Обсъждане на имотни обяви-28

• 50 107
  • 666
  •   1
Отговори
# 465
80 квадрата с терасите, предполагам. Аз не разбрах къде е втората "стая".
Дори да се сменят местата на дивана и спалнята (като "холът" остава без гледка), пак си остава следната ситуация - сутринта пускаш кафе-машината за кафе и будиш всички, които още спят. Ако не с шума от кафе-машината, то, примерно, с цвърченето и миризмата на хемендегз. Laughing

# 466
Здравейте, може ли мнение за този апартамент? Според вас как е като цена имайки предвид че част от него е под тераса на последен етаж.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16543332779434 … k=8adrx0&f1=1

# 467
Toва е някъде в горната част на Витоша, под Околовръстното. Ако сте с коли, нямате малки деца и ви устройва локацията - цената не е зле въобще. Обаче внимателно гледайте инфраструктира и съседни празни парцели (от където идват "гледките"), щото вдругиден багера ще дойде да копае за нова сграда с "гледки" и така...

# 468
Toва е някъде в горната част на Витоша, под Околовръстното. Ако сте с коли, нямате малки деца и ви устройва локацията - цената не е зле въобще. Обаче внимателно гледайте инфраструктира и съседни празни парцели (от където идват "гледките"), щото вдругиден багера ще дойде да копае за нова сграда с "гледки" и така...

Проблем с гледката няма да има понеже вече има построена сграда точно до нея така или иначе. Притеснението ми е от течове най-вече и високи сметки за отопление/охлаждане. Не мога да преценя строителството колко е качествено за това и исках различни мнения.

# 469
Teчове са възможни. Няма как да знаете дали ще има или няма да има, с течение на времето и армортизацията на сградата няма как да се знае какво ще стане. За момента сега може да викнете човек с термокамера да огледа и да направи снимки. За в бъдеще - няма как да знае никой какво ще стане. Но си е потенциален проблем. Не че не може да ви наводни и съсед в средата на жилището не над тераса... просто понякога човек рискува и това е.
Относно качеството на строителство - кой е строителят? Има ли други сгради, в какво състояние са? Има ли човек там, който е купил и следил на различните етапи какво се прави, да ви даде информация? Така като е измазано и готово всичко - няма как човек да прецени реално.

# 470
Знаете ли точното местоположение на сградата? Ако да - отидете в Гугъл мапс, обикновено има history на локацията и може да се види как е изглеждало преди мястото, съответно може да е засечена сградата в строеж и да се види как се е строяло.

# 471
Знаете ли точното местоположение на сградата? Ако да - отидете в Гугъл мапс, обикновено има history на локацията и може да се види как е изглеждало преди мястото, съответно може да е засечена сградата в строеж и да се види как се е строяло.

Има снимки на сградата във фейсбук как се е строяла но понеже не разбирам нищо от строителство не ми помагат особено. Ето ги и снимките:
https://www.facebook.com/pages/category/Real-Estate/Vista-Sofia-745368849173300/

# 472
Не ви ли притеснява колко огромна е сградата. Панелките бледнеят пред тва чудо.

# 473
Ми аз не разбирам много от строителство, пък и няма много снимки на зидарията например, но пък това, което има на мен лично не ми изглежда зле.

# 474

Проблем с гледката няма да има понеже вече има построена сграда точно до нея така или иначе. Притеснението ми е от течове най-вече и високи сметки за отопление/охлаждане. Не мога да преценя строителството колко е качествено за това и исках различни мнения.
Теоретично теч в бъдеще е възможно да се появи. Не е приятно, но е отстраним проблем. Тази сграда е хубава. Сложили са еталбонд и големи прозорци. Като цяло това оскъпява строителството и е много добра отправна точка за мисленето на инвеститора и доста вдига вероятността за качествена сграда. Последните етажи са супер. В случая има нескриваема южна гледка към Витоша и гарантирано целодневно слънце. Зима, пролет и есен сметките за отопление ще са много ниски, а летните сметки малко по-високи, но средногодишно  ще ви е доста по-евтино спрямо засенчен апартамент.  Аз лично бих се възползвал от съвета за термокамера и бих купил жилище на висок етаж в такава сграда.

# 475
Ако са с различни входове, какво значение има колко е голяма сградата?

# 476

Теоретично теч в бъдеще е възможно да се появи. Не е приятно, но е отстраним проблем. ...Аз лично бих се възползвал от съвета за термокамера и бих купил жилище на висок етаж в такава сграда.

Проблемът е отстраним, но за собствена сметка и при желание за съдействие от собственика на горния етаж. Ако този собственик не желае да си разваля кефа и да пуска майстори да му цапат и да му се мотаят през апартамента, проблемът става по-трудно отстраним. Термокамера ще даде данни за теч в настоящия момент, не в бъдеще.

Частта от тавана, върху която има открита тераса, аз лично бих я направила с допълнителна изолация с вата, прикрита с някакъв окачен таван, така и така са много модерни последните години. Това ще подобри термоизолацията, не хидроизолацията.

# 477
  • при него
За Еталбонд-а само да попитам, че потребителка се оплакваше в друга тема... не могат да се слагат климатици, защото не може да се пробива еталбонд-а?

# 478
Зад еталбонда е "кухо" понякога. Т.е. има стена (тухла/бетон), изолация, разстояние и еталбонд. Монтиран на нещо като "скара", едни профили като за гипскартон (като идея). Поне аз такива съм виждала. Може и да има и други варианти, не претендирам, че съм права.
Еталбондът е тънък лист алуминий с покритие, не би трябвало да има проблем да се пробие. Но естетически ще се прецака визията също така.

# 479
За Еталбонд-а само да попитам, че потребителка се оплакваше в друга тема... не могат да се слагат климатици, защото не може да се пробива еталбонд-а?
Както каза мандаринка може да се пробива, но реално не трябва. Освен естетическо нарушаване на фасадата от дупките може да влиза вода и с времето да разрушава изолацията. Ако под еталбонда е каменна вата няма проблем, но ако е някакъв тип стиропор от мокренето с годините се прецаквал. Между другото би трябвало във всички нови сгради да има прекарани изходи и определено място за климатици.

Общи условия

Активация на акаунт