Обсъждане на имотни обяви-28

• 49 660
  • 666
  •   1
Отговори
# 210
Да, аз гледам много неща, за съжаление няколко хубави неща изпускам.
Имам и друг въпрос. Въпросният "миризлив" имот сега го виждам купен и продаван много по-скъпо от оригиналната му цена от друга агенция, неремонтиран между временно. На какво може да се дължи това? Цената беше действително доста изгодна, когато аз го разглеждах, но определено не чак толкова. Сега е напълно нереална.
Аз също попаднах на подобен имот - 85 000 евро - панелка в Западен парк, прилично обзаведен на 1 етаж(двустаен). Буквално изчезна за 1 ден и след 10 дни се появи абсолючно същияt за 99 600 евро Grinning

не е моят имот, но абсолютно същият номер! това дали е някакъв вид спекула? при моя имот се смениха  и брокерите...та подозирам някаква игра, при моя имот цената беше леко под пазарната в първия случай, и ако не беше лошото и миризливо общо пространство, определено бих го купила. Но втората цена е вече много над пазарната (вдигнато е с над 20 хиляди евро), при положение, че нищо не е пипано по апартамента, а той си е за сериозен ремонт. Аз започвм да си мисля, че има игра за изкуствено вдигане на цените...защо иначе би се правило подобно нещо?

# 211
Да не са ги купили тези фирмите, които изкупуват на конвейр? Как се казваха, че не се сещам за името?

# 212
Да не са ги купили тези фирмите, които изкупуват на конвейр? Как се казваха, че не се сещам за името?
Не съм наясно дали има такива фирми, които се занимават точно с такава дейност.
Има брокери, които купуват и препродават,  ако цената е изгодна
Други агенции дори си имат "клиенти", хора с кеш главно, които купуват, правят подобрения и продават с 10-15 % може и повече

# 213
Хоум фор ю.

# 214
Здравейте! Тук се дават много добри съвети и затова директно ви питам: знаете ли как може да се разпознае ако апартамент е пруски свод/гредоред? Според брокерът не е, но честно казано отдавна не им вярвам. Сградата е от 1924г в центъра - та затова си мисля, че може да е пруски свод...какви документи мога да изисквам, за да се провери това?

# 215
24 година не знам какво друго може да бъде

# 216
Здравейте! Тук се дават много добри съвети и затова директно ви питам: знаете ли как може да се разпознае ако апартамент е пруски свод/гредоред? Според брокерът не е, но честно казано отдавна не им вярвам. Сградата е от 1924г в центъра - та затова си мисля, че може да е пруски свод...какви документи мога да изисквам, за да се провери това?

Да ти отговоря има няколко начина:
Принципно за 1924г. - повечето са пруски свод / особенно ако е над 2 етажа !

1. Искаш скица и на нея ясно е отбелязано
2. Влизаш в мазето на сградата и гледаш за метални релси има ли значи е пруски свод , а не гредоред
3. Ако не е санирана отвън на ъглите на сградата има едни метални скоби
4. Отиваш в НАГ и искаш документацията на адреса там пак гледаш скици

Дано ме разбра сега ще потърся и снимки да онагледя

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 16:24 от pinko

# 217
1924 г. не означава нищо - няма как да познаеш по годината.
Давам пример с мои (семейни) имоти.
1) 1923-24 г. - 4 етажа плюс сутерен (висок) - гредоред, класически дървен гредоред.
2) 1924 г. - 3 етажа плюс сутерен (висок) - железобетон, не е гредоред, не е пруски свод.

В НАГ купувачът не може да отиде да поиска документация (ако е запазена) - само собственикът, с н.а. Пак от собствен опит. Но не пречи заедно със собственика да отидете заедно в НАГ и да гледате/копирате.

Пруски свод има доста къщи/кооперации в стария център - около ЦУМ, Халите, и т.н. Дори и в посока пресечките на Витошка, малките 5 кьошета има.

Ако има калкан на тухла (без мазилка) е лесно да се види дали е гредоред - ако е гредоред, не се вижда бетона на подовете и таваните, само тухли са. Пруският свод не мога да го различа, не знам как се вижда. Казвали са ми, но не претендирам, че е вярно, че пруският свод е проблемен само при пожар (да не дава Господ!).

# 218
Аз съм почти убеден, че сградите от 1924 ще надживеят тези от 2024.

# 219
Да, точно там е - близо до халите:

https://goo.gl/maps/D4Ma3PesCV3yEQHR8

1924 г. не означава нищо - няма как да познаеш по годината.
Давам пример с мои (семейни) имоти.
1) 1923-24 г. - 4 етажа плюс сутерен (висок) - гредоред, класически дървен гредоред.
2) 1924 г. - 3 етажа плюс сутерен (висок) - железобетон, не е гредоред, не е пруски свод.

В НАГ купувачът не може да отиде да поиска документация (ако е запазена) - само собственикът, с н.а. Пак от собствен опит. Но не пречи заедно със собственика да отидете заедно в НАГ и да гледате/копирате.

Пруски свод има доста къщи/кооперации в стария център - около ЦУМ, Халите, и т.н. Дори и в посока пресечките на Витошка, малките 5 кьошета има.

Ако има калкан на тухла (без мазилка) е лесно да се види дали е гредоред - ако е гредоред, не се вижда бетона на подовете и таваните, само тухли са. Пруският свод не мога да го различа, не знам как се вижда. Казвали са ми, но не претендирам, че е вярно, че пруският свод е проблемен само при пожар (да не дава Господ!).

# 220
Ето как изглежда сградата отстрани, ако е тази директно  от линка по-горе, изглежда плоча с носещи стени без бетонни колони, но може и да греша -  https://www.google.com/maps/@42.7013853,23.3219253,3a,70.1y,75.5 … e0!7i13312!8i6656

# 221
Сградите от този период нямат носещи колони. Има железобетонни плочи, значи не е гредоред (дървен). Остава въпросът дали е пруски свод.

# 222
Не е пруски свод.

# 223
  • София
https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/sofia/manastirski-livadi … 28809/?sid=fHt5Di

Само на мен ли ми се струва по-малко от 95 квадрата този?? Бил 102 с общите части. Прилично изглежда, но според мен ъпсурт да е 90 или повече, особено виждайки колко е малък самият хол и кухнята набутана с него.

# 224
https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/sofia/manastirski-livadi … 28809/?sid=fHt5Di

Само на мен ли ми се струва по-малко от 95 квадрата този?? Бил 102 с общите части. Прилично изглежда, но според мен ъпсурт да е 90 или повече, особено виждайки колко е малък самият хол и кухнята набутана с него.

Може, ако коридора е голям е терасата също. Ние бяхме в такъв двустаен апартамент 93 квадрата. Малки стаи, но в коридора можеш да играше футбол, а едната тераса беше огромна.

Не знам, ама описанието на офертата е просто покъртително...

А на тези https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/sofia/manastirski-livadi … iFTiYt&page=1 само като им чета описанието и ми става лошо. Сграда е близо до нас и прословутото качество на строеж го гледам от началото. Покъртителна история, едни криви зидове, криви стени... Горко им на бъдещите собственици.

Общи условия

Активация на акаунт