Всякакви въпроси относно хладилниците. Тема N3.

• 49 490
  • 944
  •   2
Отговори
# 780
  • София
За да установите дали всичко е наред, трябва термометърът да е в чаша вода, не просто така сложен на рафта. Слагате чашата с термометъра по средата  на средния рафт, оставяте я през нощта и на сутринта гледате - ако термометърът показва повече от 3 и по-малко от 6 градуса, значи хладилникът охлажда правилно.

# 781
  • BG
Ами няколко пъти го отварях да добавя някои неща, иначе ще пробвам тази нощ и с термометъра с чашата вода и ако утре е така ще звъня за сервиз. Иначе в стария хладилник си го слагах само в чаша без вода и си показваше 4 градуса. Чудя се дали да разцъкам пак дисплея ли...знам ли и аз вече..

# 782
Ами няколко пъти го отварях да добавя някои неща, иначе ще пробвам тази нощ и с термометъра с чашата вода и ако утре е така ще звъня за сервиз. Иначе в стария хладилник си го слагах само в чаша без вода и си показваше 4 градуса. Чудя се дали да разцъкам пак дисплея ли...знам ли и аз вече..
Оставете хладилникът да влезе в ритъм. С отваряне и затваряне на врата няма да стане така бързо.
Това прочетохте ли го:
"Реалната вътрешна температура варира в
зависимост от състоянието на храната, тъй
като посочената температура за задаване е
целевата, а не действителната температура

в уреда."

Скрит текст:
teta_75,  не наливай масло в огъня-със сигурност не си мерила правилно, а какво ти показва дисплеят, е съвсем различно нещо.

# 783
Петя, ще помоля да не казваш кой какво да пише, не ти определяш и темата не е твоя. Благодаря.

Как съм мерила обякних..термометърът ми си показваше 3 градуса.

Дамата е мерила с нейният и е показвал 4 на стария х-к.
Въпросът е защо сега не успява да достигне същата Т.

Ще изчака до утре и ще прецени как да процедира.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 18:29 от teta75

# 784
Остави термометъра през нощта когато няма да се отваря хладилника

# 785
  • Пловдив
Ще си позволя и аз да дам един съвет, понеже имах същата драма миналото лято. Бях писала даже в темата, че новият ми хладилник LG не охлажда до зададената температура. Тогава един от пишещите в темата ми беше обяснил на ЛС, че за да съм сигурна колко градуса е, трябва да сложа термометър с външна сонда, защото другите термометри давали отклонение заради платката, която отдава топлина (по спомен).

# 786
Има си специализирани термометри за тази работа. Затова и преди написах следното "Зависи с какъв термометър мери, как, колко измервания и къде мери". Нарочно не написах подробности, че да не вземе някой да хукне да се харчи за специални термометри без да има нужда.

# 787
  • BG
Резултатът е след цяла нощ неотваряне на вратата, сложих и термометъра в чаша вода-ами 5 градуса и това е...в къщи в момента е 25 градуса-ако гледам и външните условия. И се питам-сега на нормалните температури докарва 5 градуса при зададено 3, ами лятото?
Много съм разочарована-в крайна сметка за толкова пари и да не си изпълнява задачата-ми то по-добре да си бях взела някое Беко!

# 788
  • Велики Преслав
Резултатът е след цяла нощ неотваряне на вратата, сложих и термометъра в чаша вода-ами 5 градуса и това е...в къщи в момента е 25 градуса-ако гледам и външните условия. И се питам-сега на нормалните температури докарва 5 градуса при зададено 3, ами лятото?
Много съм разочарована-в крайна сметка за толкова пари и да не си изпълнява задачата-ми то по-добре да си бях взела някое Беко!

Имам един Мраз 150 който държи точно 2°, ако искате да ги трампим като тоя не ви харесва?
От цялата работа не разбрах с какъв термометър мерите. Мери се с термометър със сонда и трябва електрониката му да е извън хладилника! Да не говорим че 2° разлика от дисплея е идеално дори. Както вече ви обясниха, има огромно значение къде сте мерили вътре точно. Оставете хладилника и си гледайте кефа. Дано не звуча грубо, но това звучи несериозно.

# 789
Стронгър,  ходих да измеря и в моя колко ...малко се озорих да намеря термометърът, а той бил вътре забравен от предното мерене, за което споменах Simple Smile
И при мен е 5 градуса в момента, но всъщност доста студено си лъха като отворя.
За да стигнеш 3, вероятно трябва да зададеш 1.

Аз тествам с бирата на ММ. Когато я извади топла преди време, и разбрахме че има повреда Grinning
Сега не се оплаква, значи е ок...

При моя Самсунг температурата горе зависеше от тази във фризера. Студеното се прави там долу, а посредством перка по тръбички въздухът се разнася нагоре към хладилника. При моят е така.

# 790
teta_75, Hands Thumbsup
На зададен 1 градус (дори и недостигнат) е твърде вероятно някои плодове и зеленчуци, мляко и нещата във фреш-зоната(ако има такава) да започнат да се заскрежават. Не слагайте толкова ниски температури- и повече ток се харчи така. Трите градуса по книжка са, за да може да влезе в нормален режим на работа, после, след 24-48 часа, спокойно може да се зададат 5 градуса.....иде лято и на зададени толкова ниски температури, хладилниците няма да спират просто, а в повечето случаи толкова ниски температури не са нужни.

# 791
  • София
Stronger, и за мен тази температура е напълно нормална при зададени 3, но за ваше успокоение можете все пак да се обадите на гаранционната поддръжка, ако държите.

# 792
Понеже съм при старото LG, рекох да премеря температурата в хладилната част на средния рафт, някъде в центъра му. Използвах най-обикновен (не е професионален уред)  термометър със сонда. Хладилната част е настроена на 2 степен от 9, защото хладилника е полупразен. На 9 е най-студено.
Резултатите са абсолютно неверни и подвеждащи. Абсурд да е 1.6-1.7 градуса на тази степен. Ако го врътна на 9 степен, какво- (-10) ли ще стане в хладилната част?! Simple Smile  Във фризера е около (-12/-13).  В стаята е около 24 градуса.
Скрит текст:

По-късно ще видя, какво ще ми покаже за фреш-зоната......
С тези аматьорски термометри не става работата с меренето, както казах и преди.

Допълвам: фреш-зона (-4, след 15 минути престой на сондата), което е просто абсурд, защото вътре има мляко, сирене и кашкавал, които не само, че не са замръзнали, но не са и заскрежени.
Допълвам: след още 20 мин, фреш зоната вече показва (+0.7) без да е отварян хладилникът....

Извод: мерете с професионална техника, която е предназначена за тази цел и знайте, че не във всеки момент температурата вътре е постоянна и еднаква във  всички зони!

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 18:23 от petiaivanov

# 793
Аз вярвам на живачен.
На тези електронните грам им нямам вяра.

# 794
  • BG
Да се отчета -аз все пак се свързах със сервиза и се разбрахме да дойде техник другата седмица.
Боже, ако знаех какво ще ми дойде до главата никога нямаше да си взема хладилник с дисплей, а с механичен регулатор.
Хайде да кажем сега не е фатално, обаче ако го сложа на функицията Eco friendly, която е 7 градуса, а той както ми дава отклонение с 3 градуса, ами че вътре ще е 10, което вече не е ок за храната.
Благодаря на всички за коментарите и насоките Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт