Обсъждане на имотни обяви-28

• 50 106
  • 666
  •   1
Отговори
# 480
Проблемът е отстраним, но за собствена сметка и при желание за съдействие от собственика на горния етаж. Ако този собственик не желае да си разваля кефа и да пуска майстори да му цапат и да му се мотаят през апартамента, проблемът става по-трудно отстраним. Термокамера ще даде данни за теч в настоящия момент, не в бъдеще.

Много бързо ще му разваля кефа като го поканя по съдебен път да ми плати разходите за ремонтите.

# 481
Проблемът е отстраним, но за собствена сметка и при желание за съдействие от собственика на горния етаж. Ако този собственик не желае да си разваля кефа и да пуска майстори да му цапат и да му се мотаят през апартамента, проблемът става по-трудно отстраним. Термокамера ще даде данни за теч в настоящия момент, не в бъдеще.

Много бързо ще му разваля кефа като го поканя по съдебен път да ми плати разходите за ремонтите.

За да ти плати разходите за ремонта трябва да е имало ремонт, а за да има ремонт той трябва да пусне майстори Wink Това е лошото на теча, че отдолу нищо не можеш да направиш, трябва да се отиде на неговата тераса, да му се разбият плочките и после да се прави изолация.

# 482
Здравейте, може ли мнение за този апартамент? Според вас как е като цена имайки предвид че част от него е под тераса на последен етаж.https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16543332779434 … k=8adrx0&f1=1
Е освен че трябва да си оптимист по отношение течове и загуба на топлина зимата през тоя тънък терасо-таван, трябва да си оптимист и по отношение естетиката на вътрешното пространство. На мен тия стаи са ми като вагон, тесни и дълги, не е моето, ама си го вижте на място, на вас може и да хареса. Най-хубавото е, че Витоша ти е на пеша разстояние, ако обичате туризма.

# 483
Пеша разстояние ако измислиш как да пресечеш околовръстното пеша. И после полето под Драгалевци, а след това и самото Драгалевци...
И на мен стаите ми изглеждат като вагони. Цената на квадрат изглежда добре за завършена сграда към днешен ден, ама ми се струва, че светлата площ ще е наполовина, ако не и по-малко. С тия тесни стаи не виждам как ще докарат повече от 50-60 квадрата светла площ за стаите. Като гледам много отива в коридора и терасата/терасите, отделно ще има поне 25-30 квадрата общи части в обявеното. Та сметката става друга.

# 484

По съдебен ред може да го принудиш да ти осигури достъп в удобно и за двамата време, като след това ти трябва да платиш евентуални щети по имота му, нанесени по време на ремонта.

# 485
Докато тече съдебният ред, на теб ще продължава да ти тече. А и дори след влязло в сила решение в твоя полза, уговарянето на "удобно и за двамата време" може много да се разтегли във времето. И да продължава да ти тече.

# 486
Знаете ли точното местоположение на сградата? Ако да - отидете в Гугъл мапс, обикновено има history на локацията и може да се види как е изглеждало преди мястото, съответно може да е засечена сградата в строеж и да се види как се е строяло.

Има снимки на сградата във фейсбук как се е строяла но понеже не разбирам нищо от строителство не ми помагат особено. Ето ги и снимките:
https://www.facebook.com/pages/category/Real-Estate/Vista-Sofia-745368849173300/

Отговорих и в темата, която сте пуснали. Апартамент под тераса южно изложение означава непоносима горещина през лятото.

# 487
Знаете ли точното местоположение на сградата? Ако да - отидете в Гугъл мапс, обикновено има history на локацията и може да се види как е изглеждало преди мястото, съответно може да е засечена сградата в строеж и да се види как се е строяло.

Има снимки на сградата във фейсбук как се е строяла но понеже не разбирам нищо от строителство не ми помагат особено. Ето ги и снимките:
https://www.facebook.com/pages/category/Real-Estate/Vista-Sofia-745368849173300/

Отговорих и в темата, която сте пуснали. Апартамент под тераса южно изложение означава непоносима горещина през лятото.
Горещината през лятото лесно се контрира с климатик. Вярно е, че това води до по-високи летни сметки, които обаче тотално се компенсират с ниските сметки през останалата част на годината. Особено през зимата. Страхотно е през зимата жилището да е светло и топло. Освен, че създава настроение се отразява много добре и на джоба ни.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 15:25 от Мъфин

# 488
С допълнителна термоизолация на тавана под покривната тераса е най-добре, решава въпроса със студа през зимата (вероятност от конденз по тази част на тавана) и жегата през лятото. Иначе, ако няма дълбок балкон пред прозорците, през лятото без климатик няма да мине. Това независимо дали е под покривна тераса или не е.

# 489
Като обитавали 2-3 години северна квартира мога да кажа, че съм 100% за южно, вместо северна усойна дупка. Лятото е поносимо, че е хладно, но като цяло е тъмно и неприятно.

# 490
За лятото можеш да си сложиш външни щори или дебели пердета и помага много. Ама за зимата второ слънце не можеш да си направиш.

# 491
Нали трябва да има наематели. Иначе от къде? След 10-20г ще се молят за български селянин да им е наемател. Говори се че африканската популяция избухва и ще тръгне в пъти повече към Европа. До 50г негрите ще са повече от белите.

# 492
Нали трябва да има наематели. Иначе от къде? След 10-20г ще се молят за български селянин да им е наемател. Говори се че африканската популяция избухва и ще тръгне в пъти повече към Европа. До 50г негрите ще са повече от белите.
Има и достатъчно софиянци, които търсят квартири хахахаах.
На мен ми харесва блока, погледнете също и в Карпузица и в Павлово, има добри предложения.

# 493
За Еталбонд-а само да попитам, че потребителка се оплакваше в друга тема... не могат да се слагат климатици, защото не може да се пробива еталбонд-а?
Наистина ли има такива  заблудени душици?
Значи даваш половин милион за 3 кутийки НС и накрая ревеш, че няма как да боднеш климатика на фасадата.
Сгради с такова покритие винаги имат и места за климатици, обичайно на балкона или скрити дори на външната фасада.  Но пък в дълбоката провинция така не се прави. Боже, от къде изпълзя толкова просто народонаселение в 21 век? Че и се позиционира в София...
Грозен и невъзпитан коментар.

# 494
Нека не се заблуждаваме - дори и скъпи строители се стараят да минимизират разходите. Предвидените места за климатици по балконите често на практика обезсмислят самия балкон, т.е. той може да се ползва само, за да сложиш на него климатици, с външните тела не остава място за масичка/2 стола дори. И дори предвиденото на балконите място за климатиците не винаги е добро от техническа гледна точка за правилното функциониране на климатиците. На практика се отбива номерът и се гони красота, не функционалност. Давам пример: мястото за климатиците е на далечната страна на балкона, който е с т.нар. френски прозорци. Откъде точно трябва да минават тръбите на климатиците (до външните тела)? Под тавана или под перваза на френския прозорец. А основно правило при монтаж на климатиците е тръбният път да е с лек наклон от вътрешното към външното тяло, за да не се задържа конденз в тръбите (да изтича по тръбите по законите на физиката - от по-високото към по-ниското).

Общи условия

Активация на акаунт