още не съм повръщала , обаче имам голям проблем със сутрешното миене на зъби - а съм сложила четката в устата и веднага започва да ми се гади и то ужасно много , не знам как ще си мия зъбите , дано да отмине.А за присъствието на таткото на раждането аз съм твърдо за.Знам , че ще имам нужда от него и от подкрепата му , а и той го знае , сега свиква с мисълта ...

# 190
Здравейте и от мен  bouquet
Ама така ми се спи, че не мога да ви опиша  smile3507Направо ще падна пред компютъра Sad
Даже и не ми се пише Confused
Така че  лек и хубав ден на вас, а аз ще се опитам да се държа будна  Wink

# 191
  • София
Ох Там-там и всички други поспаланки, разбирам ви напълно, и аз съм така. Само дето днес съм лекинко по-бодра и незаспала от вчера, но вечер заспивам гушната в златенцто ми като пън рано-рано и никакво мърдане до сутринта.
За гаденето и зъбите- отврат, днес замалко да се срещна с тоалетната, едва устисках  #Crazy
Реших да си ги мия вечер, че не се трае. А иначе през деня му намерих засега цаката, дано си остане така- няколко солетки сутрин да не е празно стомахчето (може да пробвате и с бисквити, но да не са тежки, може обикновени) и после стомахчето се кротва малко (поне до обяд). Лек ден и от мен на всички и ако някой се събуди, да пише  Mr. Green

# 192
Добро утро и от мен  Grinning Аз да се похваля, за сега не ми се гади, не ми се повръща и се чувствам добре!  Peace Единствено корема ми бързо се подува. Най-неприятно за мен е това, че непрекъснато съм гладна и все ми се ядат разни вредни храни  Rolling Eyes
Закъснявам за работа за това казвам набързо 'до скоро'.

# 193
  • Асеновград
И на мен ми се ядат вредни неща , не съм яла "мазни баници" от години , а сега така ми се ядат , но съм се зарекла , че няма да ям такива неща , така че ще ми се наложи да устискам.

# 194
  • Sofia
Здравейте и от мен

не мога да не започна с Крис, боже мила с тази нагласа къде се криеш всяка сутрин докато влезеш във форма и се преведеш в ред, на мен това ми е последната тревога, а и ние с мъжа ми сме заедно от 11 г. така че съм сигурна че за това време вече се е убедил че не съм перфектна, за мен би било прекалено отговорно да ме смятат за такава   #Crazy 
освен това мисля че мъжа ми е наясно как се появяват бебетата, така че едва ли си ме представя как между другото докато си бъбря с доктори и акушерки раждам набързо едно бебе без даже кичур от прическата ми да се размести  Laughing 
мисълта ми е моля те не се затормозявай с тези мисли сигурна съм че мъжа ти има реална представа за нещата.

Момичета купих си нова книга за бременеенето и там има съвет който ми се стори смислен за гаденето - та значи препоръката е около 4h сутринта (практично е ако ставате да пишкате така или иначе) да хапвате нещо малко, евентуално помагало - стискам палци да започвате вече да се чувствате по-добре     bouquet

rosist  Wynche желая ви лека и безпроблемна изпълнена с радости бременност

Общи условия

Активация на акаунт