Обсъждане на имотни обяви-28

• 50 098
  • 666
  •   1
Отговори
# 495
Aisha, докладвах коментара ти и се надявам да бъде изтрит. Лично аз изпитвам истинско отвращение да общувам с хора като теб.

# 496
Мен изключително ме дразни климатик в терасата. Нашата сграда е с еталбонд и строителят не е предвидил място за климатици по фасадата на сградата и ще трябва да сложим външното тяло в терасата. Освен, че заема място, пуснатият климатик лятото прави терасата още по-топла и неизползваема дори и за една цигара. Артекс например имат специални места за климатиците, които са скрити и по никакъв начин не загрозяват сградата. И мен ме дразнят накацалите климатици на най-различни места по по-старите блокове, но пък реално хората нямат голям избор. В новото строителство това може да се избегне и да се заложи в проекта на сградата, но не всички го правят и не стига, че терасите са малки, ами защо да не сложим и един сандък.

# 497

Така е решено в Черковна Резиденс: отделени са специални места във вътрешната част. По този начин е унифицирано за всички и външната фасада не е загрозена с климатичните тела.

# 498
Да, за новите сгради е задължително да има определени места за климатици и не може да се бодат по фасадата както ти падне.
Но наистина някои строители минават с номера с климатик на терасата, което е гадно. Дано сега като въведоха изисквания за достъпност с инвалидни колички да спрат да го правят това. Ама ако е подкупена комисията наредбите нямат значение.

# 499
Снимката на Черковна резидънс е добре, но пак стои въпросът - ако климатикът не е на стената, граничеща с балкона за външните тела, как минават с наклон тръбите примерно от второто, по-отдалеченото помещение - през френските прозорци по диагонал?
Повечето имаме климатици, вижте къде излиза тръбата от вътрешното тяло - отстрани в долния край, на височина примерно около 2,10 м. Оттам с лек наклон трябва да стига до долния ръб на външното тяло, за да не става в тръбите локвичка от конденза, която мухлясва и няма как да се изпомпа.

# 500
Привет, какво мислите за този имот https://www.homes.bg/offer/apartament-za-prodazhba/mnogostaen-16 … -lagera/as1427204
Отоплението реално е на тавана - нещо като подово, но отгоре (не бях чувала преди за такова)

# 501
Привет, какво мислите за този имот https://www.homes.bg/offer/apartament-za-prodazhba/mnogostaen-16 … -lagera/as1427204
Отоплението реално е на тавана - нещо като подово, но отгоре (не бях чувала преди за такова)

Прекалено много са парите за тези криви помещения.

# 502
Ако гледаме цената на квадратен метър (1400 евро), реално не е висока

# 503
Това отопление ми е проблемно, на мен. Снижили са таваните, може би има топлоизолация също. Може би е от снимката, но в едната баня ми се вижда да има скосяване на тавана. Бих казала, че е за тотален ремонт. Изглежда ми тъмничко, но може да е заради деня, в който са правени снимките (примерно да е бил мрачен зимен ден). Дограмите масивно дърво ли са?

# 504
На тавана може да е отоплението на съседа отгоре, не вашето. Топлия въздух се издига нагоре и това би било безумно неефективна система. На тавана може да се слага охлаждане, в допълнение към подово отопление.
В обявата не виждам да е описана такава изцепка? Сигурна ли сте че е така?

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 23:24 от bboiko

# 505
Ако гледаме цената на квадратен метър (1400 евро), реално не е висока
Не знам реално ли е не висока цената с този балон,който като за последно си пробва късмета.Предвид цялостният вид на това криво жилище,няма как да е по-висока.

# 506
Не е толкова криво колкото изглежда, просто е снимано с широкоъгълен обектив за да изглежда по-просторно. И снимките са направени да изглеждат по-светли от колкото е в действителност, вижда се как в половината стаи са пуснати лампите, въпреки че и през прозореца свети и с експозицията са си поиграли, снимали са максимално завряни в ъгъла и т.н.
Стандартни брокерски практики.

# 507
Какво мислите за Рейна? На мен лично ми хареса там един апартамент обаче ме спря факта че няма налични гаражи/паркоместа. Пък ако си без кола най-близката спирка е на километър като пътя за там няма и тротоари.

# 508
А какво е Рейна? И трябва ли всички да знаят за него/нея?

# 509
А какво е Рейна? И трябва ли всички да знаят за него/нея?
https://www.mdbuild.bg/ ето им го сайта. Става въпрос за сградите с акт 16.

Общи условия

Активация на акаунт