НБМ- въпроси и отговори за майчинството и новите промени II

• 63 673
  • 819
  •   1
Отговори
# 615
Аз пак нещо не разбрала съвсем  Embarassed
След Нова година трябва да подам молба до управителя на фирмата с посочена банкова сметка, на която искам НОИ да ми превеждат болничните и след това майчинските, така ли? И подпис на още кой ми трябвал?

# 616
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
След Нова година трябва да подам молба до управителя на фирмата с посочена банкова сметка, на която искам НОИ да ми превеждат болничните и след това майчинските, така ли? И подпис на още кой ми трябвал?

Правилно си разбрала само, че не разбирам за какъв подпис питаш  newsm78

# 617
  • София
 newsm68 ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! много здраве, щастие и успехи.
искам да попитам и аз сега - значи болничния за бременност и раждане се дава на работодателя, като той го представя пред НОИ и дава банковата сметка за превод на обезщетението? така ли е?
благодаря предварително

# 618
Моят мъник днес има първия си имен ден  Grinning

Зина, честит имен ден на детенцето ти, да е живо и здраво и много засмяно  bouquet

# 619
ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ!
Извинете, ако се повтарям, но в сайта на НОИ няма информация относно процедурата за изплащане на обезщетение за отглеждане на дете до навършване на 2-годишна възраст.
Къде да намеря такава?
и ако сте наясно:Какво трябва да направя за да получавам майчинството си от НОИ след Нова година?
Предварително благодаря  smile3525

# 620
  • София
Съобщениe на пресцентъра на МТСП, 22-12-2006

От 1 януари 2007 г. болничните ще се изплащат от НОИ
...

Можете ли да дадете връзка към новите разпоредби, както и малко обяснение какво се случва от 01.01.2007 с тези, които към момента са представили болничен за бременност и раждане на работодателите си. Следващия вече в НОИ ли ще трябва да го нося или отново работодателят ще има ангажимент? Какви документи ще се изискват още (предполагам справка за поне 6 месеца назад, макар че в НОИ би било редно да имат инфо на какво си осигуряван  newsm78 )

Благодаря предварително на всички отговори!   bouquet

# 621
Нали до Управителя се пише молбата  newsm78

Ако фирмата има друг вътрешен ред, молбата пак се пише до управителя, но преди да се внесе за подпис при него, се заверява от пряк ръководител и/или колегата, който поема заместването за периода.

Ей това  последното не го разбрах. На мен прекият ми ръководител е един германец дето няма да дойде в страната чак до догодина лятото, пък и тогава не е сигурно, защото може да му сменят дестинацията, аз какво правя? Подписът от управителя би трябвало да стигне предполагам?

Работодателят-до края на годината трябвало да преведе болничните в 30 дневен срок от подаването на болничния лист, нали?

# 622
Ей това  последното не го разбрах. На мен прекият ми ръководител е един германец дето няма да дойде в страната чак до догодина лятото, пък и тогава не е сигурно, защото може да му сменят дестинацията, аз какво правя? Подписът от управителя би трябвало да стигне предполагам?

Разбира се, че стига подписа на управителя.
Практика е обаче, когато имаш друг пряк ръководител, той да е заверил също молбата. Моят пряк ръководител също беше чужденец и ми "разписваше" молбите он-лайн.

# 623

Не не трябва да подаваш молба, защото си заварено положение
Вече няколко пъти писах НОИ ще изплащат болничните за бременност и раждане и майчинството само на тези, които ще излязат в тях след 1.01.2007 Peace

# 624
ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ!
Извинете, ако се повтарям, но в сайта на НОИ няма информация относно процедурата за изплащане на обезщетение за отглеждане на дете до навършване на 2-годишна възраст.
Къде да намеря такава?
и ако сте наясно:Какво трябва да направя за да получавам майчинството си от НОИ след Нова година?
Предварително благодаря  smile3525
Ти си заварено положение, остава да ти се изплаща от работодател Peace

# 625
Добре де, момичета, седя аз и си чета, и уж всичко ми стана ясно, но се оказва че не е така.
Моите 135 дни изтекоха. За разликата ... до 315 след 01.1.2007год. ми остават още 49 дни. Нали ще се изплащат като болнични, защо тогава да се подава молба за отпуск ... , не трябва ли болничен лист да се вземе примерно. То ясно, че така са го приели, но дали ще трябва и болничен, а?  newsm78
Или да не умувам и да ходя да си подавам молбата?! Няма да им ги оставя аз тези дни.  Mr. Green И без това, след проверка на НОИ, трябваше да връщам 300 лева от неправилно изчислен доход за предишните ми болнични.
Честит имен ден на синчето на Зина! Да е жив и здрав! Само радост да ви носи!

# 626
Добре де, момичета, седя аз и си чета, и уж всичко ми стана ясно, но се оказва че не е така.
Моите 135 дни изтекоха. За разликата ... до 315 след 01.1.2007год. ми остават още 49 дни. Нали ще се изплащат като болнични, защо тогава да се подава молба за отпуск ... , не трябва ли болничен лист да се вземе примерно. То ясно, че така са го приели, но дали ще трябва и болничен, а?  newsm78
Или да не умувам и да ходя да си подавам молбата?! Няма да им ги оставя аз тези дни.  Mr. Green И без това, след проверка на НОИ, трябваше да връщам 300 лева от неправилно изчислен доход за предишните ми болнични.
Честит имен ден на синчето на Зина! Да е жив и здрав! Само радост да ви носи!
Виж сега, тъй като не може да се издадат 315 дни болнични, дните след 135 -те се ползват въз основата на молба до работодателя. Стига си умувала, иди си я подай Mr. Green

# 627
Съобщениe на пресцентъра на МТСП, 22-12-2006

От 1 януари 2007 г. болничните ще се изплащат от НОИ
...

Можете ли да дадете връзка към новите разпоредби, както и малко обяснение какво се случва от 01.01.2007 с тези, които към момента са представили болничен за бременност и раждане на работодателите си. Следващия вече в НОИ ли ще трябва да го нося или отново работодателят ще има ангажимент? Какви документи ще се изискват още (предполагам справка за поне 6 месеца назад, макар че в НОИ би било редно да имат инфо на какво си осигуряван  newsm78 )

Благодаря предварително на всички отговори!   bouquet

извинявай, че одеве те пропуснах  bouquet
линк не можем да ти дадем, защото информацията е доста, от различни места, а част от нея не е качена никъде.
Вече обясних по горе, че заварените случаи като теб ще продължават да си получават парите от работодател, а не от НОИ. Никакви допълнителни документи не са необходими. Peace

# 628
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Разбира се, че стига подписа на управителя.
Практика е обаче, когато имаш друг пряк ръководител, той да е заверил също молбата. Моят пряк ръководител също беше чужденец и ми "разписваше" молбите он-лайн.

Ако те притеснява че ще е парафирана само от управителя и сложи и един входящ номер в деловодството.

# 629
ЧЕСТИТА КОЛЕДА   НА ВСИЧКИ ОТ СДРУЖЕНИЕТО, КОИТО РАБОТЯТ НЕУМОРНО В ПОМОЩ ЗА МАЙКИТЕ И ДЕЦАТА.
ПОЖЕЛАВАМ ИМ МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ НА ТЯХ И ТЯХНИТЕ СЕМЕЙСТВА.

newsm51 Wine Glass
]

Общи условия

Активация на акаунт