Всякакви въпроси относно хладилниците. Тема N3.

• 49 507
  • 944
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Благодаря много. Вие вкъщи такъв модел Бош ли имате? Спомням си ,че ги гледах преди, но пък не си спомням защо пак се върнах на ЛГ( нещо ме разубеди за Бош-а)

Не, у нас във въпросната ниша имаме Либхер, който също е с такива странични дръжки. В друго жилище имаме Бош, който не е НоФрост като този, но също няма нужда от отстояния. Поставили сме го плътно до друг хладилник.

Не ви агитирам да сменяте марката, но ако изискванията за отстояние ви притесняват, това е добра възможност. Все пак Бош не са случайни - правят хладилници почти от 100 години.

Мисля, че Самсунг също имат модели, които могат да се поставят плътно до страниците на шкафа.

# 751
Здравейте! Търся мнение за хладилник с фризер, независимо от марката, като държа да е над 190см., ширина стандарт 60см,да е инокс, и да не е за вграждане. Моля да уточните ако е възможно плюсове и минуси. Бюджетът, с който разполагаме е 1200 _ 1300лв. Прочетох предните теми и разглеждах доста модели, но бих искала да помоля за мнение ако не ви затруднявам. Благодаря предварително. Simple Smile

# 752
  • Пловдив
Ние имаме този https://techmart.bg/product/product/details/27684/category/695/lang/1
Ползваме го почти година. Минуси не съм видяла, освен, че трябва много да го пазим, че лесно се надрасква. Плюсове много - тих, икономичен,  total no frost, красив, без стърчащи дръжки. Този модел има един рафт повече от високите 186 см. Изобщо не съжалявам че взехме по-високия, защото допълнителният рафт е плюс. Също така поставката за бутилки. Този има и метален гръб, на който не съм му разбрала функцията още 😁

# 753
За мен изборът се свежда до системата - пълен ноу фрост, полу такъв или без ноу фрост. Това избрах първо и това ми бе важното !

От там насетне избирам на външен вид и размери, като за размерите се ръководех от моята височина и до къде ще стигам рафтовете, също че държах хладилната част да е горе за да не се навеждам всеки ден.

Така си избрах аз.

# 754
  • София
Здравейте! Търся мнение за хладилник с фризер, независимо от марката, като държа да е над 190см., ширина стандарт 60см,да е инокс, и да не е за вграждане. Моля да уточните ако е възможно плюсове и минуси. Бюджетът, с който разполагаме е 1200 _ 1300лв. Прочетох предните теми и разглеждах доста модели, но бих искала да помоля за мнение ако не ви затруднявам. Благодаря предварително. Simple Smile

Имам Бош, от който съм изключително доволна, затова предлагам да разгледате този:

https://www.tehnomix.bg/hladilnik-s-frizer-bosch-kgn39vleb

В рамките на бюджета ви е и има всичко необходимо: пълен НоФрост, зона за свежест с чекмеджета за месо и зеленчуци, поставка за бутилки, електронен контрол на температурата и др. Голямо предимство е, че може да се поставя в ъгли, до стени и дори в ниша в кухненските шкафове, без да са необходими грозни луфтове от двете страни.

# 755
Само да вметна, че за този бюджет няма как да е от материал инокс, а може да бъде само в цвят инокс, освен ако не нацелите някоя супер промоция.
Най-добре избирайте меду LG и Bosch - с Тотал Но Фрост системи. При първите всички са с "тотал но фрост" система за охлаждане, а при  Бош трябва да внимавате, защото има всякакви.

# 756
Само да вметна, че за този бюджет няма как да е от материал инокс, а може да бъде само в цвят инокс, освен ако не нацелите някоя супер промоция.
Най-добре избирайте меду LG и Bosch - с Тотал Но Фрост системи. При първите всички са с "тотал но фрост" система за охлаждане, а при  Бош трябва да внимавате, защото има всякакви.
.   А някакво мнение за Samsung, или някой конкретен модел на Bosh или LG?

# 757
Към Samsung съм със смесени чувства. Хубавите им хладилници (към момента) са доста над бюджета ви. При ЛГ избирате който и да е- всички са с пълен но фрост и линейни инверторни компресори, и си гледате само размери и разпределение. Добре е да има фреш зона. На мен ми е незаменима за месо и млечни продукти.
Wilemina е предложила хубав Бош.
КАто избирате, четете спецификациите на сайта на производителя, а не на тези на магазините.

# 758
От ноември имаме LG, което е показала Ket_G по-горе. Нямам забележки. Наистина голямо удобство е фреш зоната за зеленчуци и месо.

# 759
Вкъщи сме със Самсунг ноу фрост и във фризер, и в хладилна част. Нямаме забележки.

# 760
Вкъщи сме със Самсунг ноу фрост и във фризер, и в хладилна част. Нямаме забележки.
На колко години е вашият? Питам, защото от около 4-5 години (горе-долу) нещо си съсипаха добрите стари хладилници. Сега имат нови серии, обаче доброто им качество е заложено в доста по-високия ценови диапазон в сравнение с LG и някои модели на  Bosch.

# 761
2009 го купихме.

# 762
Да, така и предположих-значи е на 14 години от добрите, стари хладилници. После не ги знам какво толкова искаха да "подобряват" и оклепаха нещата-станаха шумни, все нещо се разваляше ( и във форума има мнения за това).... Между другото, моето супер старо LG, на 19 години,  още работи в една селска къща без нито един проблем или ремонт. Единствено пластмасата на вратата леко си е сменила цвета, но още не  е жълта. В къщи е доста по-ново LG и също работи без проблем. В друг апартамент имаме Бош, но той се използва рядко. Все си е включен обаче.

# 763
А има ли проблем хладилник, купен преди десетина години, да стои изключен и да не се ползва?
Предполагам че да , но все пак?
Ноу фрост тотал е...

# 764
  • София
Моето LG вече направи 22 години. В началото на 2001 г. е купуван. Изключван е веднъж при смяна на жилището и никога нищо не му е ремонтирано. Единствен хладилник в жилището е бил винаги.

Общи условия

Активация на акаунт