Обсъждане на имотни обяви-28

• 49 621
  • 666
  •   1
Отговори
# 150
Апартамента е супер като размери и разположение, абсолютно никакви забележки. Ако е 500к €, това прави 2700 €кв/м, в района има ли вече направени и продадени на сходна цена?

# 151
Ако е за отдаване под наем, вторият (и по-голям) в строеж е в затворен комплекс, което значи допълнителни разходи за поддръжка. 2-стаен е за сам или двойка без деца. Пишат из темите, че има и такова търсене, в по-луксозния сегмент на 2-стайните, включително и в затворени комплекси. Но масовото търсене е в ниския или в средния ценови клас. Втори етаж (над магазини или офиси) не е идеален вариант, но е приемлив. Хубаво е да се види какво има пред самото жилище (улици, други сгради и т.н.).
По-малкият, готовият, е в средния ценови клас. Ремонтиран, хубаво е да се освежи - пребоядисване малко, в нещо по-светло като цвят, специално холът. 5 ет. последен, проверка за течове, както и дали е апартамент, а не ателие по документи.
Реален оглед и на двете локации, само по обява е невъзможно да се прецени как е наоколо положението.

Благодаря много! Реален оглед ще има задължително. Иначе като цяло идеята ни е да се ползва от студент няколко години и после да решаваме пак какво ще го правим, дали замяна, продажба или под наем, затова търсим що годе атрактивен имот. Замислихме се за старо строителство, но ни казаха, че не се търси много и няма шанс да задържи цена, дали е вярно, не знам. За  затворените комплекси също не знам доколко са плюс или минус при продажба в София, защото чувам много разнопосочни мнения. За таксите в тях, ясно че са си перо.

# 152
За инвестиция не бих взела в комплекс. Да се наложи по някаква причина да го задържиш празен няколко месеца и веднага почва да ти е на загуба. Зависи и какви са таксите за поддръжка де.

# 153
Апартамента е супер като размери и разположение, абсолютно никакви забележки. Ако е 500к €, това прави 2700 €кв/м, в района има ли вече направени и продадени на сходна цена?
Имота е в хубав микрорайон на Лозенец. Този квартал е доста обширен и има както много хубави михролокации така и не чак толкова хубави. Към днешна дата в тази микролакация не се продава имот в нова сграда, така че ми е трудно да преценя как е цената. На първо четене ми се вижда добра. Има вариант при плащане 80/10/10 да стане още по-добра. От 2700 спада на 2500 е/м2. Харесва ми, че сградата е много малка и ще бъде много луксозна.  За мен освен това е важно, че ще бъде с хубаво дворче и прилично отстояние от съседите.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 20:14 от Мъфин

# 154
  • София
За този макар и голям апартамент над 20 м2 за коридори и килери много ми се виждат.

# 155
За този макар и голям апартамент над 20 м2 за коридори и килери много ми се виждат.
Ако не искаш килери и коридори с едно движение може да превърнеш коридора в малък, а спалнята в много голяма.

# 156
Имота е в хубав микрорайон на Лозенец. Този квартал е доста обширен и има както много хубави михролокации така и не чак толкова хубави. Към днешна дата в тази микролакация не се продава имот в нова сграда, така че е ми е трудно да преценя как е цената. На първо четене ми се вижда добра. Има вариант при плащане 80/10/10 да стане още по-добра. От 2700 спада на 2500 е/м2. Харесва ми, че сградата е много малка и ще бъде много луксозна.  За мен освен това е важно, че ще бъде с хубаво дворче и прилично отстояние от съседите.

Разкошни имоти са! Очевидно локацията също. Аз бих се полакомила и за двата😉. Големият може да се раздели на две, като единият ще има недостатъците на преходни помещения и липса на тераса, а другият ще е идеален. Малкият също може да се раздели, но според мен не си струва, защото и двата новополучили се ще бъдат доста осакатени. Така си е идеален.

# 157
  • София
Скрит текст:
Ако не искаш килери и коридори с едно движение може да превърнеш коридора в малък, а спалнята в много голяма.
Да, така е по- добре. Сега ако избиеш и още една тераска нанякъде, ще стане идеален.

# 158
Скрит текст:
Да, така е по- добре. Сега ако избиеш и още една тераска нанякъде, ще стане идеален.
Южна тераса с размер 15 м2 ти е малко ли?

# 159
  • София
Южна тераса лятото не е толкова готино. Всички спални на запад - също.
Ама важното е на теб да ти харесва.

# 160
Южна тераса лятото не е толкова готино. Всички спални на запад - също.
Ама важното е на теб да ти харесва.
Супер готино е. Живея в Южна къща и е уникално.

# 161
За мен са си идеални килерите, едно от най-важните неща за мен в един апартамент е storage space-a, освен ако не си минималист.

# 162
Моят балкон (т.е. вътрешна тераса, не надстърчаща), южен, е дълбок 2 м. По цялата ширина на помещението, т.е. 3,50 м. От края на април вече не пече директно, само едни 20-ина см. покрай парапета, защото слънцето е вече високо. През зимата слънцето огрява (когато го има) целия балкон (2 м.) и 6-7 м. навътре в помещението. Чудесно е.

За жилищата на Мъфин-а - като купуваш за инвестиция, трябвало да изключиш емоцията, само разум и сметки. Т.е. не да смяташ на теб харесва ли ти и как би живял в него, какво би направил в него, а само колко можеш да спечелиш - дали от наем, дали от препродажба.

То същото и за другите два - двустайните в МанЛи и Кръстова вада. Ако е да се ползва лично, тогава са едни мислите, ако е за под наем - чиста сметка трябва. Търсят се жилища в затворени комплекси, но нямам представа кое търсене е по-голямо - на 2-стайни или на 3-4 стайни, семейни жилища.

# 163
  • Германия
Големия апартамент на Мъфин не е лош, възможно решение в спалнята би било мокрото помещение да се усвои към спалнята, но стената зад леглото да остане и там да се обособи гардероба, а в дрешника до банята да се сложат пералня и сушилня.

# 164
Какви хубави размери! Отдавна не бях виждала такива добри чертежи. Чак ми стана интересно къде е това 😀 не търся в района, но все пак 😆 много е важно за мен (за лично ползване) да има хубави гледки (т.е. винаги търся високи етажи). Ако е за инвестиция - съветвам купувача да прочете мнението на moonriver - да не гледа какво му харесва на него/нея, а какво ще е оптимално на пазара, какво търсят наемателите, в кой ценови сегмент ще е жилището, и т.н.

Жилището в Кръстова вада е в строеж. Онзиден бях в района. Напреднали са доста. Комплексът не е лош, дали ще го завършат като на картинките - кой знае. Амая е малко по-надолу по улицата и е чудесен. Това конкретно се намира на ул. Борис Руменов 3, на 20м от Черни връх, на 200м от мол Парадайс и метростанция Витоша. За мен локацията е топ. Улицата обаче е майка плаче. Много натоварена, разбита, мръсна, в района няма къде игла да се хвърли - ако няма паркомясто или гараж и живеещият е с кола - не ми се мисли. Втория етаж ще има абсолютно 0 гледка - отвсякъде е застроено във всички посоки. Освен, ако не гледа към вътрешния двор. Прахоляка и невъзможността да се ползва терасата, колкото и да е малка, е сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт