Нежна мама ЮЛСКО бебе гушка и мечтае да порасне и да слушка!

• 17 226
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
  • somewhere over the rainbow
Синеочка,и ние с мъжо се изпокарахме за компа. Той днес не е на работа и цял ден #Cussing out
И ние нямаме нито червено петно,нито топче от ваксината. Май ще ни боцкат пак Crossing Arms
Ели,кисела е по-скоро нишесте с плодово пюре. Кашите са си достатъчно вкусни и така. Аз редувам каша с кисел.
Гери, аз давам сок и от портокал и от мандарина. Алергени ли са, не ли, следвам примера на тукашните майки.
mim_pl, ние от 1 месец сме с подсечено дупе,к'во ли не пробвах ooooh! Утре ще купя Бейбитан,че горещо ми го препоръчаха.

# 256
лека-полека се опитвам да наваксам и да изчета поне последните новини от темичката.

Виждам, че има и други, които не бързат да захранват като мен. Мислех си да дам първата храна, различна от кърма чак на 6 м., но напоследък Вики иска все по-често да суче. Взех да се чудя дали не са му пораснали нуждите и моята кърма да не го задоволява. Затова май от другия месец ще включа зеленчуково на обяд.
С по-големия ми син имах доста проблеми като почнах да захранвам. Тогава сокчета от ябълки и моркови се даваха още на 1м.  А пюретата от 4м. В резултат до 2 годинки синът ми страда от запек, с които много трудно се справихме, но ни остана психическата травма и страх. Ето затова не ми се иска да бързам с даването на пюрета.

А ето и нашия малък юнак
на 5 дни:

и почти на 5 месеца:

# 257
sunnycat Много сте големи, като гледам снимката с тигъра ми се струва че Цвети е много мъничка.
И аз давам биба като се приспиваме (на цица не заспива) но после в повечето случаи я махам и тя не се буди, така че не мога да дам съвет.
За портокалите има голямо значение дали са типични за страната плодове, мисля че в България не е много добре да се дават има си ябълки, круши и т.н., но в Испания са току що откъснати и не са пропътували половината свят и според мен могат да се дават в разреден вид.
За това да не вземем прекалено да закъснеем със захранването точно затова съм решила да започна на 5 месеца постепенно да имам  време и да изчаквам спокойно, да не се притеснявам че върза ще стане на 8-9 месеца а още няма да сме се захранили успешно.

# 258
Здравейте Hug
И на Ема не й се появи нищо след ваксината,и май ще я боцкат пак на 7м.
И аз забелязвам,че Ема вече разпознава и плаче от други хора.
Подарък за мъж ми съм измислила,но за Ема още се чудя...тя май всичко си има  newsm78
Мъж ми е рибар(аматьор)и ще му взема някои принадлежности...пък дано след това  хване нещо,че рядко се случва  Laughing
И за себе си съм избрала подарък лаптоп,но не знам дали ще ме огрее  Rolling Eyes Тъкмо няма да се караме за компа,но дали изобщо ще се виждаме тогава  Thinking
Играчката над леглото отдавна,не я използваме....само се разсейва,и повече й пречи...
НАН,Дая седи ли в люлката,защото мойта кукла не ще и да чуе за нея...Всъщност напоследък с нищо не се заиграва,все трябва да съм й до главата.
Исках още да пиша,но Ема нервничи....айде лека   bouquet

# 259
Относно цитрусовите плодове,опасно е дори да се ядат от кърмещите мами,да не говорим за даване на бебоците.Нан Rolling Eyes
Днес бяхме на ехограф на главичка и тазобедрените кости при доц.Балев/местно светило/ и ни каза,че това изследване е хубаво да се прави между 3 и 6 месец,защото след 2-рия се появявали някакви кости...
Ели,тук шишето на Авент с накрайник е 15 лева,но със същото качество има и на Нук по 5-6 лева

# 260
Здравейте и от мен! Вече не помня от кога не съм писала, но ето - сега си открадвам малко време да споделя и нашите преживявания.
Ще започна с това, че се храним 4 пъти на ден още преди да навършим 4 месеца и просто съм безсилна да я накарам да яде по-често и по-малко. Сутрин в 7-8 яде 180мл. мляко (на АМ сме), после в 12 на обяд излапва почти 2 зеленчукови пюрета на Хип или едно голямо на Ганчев, от днес следобедното хранене е каша и вечер в 8 пак 180мл. мляко. Давам и малко сок след обяд. Моля ви ако още някоя от вас е с 4 хранения да сподели каква е схемата и по колко папкате, защото ми се струва много неестествено, особено 2-те пюрета на обяд.

Имам и въпрос към мамите, които правят сами пюретата. От къде взимате зеленчуците и от къде сте сигурни колко са чисти? Много ми се иска и на мен да ги приготвям сама, но много ме е страх от нитрати и отрови, за това все още купувам готови. Една приятелка сподели, че киснела моркова във вода да излязат нитратите, мислите ли, че това помага или знаете нещо друго?

Това е за сега, поздрави от нас bouquet
А ето и малко от снимките, които правихме за зелена карта, вие участвате ли в лотарията и как снимате вашите бебоци?

# 261
st.g не се притеснявай, ние просто имаме стабилен сарт. Родихме се 3,870. Но килограмите при раждането не са определящи за по-нататък. Първият ми син се роди 4,200 и до третия месец наддаваше по 1,2 кг на месец. А сега е едно от най-ниските и слаби деца в групата си в градината.
Май всичко си е до гени.

Ох, днес 6-ти памперс сменам вече, а и сме страшно нервни. Все на ръчички иска и някой да се занимава с него!
Това май е за днес - чао от мен!

# 262
Здравейте момичета! Днес явно не му е ден на Венци. Милото много е криво и не признава нищо. Ама на разходката си мълча, нали беше в тати Party
Това е супер идея. Не искате ли да си направим наша си ЮЛСКА номинация на бебчетата. Примерно най-тежко, най-леко, най-ревливо, най- ексцентрично на визия /прическа/ бебе или нещо подобно. Кажете си мнението Flutter
Тези дни обикаляме из магазините за подаръци. Баткото го оправихме - волан за комп. Супер е - има си и педали и много екстри, но за бебо още се двоумя проходилка или люлка да е. newsm78
Както винаги пак ще съм сама на Нова година. Нашия тати не стига че 4 месеца го няма в къщи ами и на празника са го написали наряд Rage #Sniper
Дори ще правя буйкот на всички. Ще бъда сама с децата. Crossing Arms Вече ми писна да съм разделена с Дидо на такива празници  newsm45

# 263
  • Sofia
ети 31
съчувствам ти за празника и подкрепям с две ръце  sohappy за номинациите.
 smile3501 много ми харесва идеята

# 264
Да почерпя и аз днес,че изпитите намаляха с един! cook cook beer beer
Сега чакам резултати от още 2  Praynig и се готвя за следващия smile3529
Утре с малката ще ходим на консултация при една нова педи, да видим какво ще каже жената.
Честито на всички месеченки днес!!!

# 265
БЛАГОДАРЯ на всички за милите пожелания  Hug

Ще започна с това, че се храним 4 пъти на ден още преди да навършим 4 месеца и просто съм безсилна да я накарам да яде по-често и по-малко. Сутрин в 7-8 яде 180мл. мляко (на АМ сме), после в 12 на обяд излапва почти 2 зеленчукови пюрета на Хип или едно голямо на Ганчев, от днес следобедното хранене е каша и вечер в 8 пак 180мл. мляко. Давам и малко сок след обяд. Моля ви ако още някоя от вас е с 4 хранения да сподели каква е схемата и по колко папкате, защото ми се струва много неестествено, особено 2-те пюрета на обяд.

Киара също си хапва по такава схема, но аз и давам на обяд 1 пюре от 125мл на Хип+ 70мл АМ.
 Прочетох, че обсъждате даването на портокалово сокче. Давам на Киа на Хип "мултивитамин"- в него има 50%ябълков сок с ниско съдържание на киселини + 19%портокалов сок+ 16% сок от ананас+8% пюре от банани+ 7% пюре от манго+ няколко витамина. Тя много си го харесва и даже днес си хвана шишето и се сърдеше, че е свършило  Mr. Green Предполагам, че е до бебенце защото имам спомен, че кака и беше доста време с подсечено дупе от прясно изцеден портокалов сок. По този повод реших да купувам готови- нали се контролират  newsm78
Вие с какво месно пюре ще започнете и кога?

# 266
Ох защо ли не вярвам че ги контролират както трябва! newsm78

Мерси Рени за линка!Ще вземем тези дни да пробваме ще пие ли!Както каза Синеочка ще взема само накрайника!

Значи не е кисел това каша и пюре,а от къде да взема нишесте и обикновенно ли или ???Нан?

Лека вечер!

# 267
здравейте и от нас!
от няколко дни чак сега имам възможност да попиша малко.

първо да ви кажем, че утре сме на консултация - да видим колко сме порастнали. ще ни боцкат  - трета ДТК. ще идем и до хирурга да видим как е пръстчето. според мен минава, но нека докторът си каже думата.

храним се по 5 пъти на ден /през нощта вече не ядем/:
сутрин около 5.30 - мляко

след това около 8.30 - пак мляко

между 10.00 и 10.30 - плодово пюре /най-обичаме домашните пюрета на баба, но гледам да давам и купешки. ама нещо не ги харесваме много, много/

около 12.30 - зеленчуково пюре, като през ден слагам малко жълтък /винаги, когато имам  възможност готвя, но се случва да давам и купени/

около 16.00 - каша на Слънчо, най-обичаме пшеничената и смесената Зърнин М или кисел/нишесте или млечна каша на Ганчев /много са вкусни/

около 20.00 - мляко и с това приключваме

за всичко свързано с бебо се допитвам до свекър ми, който е педиатър.

времето при нас е страхотно - днес цял ден бяхме на разходка. дано и утре да е така и други ден и по-други ден.......   Nature Sunny

това е от нас, лека нощ и дано малките бубита бъдат спокойни и да спинкат цяла нощ!

# 268
amerie, аз също давам мултивитамина на хип, както и "меки ябълки" (как звучи само). По кое време даваш на Киа сокчето и колко? Аз след обяд към 50мл., но май е много, а преди обяд немога да и дам, защото след първото хранене спи до към 10:30-11:00 и ще се води, че е на гладно, а доколкото знам не трябва да е на гладно. При вас как е? Дали трябва да разделя сока на 2 пъти по 20-30...  newsm78

# 269
Киарчето ми е доста поспаливичка и аз и го давам като теб следобяд между 14 - 14.30 ч. по 50мл Утре сме на консултация и ще питам дали да и давам повече?

Общи условия

Активация на акаунт