Сняг на вън вали и вее, ЮЛСКО бебе в мен живее

• 14 776
  • 280
  •   1
Отговори
# 210
Добре дошла,Миа!Аз дори още не съм била на преглед,моята лекарка ме вика направо за сърчицето.Нямам търпение!Много ми хареса лентичката ти,живот и здраве всичко да е наред на прегледа и ще ти я взаимствам,да знаеш.  smile3503

# 211
Ianamama , нямам нищо против за лентичката Simple Smile. И на мен си ми харесва Laughing. Има и други видове, аз много се колебах, но ти можеш да си харесаш дори по - хубава Grinning.

# 212
Емчето ти си по напред със седмиците от нас и затова ние сега говорим за изследвания , а при теб са минали .И нали с бебо всичко е наред що се терзаеш за едни изследвания .Иначе аз съм на преглед пак на 6 другата седмица и се надявам да видим сърчицето на бебо .
Да ви кажа какъв корем имам с първата бременност бях с такъв в 4 месец,направо се плаша .Сигурно е вярно това което момичетата споменават ,че при втора бременност корема проличава по рано.
Я пак да ви се оплача , че днес имам някакви болки ама по точно не като менструални , а някакво придърпване от време на време та се чудя дали е  нещо нормално или да се притеснявам?

# 213
  • Бургас
Здравейте сладурки   bouquet
Виждам че Мия вече е дошла в групичката, а аз за ръчичка щях да я водя  ooooh! ДОБРЕ ДОШЛА   bouquet Hug И е нормално да се притесняваш. И аз се притеснявам, сигурно и всяка друга на нашето място ще се притеснява. Но аз достигнах до един философски извод с който се успокоявам. Ще ви го споделя та и всички тук да започнат да гледат малко по-спокойно на нещата. Ако има нещо да се случи, то то ще се случи независимо дали е сега или след 1-2-3-... или 9 месеца. Моля се само да е хубаво.
Били това с разликите може да идва и от това че лекаря ти определя термина според ехографа и големината на плода. Но това пък е относително в началото на бременността защото може да си имала по-късна овулация или пък плода да не нараства както е по книгите. Но това се компенсира със всяка изминала седмица. Не го мисли много.
Бърборанке това с болките мойта лекарка ми го обясни че било пикучния мехур, защото нали матката все пак се уголемява и го притиска или нещо такова  newsm78
Пък за гаденето аз още не съм във вихъра си но от време на време ми се пригажда. Дано да е така слабичко че като знам какво е  ooooh! За сметка на това умирам за възглавница в момента  Mr. Green

# 214
  • Sofia
Здравейте на всички мами!
На новодошлите - добре дошли! Приятни 9 месеца! Не се притеснявайте много - колкото по-малко се притеснявате и тревожите, толкова по-добре и спокойно се чувства малкото човече.

Болките могат да се дължат най-вече на разширяващата се матка. Но все пак - това е каквото ми е казала на мен лекарката.

Аз нашия татко го питах дали иска да е на раждането - и той много смело каза ДА. Въпросът е дали аз искам да е вътре. неговата теза е - ще ти държа ръката да не те е страх Simple Smile. Иначе той  още от сега прави планове за бебо - как ще се гледат и т.н.

За изследванията - аз също още не съм направила - но имам направления. В момента лекувам гъбички - та съм решила следващата седмица да ходя.

Мами, аз искам да ви питам - какво мислите за запазване на стволови клетки??? ние с мъжо тези дни четохме - но се колебаем - доста парички са, но като се знае за какви неща могат да помогнат ....

Сега се старая да стоя будна - мечтая си една възглавница и одеалце и да се гушна в леглото ....
За сега това от мен.

# 215
Хайде всички сънливки във виртуалната спалня  smile3524 smile3524  Joy
Не съм била само аз, а тука опищях целия офис, че ще заспя на бюрото,а и Елпет я тормозя цял ден по въпроса.
За въпроса на Били - обяснили са ти момичета за какво иде реч. То и аз се пообърках за тия седмици, месеци и т.н.
Мия и аз те познавам от "Искам бебе" ама не се задържах много там има няма около месец Wink
BARBORANA и мен така ме придърпваше и срязваше корема доскоро. даже звънях на Доки и отговора и беше "Не се притеснявай, моето момиче. То си е нормално. Всичко вътре ти се променя, разтяга - мускули, жили и т.н
А тази седмица не ме боли нищо вече, даже и гърдите ми са се поуспокоили, а ме боляха и от поглед, както се казва  Wink

# 216
  • На края на вселената!
Добре дошла на Мама Мия и да казва бързо термин, години и поредна бременност, за да влезе в списъка на първа страница.
За стволови клетки и аз четох, но до сега още не са използвани и не се знае със сигурност дали биха помогнали, не се знае и дали ще бъдат усхешно съхранени. Поне това аз съм чела, не твърдя че е вярно. Но пък ако е вярно, тази сума ми се вижда много малка. Тук във форума доста е дискутирана тази тема - пуснете търсачката за СТВОЛОВИ КЛЕТКИ.

Аз искам друго да напомня - носете удобни обувки с добре оформен свод. Често се случва, особено на бременните качващи повече килца да им падне свода. А те се чудят защо ми е пораснал кракът и ги стискат обувките. Не е пораснал, а свода пада. Аз имах проблем след първата бременност, през която качих безумните 35кг. Беше ми паднал свода, но не бях разбрала. Резултат беше силна болка в ходилото, отоци. Лекарката ми каза да правя упражнения, да ходя с ортопедични чехли (за домашни чехли дадох 65лв) и обувки. В противен случай при евентуална втора бременност (беше преди повече от 1.5год) ще се наложи да я изкарам на легло, защото няма да мога да ходя, а по-късно операция. Това доста ме уплаши и взех да свалям килцата, да нося ортопедични чехли и обувки. Тогава нещата се оправиха, но доста се бях уплашила. Затова отсега споделям моя опит.

# 217
  • Асеновград
Благодаря ви за отговорите , не че ми стана много ясно , ама то затова не сте виновни вие newsm53 , явно вече не мога да мисля.И мен ме е налегнала една дрямка , а колегите ми в офиса са само мъже и нищо не знаят , та се чудя как да се правя на бодра smile3507

# 218
Хей поспаланки направо си проспах те деня ,не и че на мен не ми се спи  Mr. Green Mr. Green!

Аркси за стволовите клетки гледах предаването на Нова телевизия Темата на нова за директора на Майчин дом май беше и негов колега как си въртят бизнес със стволовите клетки.Родители те си мислят че те се съхраняват , а в действителност двамата лекари си ги продават на черно пазарите за луди пари поне доколкото разбрах от репортажа.Аз мисля че още не сме дозрели за такива неща , смисъл още не са толкова масови и си позволяват гавра на хората с парите и надеждите , защото всеки си мисли че е осигурил някаква сигурност на детето си по този начин.

# 219
Здравейте. Мастото ми вече не е в този форум, затова пиша тук за последно.
Знам, че никой не обича да чете дълги постинги, така че може и изобщо да не четете този. Моят термин беше на 17/07. В понеделник вечерта получих кървене - 4-5 капки и мъжът ми веднага ми закара в спешното /живеем в Торонто/. Регистрираха ме в 20 ч. Започна се едно чакане, съпругът ми се прибра вкъщи с малката ни дъщеря, защото гледката не беше за нея. В 1 ч през нощта ми взеха кръв. Кървенето не продължаваше.  Малко по малко почти всички пациенти влязоха, с предимство се обслужват тези, докарани от екипите на парамедиците от 911. Моите документи ги прехвърляха от шкаф на шкаф. Накрая останахме само аз, 1 бездомен и 2-ма луди. В 5 сутринта ме викнаха и ме вкараха в една стая. По пътя към стаята погледнах кръвните изследвания: Статус на бремеността - потвърдено отрицателен. Попитах една сестра какво означава това. След кратка справка тя ми каза, че друга сестра, която въвежда данните, е натиснала грешен бутон. От всичко това излиза, че мен са ме взели за поредната луда, която не е бременна и кърви, а твърди, че е бременна. В 6.30 ме прегледа доктор и каза, че нивото на прогестерона ми е много ниско и ще загубя бебето. Попитах го дали не може да взема медикамент, за да възстановя нивото на хормона, той каза - не. Назначиха ултразвук за 7.30, които направиха в 8.30 - коремен и вагинален. След вагиналния започнах обилно да кървя. Казаха, че плода е 7 мм, което отговаря на 5 седмица.  В 9.30 ми дадоха епикриза, че бременността не е надеждна и ме пратиха вкъщи, като не бях прегледана от гинеколог през цялото това време, само общ лекар.  Прибрах се в 11, старшно изстощена и веднага заспах. Кървенето продължи, слабо. Станах вечерта и се опитах да намеря гинекологична клиника в интернет, но безуспешно. Пратих съпругът ми да търси Дуфастон - не го дават без рецепта. Вчера, сряда, отидох при първия гинеколог, на който видях табела на улицата - върна ме, защото не съм препоръчана от личния лекар. Отидох при личната, тя ми обясни, че всичко вече е свършило и ще ми взимат кръв на 2-3 дни за да следят нивото на прогестерона - като паднел под 50, значи съм се изчистила. Взе ми кръв и снощи ми се обади, че нивото се покачва. Да, но аз кървя обилно, имам страшни болки в корема /вече поотминаха/ и гърдите ми омекнаха - няма и следа от предишното напрежение. Днес пак ще ми взима кръв, само ми продължават мъките.
Чао момичета, лека бременност и леко раждане. Моето Раче тръгна на обратно още от началото  Cry.  Радвайте се, че в Бг докторите са на ниво, защото в Канада е пълна трагедия, индианци са били и такива ще си останат!!!

# 220
  • Sofia
New Valia   Hug
много съжалявам за това, което се е случило. ти трябва да си силна сега и ще видиш че съвсем скоро ще си пак в отчетни и всичко ще е наред и дъщеричката ти са се радва на едно малко братче или сестриче.

# 221
  • Бургас
Съжалявам Валя  Hug Не знам как да те успокоя но знай че всяко зло за добро. Дано скоро пак си щастлива  Hug  bouquet

# 222
  • Sofia
Миа добре дошла, желая ти безпроблемна бременност и здраво сладко бебе

за стволовите клетки мога само да цитирам

За стволови клетки и аз четох, но до сега още не са използвани и не се знае със сигурност дали биха помогнали, не се знае и дали ще бъдат усхешно съхранени. Поне това аз съм чела, не твърдя че е вярно. Но пък ако е вярно, тази сума ми се вижда много малка. Тук във форума доста е дискутирана тази тема - пуснете търсачката за СТВОЛОВИ КЛЕТКИ.

аз със Свети Лазар НЕ ЖЕЛАЯ да имам нищо общо а и всичко по тази тема за мен е една голяма въпросителна все още

New Valia
съжалявам за всичко което е трябвало да преживееш, чета че имаш дъщеричка ако правилно съм разбрала, радвай и се, колкото и да е трудно а всичко се подрежда рано или късно, знам го от личен опит

# 223
Много съжалявам за случилото се. Кураж мила, ще видиш, че всичко ще се нареди. smile3525

# 224
  • Асеновград
Съжалявам New Valia , не знам какво да кажа , кураж и дано по-скоро да просветне пред теб.

Общи условия

Активация на акаунт