Сняг на вън вали и вее, ЮЛСКО бебе в мен живее

• 14 832
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте. Като ви чета и започвам да се чудя, та ако някой може да ми каже ще съм благодарна - аз всъщност в коя седмица се водя, след като последната ми дата е била 10.10.? На някой може да им се стори странен въпросът, но аз ще имам достъп до лекар чак януари, което ми създава изключителен дискомфорт. Радвам се, че се чувствам добре, много рядко ме си гади, косата и ноктите ми растат като луди. Притеснява ме зимата - това ще ми е първата зима в Канада, в Калгари вече е минус 25, очаквам и тук скоро да застудее, нямам никакъв имунитет към тукашните вируси. Вашите лекари какво мислят за противогрипната ваксина по време на бременност?
И един въпрос кам мамите с втора бременност - нямате ли чувството, че коремчето тръгва по-рано с второто дете? Много ми е странно... и изобщо, споделете всичко, което ви се вижда нетипично, смятам, че ще е интересно за всички, а и полезно, също така.
Лека седмица!
Вал

# 91
  • София
Ехаа Гоца чудесна новина!  Hug Честитооо! Цели 2 в 1  Mr. Green Според мен можеш само да се радваш, така бебчо ще си има другарче. Но после с гледането сигурно ще ти е лудница! Не го мисли сега, радвай се на момента! Hug Peace
New Valia За седмицата в която си пробвай този калкулатор http://www.bg-mamma.com/site/component/option,com_wrapper/Itemid,38/
Там си вкарваш първата дата на последната М и то ти изчислява всичко останало. Според мен си 6-7 г.с., тъй като моята дата беше 18.10.
За коремчето съм съгласна макар да ми е странно и на мен. За ваксината не мога да помогна, не съм се консултирала с док.

# 92
Здравейте момичета,не мога да седна на компютъра днес,но сега имам минутка
Добре дошла на Гоца,не се шашкай толкова за двете бебчета,щом природата така е решила значи е за добро,на мен ми се вижда страхотно,макар да съзнавам,че мисълта е стряскаща,а отговорността -двойна.Стискам палци  Crazy
хей dona mamche с теб се оказваме на една дата за бъдещото раждане,а и сме на една възраст с първо дете на път.Харесва ми съвпадението
аз иначе съм добре,това прокървяване мина,за сега всичко изглежда нормално и аз се моля да е така занапред  baby_neutral пия Дуфастон и не знам до кога.На някой от вас,на когото са му изписани хапчета за задържане,колко време ви казаха да ги пиете,че вече ми е неудобно да безпокоя лекаря си,а пропуснах да попитам последния път,а май трябва
хубава вечер от мен и до скоро,имам още работа,но се надявам да се прибера до към 8  #Crazy

Последна редакция: пн, 27 ное 2006, 17:08 от nimi

# 93
  • на пистата
 тези които ми предписа за задържане док каза да ги пия до 12 седмица,и при други мами така съм чувала.

# 94
благодаря ти fraUlica  за бързия отговор,ще се наложи да си купя още една опаковка,но така или иначе съм пак на преглед в петък и ще питам доки отново.мисля обаче да спра папаверина не ми понася много добре,аз така или иначе го разредих доста

# 95
  • Sofia
Здрасти на всички! Hug

Добре дошли на новите мами!

Както виждам ще имаме и мама на близнаци!

Ей ние как искахме да са две - ама едно станало Simple Smile - нищо - следващия път.

Аз се загубих тези дни, но в събота бях на изпит (взех го) и трябваше да уча.
Мен нещо ме попридърпва коремът долу, но не ме боли, а и нямам никакви други оплаквания, така че предполагам е нормално. Някоя от вас има ли подобни оплаквания?

New Valia, за грипните ваксини по време на бременност - мисля е ИЗКЛЮЧЕНО! Но все пак се консултирай с лекар.

На мен започна да ми се гади от време на време - по често от преди. А и не ми се яде нищо освен супички, плодове и зеленчуци. НО до сега все още не съм имала срещи от близък вид с тоалетната Simple Smile.

Какво става със срещата - ще я има ли и как ще се познаем???
А и да кажа - мисля е добре да се обадим предварително да си запазим маса за непушачи, че на мен само от леката миризма и започва  Sick ...

# 96
  • На края на вселената!
Гоца, здравей! Честитооо  bouquet С много здраве и лекота да си ги износиш. А пък после ще видиш колко ще е хубаво, когато са заедно. Това са ни първите близнаци в отбора и е супер. Дай повече инфо - това първа бременност ли ти е и кога ти е термина, за да те запиша най-отпред. За признаци и аз нямах допреди седмица, но отскоро и гадене и повръщане и главоболие, та чак не мога да се вдигна от леглото. Дано да ги нямаш тези признаци, че са ужасни.

Вал, наистина с втората бременност коремчето тръгва почти веднага. Освен ако не си активна спортистка, или пък си поддържаш стегната фигурата. Коремната стена е по-отпусната след първото раждане и затова от сега не ни стават вече старите дрехи. Аз например днес два пъти повръщах и почти нищо не съм яла, но корема ми е надут като след пиршество. Каквото и да хапна веднага се издувам като балон, а и задържам газове и е още по-ужасно.

# 97
  • На края на вселената!
А аз повръщах след един плодов сок и сега не смея да погледна към плодовете. А тук са ме заринали с тях. Нали плодовете са по-кисели (повечето) и образуват киселини, та засега само ги гледам.

За срещата разбира се, че ще я има! Смейте да не дойдете  Hug Хубава е идеята да запазим маса за непушачи. И на мен ми става зле от дима, а и така ще помагаме на отказващите ги  Laughing Има ли някой телефон на заведението или възможност да го уреди на място?

Да напомня и за новодошлите

Тогава предложението за срещата остава първата събота на месеца.
Сега е на 2 декември, 12.30ч в заведението "Дивака" на ул. Христо Белчев.
Все пак чакам вашето мнение, макар да ми е ясно че няма как всички да са свободни по едно и също време.
Намира се тук  Laughing
Ами аз не съм много добра в обясненията, но това е срещу едно заведение - Лагуна-  като тръгнеш от Съдебната палата, минава се по Алабин, завива се в първата успоредна на Витошка в посока НДК ( това е ул. Христо Белчев), пада се на гърба на Тера Нова горе долу:) Заведението е от месец някъде, отвън е с едни светли камъни облицовано, няма начин да не го намерите, щом аз успях от първия път....
За повече- bgmaps:)))))))))))

С това повечето мами се съгласиха, но да кажа за новодошлите. Ще се радвам, ако всички са съгласни.
Имам и друго предложение за срещата, но не знам дали ще ви хареса. Да съберем по между си кой колкото може да даде парички и да ги дадем на Движението на българските майки за "Да спестим едно кафе, да е сухо едно дупе". Става въпрос да съберем парички за памперси за деца от домовете. Може и за други цели да бъдат - както ние си решим.

# 98
Здравейте и от мен и честита ви нова седмичка.  bouquet
Добре дошли на новите мами .Гоца много хубаво звучи две в едно особено ако са ти първи отпусни се и се наслаждаваи на радоста от бременоста а за грижите после ще му се намери разрешение сигурна съм. Peace
На мен вече не ми става лошо но панталоните ме стягат макар че аз съм по закръглена и не си личи да ми е пораснал корема.

# 99
  • Бургас
 Hug Здравейте на познатите ми бъдещи мами и от мен, а на тези които все още не познавам - приятно ми е да се запознаем.   bouquet
Аз най-накрая се осмелих да пиша, пък то днес за капак форума спече.
Та за протокола: Мама ШУШОНЧЕ ще си има малко бебе Шушонче според термина на 26.07.07 г. Та бебе Шушонче ще си има батко Шушонче.  Joy Joy Joy Надявам се ме разбрахте  newsm78
Надявам се също да нямам проблеми с бременноста си и да остана с всички вас до края на термините ни. Казвам надявам се защото имах леко зацапване около датата на М. и сега пия Дуфастон, а с баткото възникнаха спешни проблеми и се наложи секцио. Та дано този път имам лека и безаварийна. Пожелавам го и на вас също.   bouquet Hug Peace

# 100
Дуфастона или утрогестана се пият до 12 седмица принципно, а по лекарско предписание и по-нататък може.
До третия месец целта е да се подпомага жълтото тяло в производството на прогестерон, който пък влияе на правилното функциониране на матката.

# 101
  • София
Ето една юлска мама 2006 LaughingКак сте момичета?Като гледам на някои от вас доста им се гади Sick,стиснете зъби и издръжте първите 3 месеца,не че после ви даван гаранция,че няма да повръщате,защото аз повръщах до 9тия месец,включително и в предродилно #CrazyНо всичко е в много по-лека форма Peaceсетих се да ви кажа да се разхождте много,наистина ходенето пеш помага много за по-леко раждане,освен това още сега се ориентирайте към някоя болница и не позволявайте да ви правят вагинален преглед,освен,ако нямате пълно доверие в гинеколога.Тези неща ви ги казвам и от личен опит,а и заради историите на които се наслушах и нагледах Shocked.Тези дни установихме,че темите,с които ние започнахме миналата година по това време вече ги няма и ни стана доста тъжно.Радвайте се на останалите месеци,защото аз сега изпитвам носталгия и ме е яд,че вместо да си се наслаждавам и да се радвам на момента се занимавах с милион други неща Crossing ArmsХайде,пък ако имате въпроси,ще се радвам да помагам Heart Eyes Hug

# 102
  • София
Хайде здравейте и от мен след два дни липса.  Grinning

Аркси, и мен ме придърпва корема - аз по това познах, че съм бременна - започна още няколко дни след овулацията, а преди това не ми се беше случвало. И сега продължава, даже от време на време ме заболява. Докторът каза, че матката расте и затова.

Като чета тук за гаденето и ме хваща шубето  Mr. Green
Аз още нямам такъв проблем, но апетитът ми намалява с всеки изминал ден и някакъв метален вкус ми се мотае в устата... Всичко ми се струва гадно...  Tired

Гоца, бонус, а?! Crazy Laughing Страхотна е новината, защо си се стреснала?  Laughing Ми така де, вместо да се мъчиш с второ раждане...  Mr. Green Sunglasses Майтапя се, де!

П.С. Там-там, къде си? Да не ви изядоха родителските тела?  newsm78 Mr. Green

# 103
  • Sofia
Здравейте

не мога да не започна с Гоца       Hug      Mr. Green      много е хубаво колкото и да е плашещо на моменти, то човек се плаши и при единична бройка    Naughty   нормални са страховете, НО е най-вече страхотно радостно, просто прекрасно(както казва синът ми в момента това му е любим коментар).Не знам дали на теб ще ти прозвучи логично, но според мен докато са две и мама с две ръце и две гърди   Joy   на разположение може да се справи и сама е ок, даже е чудесно, трудно става от три нагоре, че тогава ако няма някой да помага е физически невъзможно (дано и на останалите да звучи приемливо че това ако само аз го разбирам е тревожно)спирам преди да се оплета тотално в обясненията си.    Embarassed  

BARBORANA аз ходя при Мазнейкова, засега само един преглед но съм доволна и ми обърна достатъчно внимание(това са най-честите критики към нея, че претупва)от половин дума ме разбра преди даже да съм обяснила какво точно искам да питам и ми обясни за въпросните изследвания а на мен са ми важни защото така са направени навреме, обикновено при нас повечето лекари се сещат около 20г.с. а трябва ли да чакаш толкова дълго за да се увериш че с детето ти всичко е наред(доколкото медицината днес го позволява)
ето статия от която ще разбереш за какво става дума, без аз да се правя че мога да го обясня
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/744/53/

На останалите за които денят не е бил особено приятен желая от утре внезапна промяна и никакви "неразположения" повече.
За срещата - преди някой да запази маса - знаем ли приблизително колко ще се съберем?

# 104
  • София
За срещата - пишете ме.
Не е ли добре да се пусне отделна тема за "записване"?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт