Всякакви въпроси относно хладилниците. Тема N3.

• 49 512
  • 944
  •   1
Отговори
# 705
  • София
След посещение в техномаркет вчера, продавач консултанта ни дръпна настрани и ни каза, че не би ни препоръчал Бош като марка за хладилници, тъй като това им е най-слабото фирмено звено.

Аз пък не бих ви препоръчала да слушате този консултант, тъй като на него хладилниците са му слабо звено. Бош правят хладилници отпреди да се родят той, LG, Samsung и Техномаркет.

Забелязала съм, че в поне 90% от случаите, в които потребителят е направил като вас предварително проучване, той е ориентиран по-добре от „консултанта“.

Бош са много добри хладилници и никаква грешка не правите с тях. Не мисля, че нещо му липсва на хладилника, освен диспенсър, което за мен не е минус, а плюс. Съгласна съм, че LG и Samsung правят добри хладилници, но това не означава, че Бош правят лоши.

Цената не е висока, а напротив: този LG предлага 100 литра по-малко обем (16,5%) за 100 лв по-ниска цена (2,8%), а този Samsung - 11,6% по-малко обем на 8,3% по-ниска цена.

Ако ви устройва по-малък обем, за сметка на по-ниска цена, Самсунгът ще ви спести 300 лв. Но пък Бош-ът е малко по-тих и има ефектна задна стена от инокс.

# 706
Също не бих слушала продавача. Консултант той не е,  често купувачът е проучил и се е запознал задълбочено по въпроса - нещо, което пишман консултантът не е направил.

# 707
Ха стрнно . И на  нас миналата седмица във вторник , бяхме в Техномаркета до Метро-и разглеждахме хладилниците/търсим 70см ширина/ та продавача - ни каза "Абе , не ги гледайте БошА много рекламации имаме от тях"  - гледайте ЛГ -да де ама те нямат 70см

# 708
Аха....разбрах, имал рекламации, ама продължава да го излага и продава, така ли....мда.

# 709
# 710
  • София
ние имаме хладилник бош.
купихме го преди 3г.
няма никакви проблеми , охлажда си добре.
единственото, което не ми харесва е че не отчита ако вратата не е съвсем добре затворена.
но свикнахме да го затваряме по-прецизно.

търся обаче хладилник 70 см. Но искам да е само хладилник, без камери и фризери.

# 711
ние имаме хладилник бош.
купихме го преди 3г.
няма никакви проблеми , охлажда си добре.
единственото, което не ми харесва е че не отчита ако вратата не е съвсем добре затворена.
но свикнахме да го затваряме по-прецизно.

търся обаче хладилник 70 см. Но искам да е само хладилник, без камери и фризери.
70 см е трудна тработа, но 60-не е:
https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 20LG%20GLT51PZGSZ
https://veto.bg/products/hladilnik-bosch-ksv36biep
Бош е без NoFrost и без охлаждане на вратата и е по-малък.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 11:02 от petiaivanov

# 712
  • София
60 имам вече Simple Smile
търся по-голям, по-широк или по-висок.
такъв е нашия
https://www.emag.bg/hladilnik-s-1-vrata-bosch-346-l-klas-e-raft- … biep/pd/DRF772MBM

# 713
Знаеш ли, по веригите е много трудно да срещнеш такъв. Не знам защо- гледа човек и пълно с уреди, а всъщност няма разнообразие от размери. Може би ако потърсиш по сайтове за нови уреди, внесени от чужбина с някой лек дефект, обаче пък гаранцията...
Понякога тук излизат такива "нестандартни" модели:
https://bialatehnika-varna.com/xladilnici/xladilnici-c-edna-vrata?fq=1&page=4

# 714
Много ви благодаря за помощта и коментарите. В крайна сметка се спряхме на първоначалния си избор на Бош. Много съм щастлив, че се допитах до вас за мнение, тъй като когато човек не е толкова запознат (както сме ние) лесно се поддава на внушения на търговци, особени при такива солидни покупки. Вече чакаме хладилника да дойде. Ще видим как ще се качва по стъпалата Grinning

# 715
Хайде да ви е честит!
Да знаете, че лесно се качва само ако горе ви чакат тънки мезета и класни питиета!

Ако се снабдите с онези колани, които използват носачите, ще ви е доста по-лесно качването или просто извикайте да ви го качат.

# 716
Здравейте! Търся малък хладилник с камера за вилата. Моля да ми препоръчате ако имате такъв и сте доволни. Основно ще се ползва през лятото и търсим нещо по-бюджетно.

# 717
  • СИ
Здравейте! Търся малък хладилник с камера за вилата. Моля да ми препоръчате ако имате такъв и сте доволни. Основно ще се ползва през лятото и търсим нещо по-бюджетно.

Хващаш първото Беко, Вестфрост или нещо друго турско от техномагазините което е на промоция и го носиш на вилата. Около 400 лева са мисля най-евтините варианти.

# 718
# 719
Не виждам цените им, за да преценя колко по-евтино и изгодно от нов, излиза.
Обикновено ги продават на цени като за нови - от това, което аз съм гледала по олх и др.платформи. За мен, не си заслужава дребната разлика в парите.

Общи условия

Активация на акаунт