Всякакви въпроси относно хладилниците. Тема N3.

• 49 499
  • 944
  •   1
Отговори
# 735
Виждам, че на българския сайт цветовете са орязани, но това не означава, че не се предлагат. Попитайте ги.

По втория въпрос: това е техника, която се развива бързичко, коет ще рече, че един бъдещ избор на модел, може да е силно ограничен. Само тук, във форума, съм попадала на 3-4 такива случая от последните години и постовете се свеждат до следното "моля кажете ми за читав хладилник с размери..." и се оказва, че изборът е сведен до 1 или 2 марки, възможно най-боклучавите за хладилници. От реалния живот имам и други примери.
Обмислете добре една такава покупка и особено, ако цената е височка- както за уреда, така и за кухнята.
Ако ще разполагате уреда до стена забележете, че има уреди, които изискват отстояние от стената, за да може да бъде отворена врата напълно и такива, които не изискват такова отстояние.
Когато си изберете модел, задължително му вижте монтажната схема от сайта на производителя, защото дребните детайли, обръщат каруцата (на една потребителка мебелистите ѝ бяха оставили дупката за хладилника, но понеже тя не беше предвидила отварянето на вратата, се наложи да избира друг хладилник и нещата отидоха към избор на недобър хладилник. След това не помня какво стана....).

# 736
  • София
Аз също дълго търсих по-голям хладилник за вграждане, защото стандартните са много малки. С ясното съзнание, че свободно стоящ е далеч по-разумен избор, все пак се запънах за вграден Joy
Избрах този
https://www.tehnomix.bg/hladilnik-za-vgrazhdane-aeg-nsc7g751es?u … dium=gads-dynamic

Видях го на живо, приличен е, АЕГ не ми е фаворит като марка, но от всички по-големи, ми се стори най-надежден.

# 737
Да, голям е, но няма Total No Frost (има само във фризера), а за такива "хибриди"  сумата ми се струва много голяма.
Имам преки наблюдения върху един с горна камера без Total No Frost - с класическа система за охлаждане е и прави една много неприятна лента от лед на тавана на камерата, която напира към вратата. Само на година и половина е-нов. От марката харесвам само перални и сушилни- не съм предубедена към нея като цяло.

# 738
Аз също дълго търсих по-голям хладилник за вграждане, защото стандартните са много малки. С ясното съзнание, че свободно стоящ е далеч по-разумен избор, все пак се запънах за вграден Joy
Избрах този
https://www.tehnomix.bg/hladilnik-za-vgrazhdane-aeg-nsc7g751es?u … dium=gads-dynamic

Видях го на живо, приличен е, АЕГ не ми е фаворит като марка, но от всички по-големи, ми се стори най-надежден.

Супер изглежда, видях ги, но при мен дизайна ограничава ширината до 60см 🤣.

Поразрових се сериозно Bespoke системата на Самсунг, два основни момента:
1. Висока цена, сравнена дори с моделите за вграждане.
2. Почти никаква наличност и ограничени опции за  персонализиране в България.
3. Остава предимството с по-големия обем спрямо вариантите за вграждане.

Така, ме продължавам търсенето за вариант за вграждане на 60см, като модела на Самсунг остава за момента като водеща опция.

Поздрави

# 739
  • София
И аз мисля, че свободностоящият хладилник е по-разумното решение. Когато проектирах сегашната си кухня, имах голямо желание за вграден хладилник, за да получа по-голяма „стена“ от шкафове със скрити уреди. След подробно проучване на пазара обаче се отказах, защото обемът на стандартните 177-сантиметрови храдилници е крайно недостатъчен за нуждите на 4-членното ни домакинство, а моделите с по-голяма височина тогава бяха малко.

В крайна сметка, оставихме ниша, в която може да влезе всеки хладилник с размери 180-188 см х 60 см, което прави изборът ни огромен. Взехме си модел с голям обем и иноксова външност, който стоеше прекрасно. Само 2 години по-късно го смених с друг, който е с врата от черно стъкло и също стои прекрасно.

Причината да сменя хладилника беше, че исках да имам чекмеджета за месо и зеленчуци с температура, близка до 0 градуса. Това за мен е една от най-важните екстри в един съвременен хладилник, защото трайността на продуктите в тези чекмеджета е в пъти по-голяма, отколкото в обикновеното хладилно пространство.

Във всеки случай, по-често се налага да сменяме хладилника, отколкото кухнята, така че е добре да я правите не за хладилника, който сега ще купите, а за определен стандарт, от който да има достатъчен избор на модели както сега, така и след няколко години, когато решите или се наложи да смените уреда.

Ако все пак трябва да коментирам моделите за вграждане, бих изключила АЕГ-то. Виждала съм достатъчно ръждясали АЕГ-та и други хладилници на Електролукс, за да не искам и да чуя за тях. Освен това, цената му е почти двойна на Самсунг, а за тези пари вероятно може да се намери Либхер или Бош, който би бил по-добър избор.

Според мен избраният Самсунг е добър, но за мен липсата на зона 0 градуса е минус. Споменатият модел на Уърлпул има чудесен набор от екстри и вероятно бих му дала шанс, ако не намеря друга марка за тази цена.

# 740
Здравейте, каква ширина трябва да предвидя, ако искам този хладилник

И той да е със страници от двете страни, ето така

Т.е.колко см.общо да предвидя за хладилник, страници и отстояние между хладилник и страници? Надявам се да съм обяснила ясно.

# 741
  • София
Скрит текст:

Т.е.колко см.общо да предвидя за хладилник, страници и отстояние между хладилник и страници? Надявам се да съм обяснила ясно.

При мен нишата е точно 63 см, т.е. от двете страни на хладилника има по 1,5 см луфт. Трябва да се има предвид обаче отварянето на вратата, което при всеки хладилник е различно. При мен, хладилникът е изнесен малко напред, за да може да се отваря.

# 742
Скрит текст:

Отваряш линка и гледаш " Ръководство на собственика". В раздел "Монтиране" са ти показани размерите на два вида хладилници-такива с отворен гръб и такива със затворен гръб. Твоят е със затворен гръб и значи ще гледаш картинката най-вдясно.
https://www.lg.com/bg/poddryjka/rukovodstva?csSalesCode=GBB71PZUGN.APZQEUR

Моят съвет също е да не вкарваш вратата вътре между страниците или поне не изцяло.

Допълвам: в същия раздел, над фигурите са написани препоръчителните отстояния. Не гледай други хладилници, а само за конкретния- 5 см от всички страни.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 21:34 от petiaivanov

# 743
Vilemina, благодаря много за отговора, значи нисшата, където влиза хладилника ти е 63 см. ,и имаш страници от двете страни от по 2 см. Общата заета площ стана 63 + 2 +2  =67см., правилни ри са ви сметките?
Също бих бира благодарна, ако ви кажеш отгоре над самия хладилник колко см. празно пространство има оставено.
Благодаря

# 744
  • София
Vilemina, благодаря много за отговора, значи нисшата, където влиза хладилника ти е 63 см. ,и имаш страници от двете страни от по 2 см. Общата заета площ стана 63 + 2 +2  =67см., правилни ри са ви сметките?
Също бих бира благодарна, ако ви кажеш отгоре над самия хладилник колко см. празно пространство има оставено.
Благодаря

Да, така е горе-долу. Страниците са по 18 мм, та общо става 66,6 см. Отгоре имам 6 см. Направихме нишата 190 см, за да влизат хладилници с височина 183-185 см.

# 745
Скрит текст:

Отваряш линка и гледаш " Ръководство на собственика". В раздел "Монтиране" са ти показани размерите на два вида хладилници-такива с отворен гръб и такива със затворен гръб. Твоят е със затворен гръб и значи ще гледаш картинката най-вдясно.
https://www.lg.com/bg/poddryjka/rukovodstva?csSalesCode=GBB71PZUGN.APZQEUR

Моят съвет също е да не вкарваш вратата вътре между страниците или поне не изцяло.

Допълвам: в същия раздел, над фигурите са написани препоръчителните отстояния. Не гледай други хладилници, а само за конкретния- 5 см от всички страни.
Благодаря ти!
Предполагам няма модел на ЛГ, който да изисква по- малко от 5 см.отснояние

# 746
Виж, не че ако оставиш по 3 см отстрани е проблем- нищо няма да му стане. 5 см са препоръчителни. Съветът ми е отгоре да си оставиш малко повече. Дори и 10 см да оставиш, при висок хладилник няма да личи, а и ще си имаш резерв, ако някой ден решиш да сменяш уред. Идеята ми беше да не ‘затискаш’ много хладилника, ако е възможно, но пък и да не оставяш големи дупки, които ще са грозни.

# 747
  • София
...Предполагам няма модел на ЛГ, който да изисква по- малко от 5 см.отснояние

Защо не разгледате и други марки? Ето този Бош например е на същата цена, но е с т.нар. „PerfectFit“ конструкция, позволяваща да се поставя плътно до стени, шкафове или други уреди:

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/fridges-freezers/fridge-f … reezer/kgn36vled/

Все пак този хладилник трябва да се изнесе малко напред, за да можете да захващате дръжката, която е отстрани. Моят е по същия начин и така ми харесва.

# 748
...Предполагам няма модел на ЛГ, който да изисква по- малко от 5 см.отснояние

Защо не разгледате и други марки? Ето този Бош например е на същата цена, но е с т.нар. „PerfectFit“ конструкция, позволяваща да се поставя плътно до стени, шкафове или други уреди:

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/fridges-freezers/fridge-f … reezer/kgn36vled/

Все пак този хладилник трябва да се изнесе малко напред, за да можете да захващате дръжката, която е отстрани. Моят е по същия начин и така ми харесва.
Благодаря много. Вие вкъщи такъв модел Бош ли имате? Спомням си ,че ги гледах преди, но пък не си спомням защо пак се върнах на ЛГ( нещо ме разубеди за Бош-а)

# 749
Моят съвет е да си вземете към каквото Ви тегли сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт