Всякакви въпроси относно хладилниците. Тема N3.

• 49 472
  • 944
  •   1
Отговори
# 765
  • BG
Здравейте!
Спешен въпрос-след стриктно спазване на инструкции-т.е пускане на хладилник след 5 часа след доставка и около 10 часа след това слагане на храна и то 2-3 неща, кога трябва да си направи температурата зададена от 3 градуса в хладилната част и -18 във фризерната?
 Защото вече минаха около 13 часа от включването му , а термотъра който сложих вътре показва 6 градуса, а не зададените 3 градуса за хладилната част, фризерната после ще измеря.
Хладилникът е :хладилник с фризер LG GBP61SWPGN 186.00 см.
Да звъня ли на сервиз?

# 766
  • София
Здравейте!
Спешен въпрос-след стриктно спазване на инструкции-т.е пускане на хладилник след 5 часа след доставка и около 10 часа след това слагане на храна и то 2-3 неща, кога трябва да си направи температурата зададена от 3 градуса в хладилната част и -18 във фризерната?
 Защото вече минаха около 13 часа от включването му , а термотъра който сложих вътре показва 6 градуса, а не зададените 3 градуса за хладилната част, фризерната после ще измеря.
Хладилникът е :хладилник с фризер LG GBP61SWPGN 186.00 см.
Да звъня ли на сервиз?

Дайте му време и не се доверявайте на термометрите чак толкова.

# 767
А и температурата в целия обем на хладилника не  е еднаква. Някъде може да е и 3 градуса. Освен това 6 градуса са перфектна температура за хладилник.

# 768
Защо да не ползва термометър, как иначе ще види колко градуса е?
Аз скоро точно с термометър си проверявах температурата в хладилната част...

# 769
  • София
Защо да не ползва термометър, как иначе ще види колко градуса е?
Аз скоро точно с термометър си проверявах температурата в хладилната част...

Нека си ползва, термометрите са за ползване. Казах само да не им се доверява много-много, защото има много условности.

# 770
Какви условности? температурата в хладилната част си е или 3, или 10 градуса....зависи колко е охладил.

# 771
Какви условности? температурата в хладилната част си е или 3, или 10 градуса....зависи колко е охладил.

Е как какви? Къде се мери - най-долу или най-горе?  Отпред на вратата или отзад до панела. Пък и колко е точен термометърът. Аз като си карам колата например моят термометър показва 16 градуса, онзи на спирката, покрай която минавам, показва 14 градуса. Кое е вярното?  Едва ли се мери с прецизен лабораторен уред, а и хладилникът няма претенции за толкова точно регулиране.

# 772
Тя ще мери с един и същ, така че примерът с различните не е удачен.
При мен си е 3 градуса и отпред, и отзад, и на втория рафт, и на третия рафт.

# 773
Зависи с какъв термометър мери, как, колко измервания и къде мери. Който е учил физика, го знае добре.
Метеоролозите, като мерят, мерят при точно определени начални условия: в къщичката на един метър над земята е една температурата, а на балкона ти, тета_75, е съвсем друга. Това означава ли, че метеоролозите не са познали?!- категорична съм, че няма как температурата в твоя хладилник да е една и съща във всяка една точка на измерване. Какво ти показва дисплеят е съвсем "друга бира".

Ако жената измери с друг термометър, резултатите ще са различни.

Нищо му няма на хладилника.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 14:04 от petiaivanov

# 774
  • София
Тя ще мери с един и същ, така че примерът с различните не е удачен.
При мен си е 3 градуса и отпред, и отзад, и на втория рафт, и на третия рафт.

Не знаем с какво мери, нито как, но знаем, че поне 24 часа трябва да минат, за да е сигурно, че е достигната желаната средна температура. Също знаем, че хладилникът по-лесно поддържа температурата като има повече неща вътре, а не само две-три. Той сега е почти празен и като се отвори вратата, студеният въздух излиза, а вътре влиза топъл. Някои термометри реагират веднага на промяната, други - не.

# 775
Взимаш си термометър за хладилник, оставяш го вътре при затворена врата, изчакваш известно време, отваряш и четеш колко показва. Но най-напреди си погледни дали наистина си задала температура 3С и дали не е на някаква еко заставка.

# 776
  • BG
Меря с един детски термометър в чаша на средния ред-не най-горният а под него който е. И да, наистина има няколко неща само, защото тепърва ще го дозареждам. Но понеже се притесних дали си работи ок и затова си сложих термометър, все пак за моя бюджет си е скъпа покупка и ако не работи на 100 процента да реагирам навреме...Понеже в  старият хладилник  показваше с този същия термометър 4 градуса и затова реших да попитам. Аз отдавна чета темата и от отзивите тук избрах хладилника Wink
Не не е на еко френдли-четох книжката и сложих както е зададено за норма 3 градуса за хладилната част и  на -18 за фризерната.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 14:21 от Stronger and Happy

# 777
Как е сега...спадна ли до 3 градуса ? Или още стои на 6....
Следи си я и ако не охлажда добре, пускай рекламация, според мен.

За мен, за толкова часове, трябваше да охлади до зададените 3.
Не е нормално да не успява да ги направи. Моят е стар, но като задам 3, си ги прави 3. като задам 5, си прави 5. С термометър проверявам.

# 778
  • BG
Ами не-още си стои на 6, въпреки че сложих още няколко неща вътре.

# 779
А колко често го отваряш?

Общи условия

Активация на акаунт