Отговори
# 90
ама петра винаги реве със сълзи. винаги, винаги, винаги. това значи ли, че или е много чувствителна, или е супер артист. щото ако е така, аз залагам на второто.
аз май спрях да викам. понякога се случва, но рядко. реших, че трябва да се въздържам, защото после с 2 няма да имам никакви алтернативи, ако от сега я карам така. по-натам ще крещя Simple Smile наказвам в кошарата (това всъщност е леглото, в което спи). но много рядко. обичайно си живее на пода в т.нар. хол. иначе я оставям да реве (с или без сълзи, все тая), ако считам, че се лигави. най-големият ми страх е да не я направя лигла безподобна. засега стягам коланите. ако прави фасони и в определени ситуации, шляпвам по дупето. това най-често става, когато се опитва да се претрепе, въртейки се на шкафа за повиване. и понеже за 1 година така и не разбра, че на този шкаф няма да я заколя, а ще я преобуя за 1-2 минути, започнах да й сменям памперса докато е права. всъщност, трябва да призная, че петранчето има шанс да стане читаво дете. все още не смея да се зарадвам и по инерция малко казвам, че е проклета, но в сравнение с преди детето е много променено. да можеше и да спи спокойно и както си му е редът...

отивам да се срещам съботно с другарки. филков е дежурен до обяд. после той отива на волейбол, а аз поемем вахтата.

# 91
  • Sofia
да, и тръшкане има, ама тогава го оставям на земята да си се тръшка, само гледам да не си хакне главата в нещо. Щом реве без сълзи, не е страшно.

направи го се вчера в школата "Британика".Нямаше как да го оставя да се тръшка.Simple Smile)

# 92
Честит рожден ден на Иван, Иво, Георги и Теодора! Весел празник!

майче, чудно би било да са 2 бебчетата! Но на нас ни е лесно така от страни да говорим и искаме! Wink Важното е сега Петра да те слуша много!

Sissa, няма да има проблем с кръщенето, уговорете се в църквата, че всяка има различни изисквания. Ние кръстихме Юлиана в 11 месец, на 21 октомври (денят за размисъл по изборите, но позволяваха алкохол за кръщенета и сватби), че цяло лято не успяхме, но държах да я кръстим преди годинката, нещо ми тежеше. Държах също да я кръсти свещеника, който ни венча - семеен приятел  отец Тони от Велинград - страхотен човек (дойде специлано в София да ни венчае, не помня с мотора си ли беше, че освен всичко другое и рокер, искахме на открито - получи се страхотна церемония на поляната в Дипломатическия клуб в Горна Баня), има собствена прекрасна църква Св. Троица. Та отидохме във Велинград и там я кръстихме, той като на приятели направи дълата церемония, потопи я гола в топла минерална вода (мислех, че е голяма и само крачетат, но не) и т.н. Честно да си кажа бях абослютна оптимистка по отношение на това как ще премине кръщенето, тъй като Юлиана е много кротка по-принцип и почти не плаче за мен, комуникативно човече е с други хора. Всичко започна прекрасно, в ръцете на кръстницата тя слушаше в захлас песнопенията на отец Тони дълго време. В един момент какво и стана обърна се, видя ме и започна големия рев и така почти до края, а аз рева наравно с нея. Та много го изживях и сега съм се зарекла живот и здраве при следващото бебче да правим кръщенето или преди 4-5-тия месец, или много след това, когато детето разбира. Естествено след това в ресторанта, където празнувахме вече беше забравила всичко исе забавляваше, н овсе пак изживяването беше със смесени чувства.
Съжалявам, че стана дълго, а и не искам да те плаша, просто не бях споделяла тук, не знам как съм пропуснала. И съветът ми към теб е, ако детенце плаче по принцип за теб да питаш свещеник дали можеш ти да го държиш през повечето време, така направиха наши приятели и е минало безаварийно, кръстника само веднъж е държал детето. Успех!

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 10:12 от Sisssi

# 93
  • Ruse
моми4ета вие ме успокоихте Grinning-аз си мислих 4е само Ели ми виси по кра4олите и иска да я взема.
Доминика аз те разбирам напълно-на Ели и изникнаха 6 зъба наведнъж.Беше кошмрно #Crazy.Ли4ната ми каза 4е за първи път вижда да никнат едновремено 4 кътника и долните два страни4ни зъба.То голямо мънкане и реване беше.Гледам да не й се карам ама то не се издържа Crossing ArmsЗа на казание и аз я наказвам в кошарата сами4ка без достъп до ни6то.
чесит рожден ден на вси4ки мъници newsm59 nbirthday  bigdance2 newsm38  cook  Gift newsm67  ura dazzler1  Party Time Tada

# 94
охооооо май на всички едновременно им растат зъби  Wink Саши ни даде 2 дена почивка и пак почна ... вече не знам хремата от настинка ли е от зъби ли е  newsm78 и по крчолите ми виси, но само по моите! Не го наказвам, защото не съм измислила нищо подходящо. Кошара няма. В леглото си спи и искам да знае , че е сяамо за спане и да не се плаши от него затова, че го оставям да плаче там ... май наказанието му е като му кажа с по сърдит тон НЕ! . Той разбира. Гледам да не му викам изобщо, за да не го плаша. Гледам и ние да не се караме пред него ... но понякога се разменят реплики  Sad

# 95
  • София
Хей, честит рожден ден на Иван и Георги, на Иво и Теодора!

Наказания не мога много да налагам, защото Роси има много кофти навика да се захласва. Спира да диша, извива се назад, ръцете и краката и се изпъват, после се отпуска като парцал в ръцете ми, ужасно изживяване е. Знам, че е афективен гърч/припадък и не е опасно, но е много неприятно и дори страшничко. Би трябвало да отмине с възрастта. Не го прави непрекъснато, разбира се.
Иначе наказвам със строг глас, оставяне в кошара и оставяне да се дере. Друго не се сещам.

Най-после качих няколко снимки от рождените дни - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=78931

Утре се виждаме в Гудис в 11, нали?

Какво за устните на Мечето, пак ли изпуснах клюката?

# 96
Честит рожден ден и на днешните рожденици   bouquet

Между другото и моя по-малък брат днес има рожден ден, става на 20 г - ехх, младини ...

Аз не наказвам Ади. Засега само и се ядосвам и викам, когато си заслужава. Ама не обичам много да се карам и после ми е много кофти настроението. Единствено я плясвам по ръчичката, когато ми къса цветята в хола, но гледам да е леко. Колкото да разбере, че това не се пипа. Въздържам се да бия, дори много се надявам да не го правя и за в бъдеще. Просто се карам. Искам да си съжителстваме в мир и хармония. С нетърпение чакам момента, в който ще разбира какво и се обяснява и така да се избегнат караниците. Не съм оставяла Ади да плаче, сърце не ми дава да я слушам. Смея да кажа, че засега не съм си разглезила детето, просто възпитавам по-меко  Blush

# 97
Честит рожден ден на днешните рожденици!!!
Специални пожелания за мама Диди и мама Били, да са им все така хубави и добрички децата, много да ги слушат и да ги радват!!!
Симка, много хубави снимки, ти изглеждаш като момиченце Grinning И да, Мечето беше писала, че ще си направи малко устните, на последните снимки се вижда.Мече, много ви е станал хубав холът, тапетът и стоящата лампа (имаме почти същата Wink) са номер едно!
И аз не наказвам в точния смисъл на думата, все ми се струва, че диването не дивее нарочно, а щот` просто иначе не може Mr. Green Ако много ми пречи, го паркирам в кошарата или в столчето и толкоз. За физически наказания изобщо и не помислям, по-малък и по-слаб е от мен, така че не би било честно. Naughty
И на Малик му растат много зъби едновременно. Два избиха, чакаме всеки момент (дано, де) останалите 4.
Братовчедчетата му "подариха" за рождения ден един стомашно-чревен вирус, та горкото лапе преди няколко дена повръща, после дриска. Онзи ден бях аз наред. Много гадно, особено да ти е истински лошо като след препиване и да повръщаш Sick Но мина. Днес е тати Confused

# 98
  • София
Бързо се включвам да честитя празника на дечицата!
Честит Рожден ден на Георги,Иван,Иво и Теодора!!!
Много усмивки и красиви мигове за дечицата и семействата им!
Честит празник,мамчета!
  bouquet

Ох,отивам да ям,че сега станахме.Даммм,понаспахме се днес Blush

# 99
сердика - много ми е мъчно за вас. много болести ви минаха през главите. що така...
снимките на симка са веселяшки. сердика - симка наистина си е момиченце, така да се каже - млада майка е. при това 2 пъти млада майка Simple Smile
за срещата утре сме на линия. даже може по-рано да отидем, че иначе е възможно петра да реши да спи. ще стане ясно според сутрешния й час на ставане.
доминика - чрд на брат ти. почти съм забравила, че има такава възраст 20 години. много отдаван ми беше. и в интерес на истината нищо не помня от тогава, навярно заради възрастта  Joy
за устните на мечето - да на последната снимка си личат корекциите. може би защото съм я виждала и на живо и затова виждам разликата. хубава си беше и инак. що така реши това дете не знам. ама и сега е хубава, де.
Ох,отивам да ям,че сега станахме.Даммм,понаспахме се днес Blush
малееее   Crazy а ние в 5.45 станахме и чак сега реши да спи диването  ooooh! сега му бая на тимберика да спи барем 40-50 минути,ч е до довечера не се изтрайва. което обяснява защо  малик на сердика е кротък и не се налага майка му да е зла - ми то като си спи детето и е в свежо настроение, не му и хрумва да истерясва и да се тръшка. и аз не ща да се карам и да пошляпвам петранчето, ама при нас магариите са тенденциозни.

# 100
здравейте и от нас!

честит рожден ден на днешните рожденици! да растат здрави, палави и лъчезарни дечица!!!
  newsm59   bigdance2  party023
сутринта кейти бодро-бодро в 6:30 се ококори и започна да бърбори нещо. моят трик обаче е следния: гушкам я плътно до мен, галя я по косичката, тя си мрънка, аз си дремя. и така заспива пак. днес откара до 9:30, което не се е случвало поне от половин година, че и повече.
за възпитанието- понякога и на мен не ми стигат нервите. не я удрям. само я плесвам леко през ръчичката, когато пипа контакта или пък блъска с дистанционното върху екрана на тв-то. не знам как да процедирам обаче. нито от това се трогва, нито от рязкото и високо не. просто си прави каквото знае. не ми дава и на мен сърце да я оставям да плаче, доскоро и тя се захласваше, а и веднага ми става мъчно. надявам се да се възпита сама някакси ooooh!
утре ние сме на линия- тримата в комплект.

# 101
  • София

Весел празник   bouquet  bouquet  bouquet

# 102
Трима рожденика си има форума любим
нека всички да ги поздравим newsm51
ГЕОРГИ, ИВЧО И ИВАН
Честит да бъде този ноемврийски ден
в който майчетата мили с живот са ви дарили!

Като, чета май почти всички дечица правят едни същи "пакости" - тръшкане, висене, правят се че за тях не се отнася и сменянето на памперса....боже каква мъка. Аз лично що се отнася за наказанието подкрепям Сердика - не викам, не пляскам, а се опитвам да обясня с ясната мисъл, че никой не ме разбира, но тонът ми е по-строг и мисля, че Ники добре разбира кога е сгафила.
Както majceto каза, артисти са големи - сълзи, муцунки Joy болшой театър пасти да яде както казва наш тати

simka - чудесни снимки!

# 103
Благодаря на всички за милите пожелания! Трогнахте ме Hug
Честит първи рожден ден на Ваньо, Гошко и Теди и от мен! Да растат усмихнати до уши!
  love001
Отивам да се приготвям за втория тур - вечерните гости. Моите герои са уморени от игри и сега братче и сестриче спят прегърнати на леглото на кака. Идилия!

# 104
  • Sofia
бройте мен и Йоско в Гудис

Общи условия

Активация на акаунт