Обсъждане на имотни обяви-28

• 49 654
  • 666
  •   1
Отговори
# 180
Не искат - приятели са и собственичката държала да останат за година с нов договор..

# 181
  • София
Сключете  срочен договор с наемателите и получавайте наема за периода.
Нищо му няма на местенето с бебе. Постепенно ще събирате багажите като знаеш кога е срока.

# 182
Докторски Паметник, ул. Кракра 4500€/квадрата

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16546769773786 … 9Qn6TxVJ84RC62O4c

# 183
  • София
Нормална и логична ми се струва цената - аристократична София, най-хубавата ѝ част.
Винаги ме притеснява възрастта на тези кооперации, как е строено, по какви стандарти и какво и в какво състояние има под новата мазилка, та ако ще на-скъпата да е. Стерилно ми е вътре, но това е субективно.

# 184
  • София
Според стр. специалисти - при тези кооперации трябва задължително да се смени ВиК и ел. инсталацията. Тухлите били стабилни. Но пък зависи по другите етажи какво и как са къртили. Скоро си говорихме точно за тези райони.
Обзавеждането и на мене не ми хареса, но дворчето от снимката ме радва.

# 185
  • София
Според стр. специалисти - при тези кооперации трябва задължително да се смени ВиК и ел. инсталацията. Тухлите били стабилни.

Не знам кои са тези строителни специалисти, но тухлите и да ги няма до една, сграда няма да падне. Те оформят неносещи стени, същият ефект ще постигнеш и с гипсокартон, параван или завеса. Бетонът и арматурата са стабилността.

# 186
  • София
Аз малко непрофесионално ги  пиша тухли - според стр. техници с много стаж арматурата и бетона били добре. Но пък нямат противоземетръсни шайби, после са ги въвели.
Може и да не съм права - просто си говорихме за годините строежи. Сигурно който тръгне да дава толкова пари ще си провери сградата.

# 187
Ако търся имот за лично ползване, в никакъв случай няма да се съглася продавачът да ми извива ръцете за година напред, когато жилището реално не е негово и аз би трябвало да разполагам с него както си желая. Ако не е свръх-жилището, невиждано, нечувано, невероятно, единствено по рода си или не знам какво, бих му теглила чертата и продължавам да си търся.
Ако търся с инвестиционна цел - да, още по-добре, настоящи наематели, ако и наемът е ОК - супер. Но иначе абсолютно не.

Мъфин, сградата е малко навътре от тротоара, но в никакъв случай аз това на етаж 2 не бих го нарекла простор. Дърветата на запад.. в тази конфигурация с оградата и ауспусите на колите на паркингчето там - благодаря. Комплексът е готин, ако го завършат като на картинките ще е готин, а и заради локацията, лесно ще се дава под наем. Но за лично ползване аз лично там на втори етаж не бих живяла.

# 188
Нормална и логична ми се струва цената - аристократична София, най-хубавата ѝ част.
Винаги ме притеснява възрастта на тези кооперации, как е строено, по какви стандарти и какво и в какво състояние има под новата мазилка, та ако ще на-скъпата да е. Стерилно ми е вътре, но това е субективно.

Хубаво ама този който има 300К ще се бута ли да живее на 54 квадрата!? Може би ако е сингъл до 30 години? Ама колко са тези 30 годишни с 300К евро, дори и да ги има дали ще дадат 300К за 54 квадрата, като за 300К имаш много други нелоши алтернативи? Ако го купиш за инвестиция, няма да го избиеш никога. Не знам какъв би бил профила на купувача. Гледки сигурно няма никакви освен към вътрешни дворове и съседи. Мястото е топ, но до там. Ще видим още колко време ще виси обявата.

# 189
Богат чичка търси любовна квартира.

# 190
Богат чичка търси любовна квартира.

Да става, парламента и без това е на 5 минути пеша. Става за уговорки в между заседанията. Simple Smile
Лошото е, че трябва да се декларира....

# 191
Здравейте, от около месец се опитвам да си купя скромен имот с кеш. Засега имам направен един оглед, но апартаментът, а най-вече сградата не ми хареса -- много лошо поддържани общи пространства с лоша миризма. Та сега ще ходя на друг оглед. На първия оглед бях с опитен човек, който изтъргува да ми смъкнат от цената някаква сума, а сега ще ходя сама. Според вас, как да попитам дали биха ми смъкнали от цената? Идеята ми е обявената цена да е тази с комисионната, а не да плащам обявената цена + комисионната. Тоест да ми смъкнат от цената комисионната+ДДС, това, че и малко отгоре, ми беше изтъргувано за предния апартамент, който не харесах. Това обичайно ли е да се иска?Трябва ли да давам аргументи, когато искам да ми смъкнат от цената?

Според мен, в идеален център и топ квартал винаги има смисъл, ако е инвестиционно.

# 192
На мен, като продавач, особено лошо впечатление ми правеха купувачи, които оглеждат и като първи въпрос "Колко ще свалите/ще свалите ли от цената?".
Първо трябва да проявиш интерес към жилището, т.е. да искаш да го купиш, преговорите за цената са за след това. Ако не ти харесва жилището, кооперацията, локацията и т.н., за чий се пробваш да преговаряш за цената? Ей така за  спорта ли? Ама моля ви се, това не е битпазар!

Ако имате интерес към жилището, поискайте втора среща и отидете на нея с опитния преговарящ, да се пазарите. Принципно може да ви се иска да свалите с размера на комисионната, ама и продавачът плаща комисионна. Ако се договорите - всичко е точно.

# 193
Подкрепям последното мнение. Като ходих да купувам имот последния път продавачът по телефона се опита да ме подпита дали цената ме урежда. Казах му, че може да говорим за цената едва след като съм го видяла на живо и след проверка на документите.
Цената не е единственият определящ фактор за покупка на даден имот, имайте го това предвид и наистина прави изключително негативно впечатление, ако се постави на въпрос преди всичко останало.

# 194
Подкрепям последното мнение. Като ходих да купувам имот последния път продавачът по телефона се опита да ме подпита дали цената ме урежда. Казах му, че може да говорим за цената едва след като съм го видяла на живо и след проверка на документите.
Цената не е единственият определящ фактор за покупка на даден имот, имайте го това предвид и наистина прави изключително негативно впечатление, ако се постави на въпрос преди всичко останало.
Вероятно е питал за цената за да не си губи времето. Ако му дойде клиент, който харесва имота, но не го устройва цената, а продавача не желае да смъква излиза, че времето на продавача е загубено.

Общи условия

Активация на акаунт