Всякакви въпроси относно хладилниците. Тема N3.

• 49 463
  • 944
  •   1
Отговори
# 795
Ще чакаме коментара на техника.
Аз съм сигурна, че няма хладилник за домашна употреба, в който температурата да не варира.
А си бяха спокойни хората преди да се появят тези електроники, дисплеи....  Simple Smile

# 796
  • София
Здравейте,

Влизам да благодаря на всички, които поддържат темата. Бяхте ми много полезни при избора на нов хладилник!

За мой късмет старият Беко издаде багажа с гръм и трясък месец преди да изтече 5 - годишната му гаранция. Няколко дни започна да заскрежава насрещната вътрешна стена в хладилната част. Изключих, за да размразя и почистя. Фризерната част от самото начало много се обледяваше и буквално се молех да се развали, за да го изхвърля с кеф. В процеса на размразяване се чу странно пукане, идващо от хладилната част, а като отворих вратата всичко съдържимо се изсипа отгоре ми, заедно с рафтовете. Пластмасата на насрещната стена се бе издула с около 5 сантиметра и рафтовете - избутани от жлебовете.

Признаха гаранцията, разбира се, и приспаднаха сумата от новата покупка. След изчитане на темата се спрях на LG, 186 см, пълен Ноу Фрост.

https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … B71PZUGN/p/660241

Много му се радвам, голям красавец. Имам няколко въпроса:

1. В зоната за съхранение на плодове и зеленчуци само това ли мога да държа?
2. В зоната за месо, риба и зеленчуци мога ли да съхранявам например вакуумирани млечни, кофички сметана/кисели мляко, колбаси? И ако да, вентила на коя позиция трябва да е?
3. Уреждам се с голямо количество домашни яйца. Къде е най-правилно да ги охлаждам?

Изчетох упътването, но отговор на тези ми въпроси не намерих..

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 12:02 от Lombardi

# 797
Скрит текст:
Здравейте,

Влизам да благодаря на всички, които поддържат темата. Бяхте ми много полезни при избора на нов хладилник!

За мой късмет старият Беко издаде багажа с гръм и трясък месец преди да изтече 5 - годишната му гаранция. Няколко дни започна да заскрежава насрещната вътрешна стена в хладилната част. Изключих, за да размразя и почистя. Фризерната част от самото начало много се обледяваше и буквално се молех да се развали, за да го изхвърля с кеф. В процеса на размразяване се чу странно пукане, идващо от хладилната част, а като отворих вратата всичко съдържимо се изсипа отгоре ми, заедно с рафтовете. Пластмасата на насрещната стена се бе издула с около 5 сантиметра и рафтовете - избутани от жлебовете.

Признаха гаранцията, разбира се, и приспаднаха сумата от новата покупка. След изчитане на темата се спрях на LG, 186 см, пълен Ноу Фрост.

[url]https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-frizer-LG-GBB71PZUGN/p/660241/[url]
Много му се радвам, голям красавец. Имам няколко въпроса:

1. В зоната за съхранение на плодове и зеленчуци само това ли мога да държа?
2. В зоната за месо, риба и зеленчуци мога ли да съхранявам например вакуумирани млечни, кофички сметана/кисели мляко, колбаси? И ако да, вентила на коя позиция трябва да е?
3. Уреждам се с голямо количество домашни яйца. Къде е най-правилно да ги охлаждам?

Изчетох упътването, но отговор на тези ми въпроси не намерих..
Честит и със удоволствие да си го използвате!
1. Не, можете да съхранявате и други неща, но знайте че  там се поддържа по-голяма влажност и на двете позиции- за плодове и за зеленчуци. Затова е добре нещото да е опаковано/вакуумирано или да е в буркани.
2. Да можете, само с киселото мляко внимавайте и ако го слагате там, го слагайте по-напред. То има опасност да се заскрежи. С кашкавали и сирена, няма проблем.
3. Където си искате в хладилника, но не във фреш-зоната.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 12:13 от petiaivanov

# 798
# 799
  • Велики Преслав
Общо взето отвътре са подобни (даже еднакви май) единия има дисплей отвън… аз лично бих взел него. По-красиво ми е!

# 800
  • София
И аз не виждам разлика в разпределние, вместимост и енергийна консумация. По-скъпият е с удължена гаранция 2+3 години, лед дисплей и WiFi управление..

# 801
  • София
Разликата е в двете зони в хладилната част - UGN-то е с Fresh Balancer и Fresh Converter, а ZGN-то има едно Fresh и едно с контрол на влажността. Разликата е, че Fresh-а съхранява храните при възможно най-ниски температури, без да ги замразява, а Moist Balancer-а помага да се запазят храните с висока влажност пресни.

# 802
Разликата е в двете зони в хладилната част - UGN-то е с Fresh Balancer и Fresh Converter, а ZGN-то има едно Fresh и едно с контрол на влажността. Разликата е, че Fresh-а съхранява храните при възможно най-ниски температури, без да ги замразява, а Moist Balancer-а помага да се запазят храните с висока влажност пресни.
[/quote
демек по- скъпия е по-добре .

# 803
  • София
Зависи колко ви е важно да имате контрол на влажността. Аз съм с по-стария вариант от другия модел и изобщо не чувствам липсата на moist balancer - зеленчуците си стоят по седмица във фреш зоната без поражения, месните неща и сирената също.

P.P. Сега погледнах - в случая този с moist balancer е по-евтиният Simple Smile

# 804
Зависи колко ви е важно да имате контрол на влажността. Аз съм с по-стария вариант от другия модел и изобщо не чувствам липсата на moist balancer - зеленчуците си стоят по седмица във фреш зоната без поражения, месните неща и сирената също.

Обърках се тотално!
Значи този без външния дисплей е по- добрия вариант?

# 805
  • София
Двата са абсолютно еднакви, освен малката разлика с moist balancer-а. Така че, за мен по-добрият вариант при всички случаи е по-евтиният Simple Smile

# 806

Обърках се тотално!
Иди и ги виж на живо. Външният дисплей не свети непрекъснато и не виждам особен смисъл от него. Иначе вътре е с метален, иноксов гръб. За това е по-скъп. Забравих да напиша, че има и Wifi

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 16:02 от petiaivanov

# 807

Обърках се тотално!
Иди и ги виж на живо. Външният дисплей не свети непрекъснато и не виждам особен смисъл от него. Иначе вътре е с метален, иноксов гръб. За това е по-скъп. Забравих да напиша, че има и Wifi
Повечето електроника, не е ли предпоставка и за по- често разваляне?

# 808
Не. Не е.

# 809
Към Samsung съм със смесени чувства. Хубавите им хладилници (към момента) са доста над бюджета ви. При ЛГ избирате който и да е- всички са с пълен но фрост и линейни инверторни компресори, и си гледате само размери и разпределение. Добре е да има фреш зона. На мен ми е незаменима за месо и млечни продукти.
Wilemina е предложила хубав Бош.
КАто избирате, четете спецификациите на сайта на производителя, а не на тези на магазините.

Последно се спрях на тези два модела, кой от двата препоръчвате?
https://techmart.bg/product/product/details/27684/category/695/lang/1
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … GE39AICA/p/662829
Или този който ми беше предложен по горе?
https://www.tehnomix.bg/hladilnik-s-frizer-bosch-kgn39vleb

Общи условия

Активация на акаунт