аз май спрях да викам. понякога се случва, но рядко. реших, че трябва да се въздържам, защото после с 2 няма да имам никакви алтернативи, ако от сега я карам така. по-натам ще крещя
наказвам в кошарата (това всъщност е леглото, в което спи). но много рядко. обичайно си живее на пода в т.нар. хол. иначе я оставям да реве (с или без сълзи, все тая), ако считам, че се лигави. най-големият ми страх е да не я направя лигла безподобна. засега стягам коланите. ако прави фасони и в определени ситуации, шляпвам по дупето. това най-често става, когато се опитва да се претрепе, въртейки се на шкафа за повиване. и понеже за 1 година така и не разбра, че на този шкаф няма да я заколя, а ще я преобуя за 1-2 минути, започнах да й сменям памперса докато е права. всъщност, трябва да призная, че петранчето има шанс да стане читаво дете. все още не смея да се зарадвам и по инерция малко казвам, че е проклета, но в сравнение с преди детето е много променено. да можеше и да спи спокойно и както си му е редът...отивам да се срещам съботно с другарки. филков е дежурен до обяд. после той отива на волейбол, а аз поемем вахтата.
Важното е сега Петра да те слуша много!
-аз си мислих 4е само Ели ми виси по кра4олите и иска да я взема.
.Ли4ната ми каза 4е за първи път вижда да никнат едновремено 4 кътника и долните два страни4ни зъба.То голямо мънкане и реване беше.Гледам да не й се карам ама то не се издържа
За на казание и аз я наказвам в кошарата сами4ка без достъп до ни6то.
и по крчолите ми виси, но само по моите! Не го наказвам, защото не съм измислила нищо подходящо. Кошара няма. В леглото си спи и искам да знае , че е сяамо за спане и да не се плаши от него затова, че го оставям да плаче там ... май наказанието му е като му кажа с по сърдит тон НЕ! . Той разбира. Гледам да не му викам изобщо, за да не го плаша. Гледам и ние да не се караме пред него ... но понякога се разменят реплики

Но мина. Днес е тати
а ние в 5.45 станахме и чак сега реши да спи диването
сега му бая на тимберика да спи барем 40-50 минути,ч е до довечера не се изтрайва. което обяснява защо малик на сердика е кротък и не се налага майка му да е зла - ми то като си спи детето и е в свежо настроение, не му и хрумва да истерясва и да се тръшка. и аз не ща да се карам и да пошляпвам петранчето, ама при нас магариите са тенденциозни.